Prinses Elisabeth 15

Nieuws | Kleine meisjes worden groot: prinses Elisabeth vierde op 25 oktober haar vijftiende verjaardag. Fotoalbum van de oudste dochter van Filip en Mathilde en onze toekomstige koningin!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kleine meisjes worden groot: prinses Elisabeth vierde op 25 oktober haar vijftiende verjaardag. Fotoalbum van de oudste dochter van Filip en Mathilde en onze toekomstige koningin!

Een echt vrouwtje

Prinses Elisabeth zag op 25 oktober 2001 het levenslicht in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Iedereen herinnert zich nog hoe een dolgelukkige prins Filip het op de persconferentie had over zijn dochter als "een echt vrouwtje".

Eerste verjaardag

Taart met een kaarsje voor de kleine meid op haar eerste verjaardag! Gelukkig waren mama en papa er om te blazen...

Officieel portret

Op haar eerste officiële familieportret in de tuinen van Laken mocht het prinsesje mee op de foto met wijlen tante Fabiola.

Drie op een rij

Een mooi plaatje van de fotosessie in 2005 met de toenmalige koning Albert en zijn twee eerste troonopvolgers.

Grote zus

Na de geboorte van prins Gabriël op 20 augustus 2003 kwam er op 4 oktober 2005 nog een broertje bij: prins Emmanuel. Elisabeth is de trotse grote zus.

Op de schoot bij mama

Prinses Elisabeth kijkt gefascineerd toe tijdens het kerstconcert van 2006 op de schoot van, toen nog, prinses Mathilde.

Opening Technopolis

In juni 2007 opende prinses Elisabeth het Kinder-doe-centrum in Technopolis Mechelen. Haar eerste officiële opening, gelukkig één op kindermaat!

Feestelijk

Heel schattig in 2008 in een roze jurkje op het doopfeest van de jongste telg in het gezin: prinses Eleonore.

Papa’s kleine meid

Tijdens een happening aan het koninklijk paleis in 2009 ter ere van de tiende huwelijksverjaardag van Filip en Mathilde moest prinses Elisabeth even uitrusten op de schoot van toenmalig prins Filip.

Speelvogel

Jaarlijks laat koning Filip enkele foto’s nemen met zijn gezin tijdens de zomervakantie. In 2011 was dat de Archéosite in Aubechies, een educatief centrum en museum waar prehistorische, protohistorische en Gallo-Romeinse woonstructuren zijn nagemaakt. Prinses Elisabeth had het er duidelijk naar haar zin.

In het gips

Bij al dat spelen kan er af en toe al eens een ongelukje gebeuren. Prinses Elisabeth moest een deel van de zomervakantie in 2011 dan ook doorbrengen met haar linkerbeen in het gips.

Eerste speech

Haar eerste grote publiek optreden! Op 7 september 2011 opende de prinses het naar haar genoemde Prinses Elisabethziekenhuis in het UZ Gent, mét speech.

Tiende verjaardag

Ter ere van de tiende verjaardag van Elisabeth werd een fotoshoot met de prinses georganiseerd in de Koninklijke Serres van Laken. Mooi!

Troonsopvolging

Zonder twijfel een belangrijk moment in haar leven: de troonsopvolging door koning Filip op 21 juli 2013, enkele maanden voor haar twaalfde verjaardag. En maar zwaaien!

Met de nationale ploeg

Some girls have all the luck! Vlak voor de Rode Duivels naar het WK in Brazilië trokken, mocht prinses Elisabeth een balletje trappen met haar collega Vince the Prince, ofte Vincent Kompany.

Bruidsmeisje

Samen met haar nichtje prinses Louise als bruidsmeisje tijdens het huwelijk van prins Amedeo en Elisabetta Rosboch von Wolkenstein in Rome in juli 2014.

Lichtfront

In oktober 2014 maakte Elisabeth indruk met een zelfgeschreven speech tijdens Lichtfront, een groots publieksevenement in de Westhoek in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Begrafenis koningin Fabiola

Een droevig moment voor de koninklijke familie. Tijdens de begrafenis van koningin Fabiola op 12 december 2014 las prinses Elisabeth een van de voorbeden voor.

Kerstconcert

Een mooi plaatje van het hele gezin bij het kerstconcert in het koninklijk paleis te Brussel om het jaar 2014 af te sluiten.

Doop Pollux

In mei 2015 mocht de kroonprinses haar eerste schip dopen: patrouilleschip Pollux, de nieuwe aanwinst van onze marine. Elisabeth had wel wat hulp nodig, want de fles champagne brak niet meteen.

Dierenpret

In 2015 ging de zomeruitstap naar Pairi Daiza, waar Elisabeth een lemuur te eten mocht geven en het hele gezin poseerde met de Aziatische olifanten.

Militair defilé

Op de nationale feestdag vallen de vier kinderen van koning Filip steeds te bewonderen tijdens het militair defilé op het Paleizenplein. En blijkbaar hadden ze wel wat te bespreken vorig jaar...

Prettige feesten!

Opnieuw een mooi exemplaar voor het familiealbum tijdens het kerstconcert van 2015!

Op skivakantie

Koning Filip en zijn gezin trekken al jarenlang op skivakantie naar het Zwitserse Verbier. Prinses Elisabeth is dan ook een geoefende skister, net als haar broers en zus.

Koningin Elisabethwedstrijd

Cultuur maakt duidelijk onderdeel van de opvoeding van prinses Elisabeth. Zo is ze al jaren een trouwe gast tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd. In de toekomst zal ze Koningin Mathilde waarschijnlijk opvolgen als beschermvrouw van de wedstijd.

Op de voorgrond

Ook op haar andere taken als koningin wordt ze nu al goed voorbereid. Zo valt het op dat ze steeds vaker haar ouders vergezelt, zoals deze zomer tijdens de Ommegang van de Kroningsprocessie bij in Tongeren.

Te Deum

Een foto aan de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal, waar elk jaar het Te Deum plaats vindt op de nationale feestdag.

Een gewone tiener

Natuurlijk moet prinses Elisabeth – Lisa voor intimi – net als andere tieners elke dag naar school. De prinses zit in het vierde humaniora aan het Sint-Jans-Berchmanscollege in Brussel. Haar verjaardag zal daar deze week ook niet onopgemerkt gebleven zijn!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top