Speelgoed van het Jaar

Nieuws | Met Sinterklaas en de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht, is het ongetwijfeld handig om weten welk speelgoed door een kindvriendelijke jury gekozen werd als Speelgoed van het Jaar. Een handig hulpmiddel voor wanneer je het bos niet meer door de speelgoedbomen ziet! Dit zijn de winnaars!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De verkiezing van het Speelgoed van het Jaar is al aan haar zeventiende editie toe. Deze officiële award is een initiatief van de Belgische Speelgoedfederatie. Opzet is de fabrikanten te belonen voor hun dynamische aanpak bij het zoeken naar en voorstellen van originele en creatieve spellen en speelgoedartikelen.

Met Sinterklaas en de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht, is het ongetwijfeld handig om weten welk speelgoed door een kindvriendelijke jury gekozen werd als Speelgoed van het Jaar. Een handig hulpmiddel voor wanneer je het bos niet meer door de speelgoedbomen ziet! Dit zijn de winnaars!

Stimulerende activiteiten: Light’n go activity Garden Treehouse

De ActivityGarden Treehouse is een uitgebreide speelset met allerlei functies waar je kind vanaf 6 maanden tot 3 jaar plezier aan beleeft. Baby's dol op de magische lantaarn van de boomhut met zijn drie speelstanden: kleuren verkennen, danceparty en glimwormen verzamelen. Baby’s vinden het geweldig om naar de fonkelende lichtjes te kijken, te bewegen op de leuke muziek en glimwormen te verzamelen op de vloer. Dit activiteitencentrum biedt ook 80 activiteiten waarmee je kleintje zich urenlang kan vermaken.

Eerste leeftijd speelgoed: 5 in 1 Letter Locomotief

De 5 in 1 Letter Locomotief is loopwagen, loopfiets, tafeltje, activiteitenpaneel én trekkarretje tegelijk. Voorzien van een inspirerende uitrusting zoals een walkietalkie, dertien letterblokken en meer dan 260 liedjes, melodietjes en grappige zinnetjes. Grappige vondst is de gleuf waarin de letterblokken precies passen. De blokjes worden hier met hoge snelheid doorheen gegooid, rechtstreeks in de bak onder de zitting. Deze, maar nog veel meer inspirerende en grappige kunsten maken dat peuters en kleuters uren, dagen, weken, maanden en zelfs langer spelend onderweg zijn in hun ontwikkeling.

Poppen: Brightlings

Brightlings houden van zingen, lachen en lekker gek doen. De interactieve knuffels zijn dol op muziek en vriendschap. Speel met haar in de muziek modus en maak samen een melodie van rock tot pop muziek. Speel met haar in de record modus en ze zal alles nazeggen wat jij haar te vertellen hebt. Of speel met haar in de gewone modus en ze zal met je kletsen en met je willen knuffelen. Ze maakt je aan het lachen door haar vrolijke stem die je van hoog naar laag kunt verdraaien.  Kies nu jouw Brightlings knuffel en wordt haar beste vriendin. De vrolijke Brightlings zijn beschikbaar in drie verschillende versies.

Artistieke activiteiten: 3Doodler Start

De 3Doodler Start is een unieke pen, waarmee je niet alleen 3D, maar ook in de lucht kan tekenen. De pen is speciaal gemaakt voor kinderen. Via de achterkant van de pen breng je een kleurstaafje in. Aan de andere kant komt er vervolgens vloeibaar plastic uit, waarmee je allerlei figuren kunt tekenen en 3D creaties kunt maken.

Creatieve activiteiten: Fuzzeez

Maak je eigen Teddybeer! Vul je Fuzzeez vorm met pluche en transformeer op magische wijze tot een knuffel. Spray met warm water en zeep en plaats in de wasmachine en droger. Eenmaal droog, openen en jouw eigen geweldige Teddy komt tevoorschijn.

Gezelschapsspellen voor het hele gezin: Roar!

Spannend, hybride bordspel voor het hele gezin. Bestuur een ontsnapt monster met een tablet of smartphone, terwijl scheikundigen er op het speelbord naar op zoek zijn. Geluiden zijn hun enige aanwijzingen!

Spellen voor kinderen: SmartGames - Roodkapje

Roodkapje is een origineel denkspel met 48 opdrachten speciaal voor de allerkleinsten van 4 tot 7 jaar. Zet Roodkapje, grootmoeders huis en de bomen op het spelbord en gebruik de puzzelstukken om een weg van Roodkapje naar het huis te maken. Je kan het spel ook spelen met de wolf erbij, leg dan twee wegen naar het huis, één voor Roodkapje en één voor de wolf.

Wetenschappelijk & educatief speelgoed: Interactieve sprekende wereldbol

Ben jij klaar om de wereld te verkennen? Deze mooie sprekende interactieve wereldbol met optische lezerspen zal helpen kinderen de wereld te ontdekken en veel informatie over landen, volkeren, talen, interessante feiten, typische producten en veel andere onderwerpen te verzamelen en te leren! Ze kunnen ook luisteren naar de volksliederen van alle landen, meer vernemen over de volkeren, talen, wist-je-datjes, typische producten en veel andere interessante onderwerpen! Aardrijkskunde studeren is niet langer moeilijk met deze interactieve sprekende Globe!

Denk- en logicaspellen: SmartGames - Dinosaurs: Mystic Islands

Dinosaurs: Mystic Islands is een avontuurlijk spel waarin je de puzzelstukken met de eilanden zo moet plaatsen dat de groene planteneters niet samen staan met de rode vleeseters. Kan je de 80 opdrachten aan en slaag je erin de lieve dino’s te redden van de T-rex’en?

High tech producten: Hatchimals

Hatchimals zijn bijzondere beestjes in een ei, die kinderen zelf moeten uitbroeden. Het ei moet warm gehouden worden en vertroeteld worden. De Hatchimal maakt geluidjes in het ei en door de gekleurde lampjes weten kinderen wat ze moeten doen om het sneller uit te broeden.

Als het zover is, zal de Hatchimal zichzelf uit het ei pikken! Wees gerust, als je weg moet (naar school bijvoorbeeld), zal de Hatchimal stoppen met uitkomen en wachten tot je er weer bent. Je moet er natuurlijk wel bij zijn als je unieke Hatchimal uitkomt!

Eenmaal uitgebroed is het tijd je Hatchimal te verzorgen, mee te spelen en opvoeden. De Hatchimal zal door de goede verzorging steeds meer eigenschappen erbij krijgen als het van baby naar puber naar volwassenen ontwikkelt. De Hatchimal zal beter kunnen lopen, praten en meer spelletjes met je kunnen spelen als het ouder wordt.

Constructiespeelgoed: Geosmart Mars Explorer

Wielen klaar? Motor aan? Lichten aan? Bouw je eigen 'Mars Explorer', gebruik de afstandsbediening en rijden maar! Laat je creativiteit los en maak allerlei andere constructies met de verschillende geometrische vormen en speciale bouwonderdelen.

Buitenspeelgoed: My Free 5 en 1

De veelzijdige Globber Seat 5 in 1 groeit mee met de ontwikkeling van je kind waardoor jarenlang speelplezier is gegarandeerd. Van step met duwstang, zitje en voetensteun tot step met in hoogte verstelbaar stuur. De Globber 5 in 1 is vervaardigd uit hoogwaardige materialen, licht van gewicht en demontabel. Hij is dus gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Daarnaast is het futuristische design in verschillende kleuren te verkrijgen.

Speelwereld: Cruiseschip

Het eerste PLAYMOBIL Cruiseschip vaart uit! De passagiers aan boord op het luxueuze schip - met een grootte van maar liefst 74 cm - zullen zich geen minuut vervelen. Ze kunnen zich vertoeven aan het zwembad met bijhorende glijbaan of een lekker hapje eten in het restaurant. Als ze willen genieten van een exclusief uitzicht, kunnen ze even een kijkje nemen op het zonnedek bovenaan het schip.

Voor de avonturiers onder de passagiers zijn er gelukkig ook nog 5 bijhorende sets, die de cruisevakantie helemaal onvergetelijk maken!  Een tochtje op de bananenboot achter de jetski, een strandritje met de buggy of een indrukwekkende duiktrip met de plezierboot.  En voor wie niet zo avontuurlijk is aangelegd, is er gelukkig nog het vakantie-eiland met strandbar. Om een heerlijke dag mooi af te sluiten kan je nog luidkeels meezingen en dansen met de artieste op het podium.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top