Heerlijke zomerdrankjes

Nieuws | Of je nu gaat voor alcoholvrij of een pittige cocktail: in de zomer gaan de drankjes er vlot in. Ontdek hier de nieuwigheden voor deze zomer en geniet ervan!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Of je nu gaat voor alcoholvrij of een pittige cocktail: in de zomer gaan de drankjes er vlot in. Ontdek hier de nieuwigheden voor deze zomer en geniet ervan!

Moët Ice Impérial Rosé

Duik de zomer in met een glas bubbels. On the rocks uiteraard. Moët & Chandon stelt zijn nieuwste creatie voor: Moët Ice Impérial Rosé, ’s werelds allereerste roséchampagne die gedronken wordt met ijs. Een sprankelend frisse variant op de revolutionaire Moët Ice Impérial.

Moët Ice Impérial Rosé schittert door zijn levendige roze kleur en prachtige gouden gloed. De champagne heeft een fris en fruitig bouquet van aromatische rode bessen en kersen, met toetsen van sappige zomervruchten (vijg, nectarine) en een heerlijk vleugje grenadine. Het verrukkelijke smaakpalet is zoet en intens.

Schweppes Ginger Ale

Schweppes anticipeert op de nieuwe gembertrend door zijn gamma Schweppes Premium Mixers uit te breiden met een Ginger Ale. Schweppes Premium Mixer Ginger Ale doet het uitstekend met andere dranken als wodka, bourbon, rum of Pimm’s. Deze cocktails zullen zeker in de smaak vallen:

Dark & Stormy
Ingrediënten:
10 cl Ginger Ale Schweppes Premium Mixer / 4 cl amberrum / 1 cl rietsuikersiroop / IJsblokjes / ½ limoen
Bereiding:
Snijd de helft van een limoen in vier. Breng de partjes in een cocktailglas (highball). Plet de partjes lichtjes met een stamper met ronde punt. Voeg ijsblokjes toe, vervolgens de amberrum en de andere ingrediënten. Roer met een cocktaillepel.

Pimm’s Ginger Ale
Ingrediënten:
10 cl Ginger Ale Schweppes Premium Mixer / 5 cl Pimm’s / IJsblokjes / 1 schijfje komkommer / Rood fruit
Bereiding:
Vul een cocktailglas met ijsblokjes. Giet de Pimm’s erbij en vul aan met de Ginger Ale. Versier met een schijfje komkommer en rood fruit.

Waterloo Strong Kriek

De Strong Kriek is ideaal als aperitief op een terrasje, bij barbecues en tijdens aangename momenten onder vrienden.

Waterloo Strong Kriek, gecreëerd door de meesterbrouwer van de boerderij van Mont-Saint-Jean, is een subtiele mix van een bier van hoge gisting en een kersenlambiek.

Het biedt het perfecte evenwicht tussen een sterk karakter en een lichtelijk zuurzoete smaak. Met zijn donkerrode kleur en zijn kersen parfum zal de Strong Kriek in de smaak vallen bij de liefhebbers van traditionele bieren, maar ook bij de liefhebbers van zoetheid die houden van fruitige bieren.

Een absoluut genot bij mooi weer!

Spa Fruit

Spa lanceert een nieuwe generatie limonades met uitsluitend ingrediënten van natuurlijke oorsprong. En dat proef je! De unieke combinatie van Spa bruisend natuurlijk mineraalwater en puur fruit is ideaal voor wie wil genieten van een drank die zowel gezond, lekker en dorstlessend is. Of je nu kiest voor de ultrafrisse smaak van Spa Lemon Cactus of de subtiele smaak van Spa Apple, er is keuze genoeg om aan ieders smaak te voldoen met maar liefst zeven varianten.

Negroni

Negroni is vandaag uitgegroeid tot een van de populairste vermoutcocktails. Met drie gelijke delen van ingrediënten – Campari, gin en rode vermout – is Negroni ook een van de meest onderschatte cocktails. Zo heb je een zekere punch nodig én een goede balans tussen bitter en zoet.

Met Negroni Ready to Enjoy biedt Campari je de perfecte kant-en-klare mix volgens het aloude recept, zodat je dit heel makkelijk en toch in flamboyante jaren ’20-stijl kan serveren in een klassiek cocktailglas. Het enige wat je nog moet toevoegen zijn ijsblokjes – of beter: één grote ijsblok om langzaam je cocktail te verdunnen – en een schijfje sinaasappel.

TAO Pure Infusion

TAO Pure Infusion dompelt je onder in een wereld van unieke sensaties. Vier uitzonderlijke dranken met vier verschillende smaken. Zo is er relaxerende White Tea met granaatappel en passievrucht; weldadige Green Tea met limoen en jasmijn; oppeppende Black Tea met oranjebloesem en citroen; ontspannende Rooibos Tea met pruim en rozenbottel.

TAO Pure Infusion past perfect binnen een healthy lifestyle. Het is een hydraterende drank, verrijkt met subtiele fruit- en bloemenaroma’s en bevat weinig calorieën, namelijk minder dan 20 kcal/100ml. Het is natuurlijk, bevat geen bewaarmiddelen of kleurstoffen en barst van de antioxidanten.

Belvedere Citrus en Pink Grapefruit

Belvedere presenteert haar gearomatiseerde wodka’s: Belvedere Citrus en Belvedere Pink Grapefruit. De op smaak gebrachte dranken zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde suikers. Het resultaat is fris, innemend en verkwikkend.

Cocktail Rosemary Gimlet
50 ml Belvedere Citrus
20 ml vers limoensap
15 ml gewone siroop
Takje verse rozemarijn
Duw de rozemarijn samen op de bodem van de shaker. Voeg de andere ingrediënten en het ijs toe en schud tot het mengsel heel koud wordt.
Filter de cocktail en serveer in een koud martiniglas of in een tumblerglas met ijsblokjes. Werk af met een takje rozemarijn.

Crodino

Geniet je graag van een aperitief met je vrienden, maar wil je niet altijd alcohol drinken? Deze zomer wordt Crodino - het bitterzoete, verfrissende, alcoholvrije aperitief - de perfecte bondgenoot van levensgenieters die houden van een gezellig moment met familie of vrienden. Crodino wordt samengesteld op basis van een traditioneel en uniek extract van een mengeling gedistilleerde planten, vruchten en wortels, aangevuld met stukjes zoete en bittere sinaasappel en Lisiel-bronwater.

Veuve Cliquot Rich Rosé

Na de lancering van Veuve Clicquot Rich in 2015, verdiept het champagnehuis zich met een Rosé versie. Voor Veuve Clicquot Rich Rosé werden ingrediënten gekozen die de typische smaak van rode vruchten benadrukken, namelijk gember, ananas, limoen en thee. Geserveerd met ijs komt de champagnecocktail helemaal tot zijn recht.

Bio Limonade van Vitamont

Een reeks zomers zoete dorstlessers waar niet alleen je ogen maar ook de rest van je lijf van gaan sprankelen? Yes, please! Wat dacht je bijvoorbeeld van bio limonades in überhippe glazen flessen? Om het helemaal GROEN te maken, biedt Vitamont bio limonade aan op basis van limoen, versterkt door een vleugje gember. De Limonade D’Antan met de smaak van weleer roept een nostalgisch gevoel op. Kan je wel wat extra verfrissing gebruiken? Kies dan voor de limonade op basis van puur Siciliaans citroensap. Als kers op de taart is er de bio kersenlimonade. De fruitige smaak van de Morello krieken zindert nog even lekker na in je mond. Serveer ‘m goed koud en klink op de zomer!

The Botanist

The Botanist gin is een ‘small batch gin’, gemaakt uit 9 basisaromaten en 22 lokale, in het wild groeiende botanische ingrediënten, die met de hand geplukt worden rond de lochs en rotsen, op de Hebriden eilanden voor de kust van Schotland, voornamelijk op het eiland Islay. Nick Baeyens, de bekende mixoloog, combineert verschillende planten voor hemelse drankjes.

Puffy clouds of May
Een drankje dat je terug naar je kindertijd voert. Een zoete en romige cocktail, die “nog een!” roept. De belangrijkste smaak van deze drank is de aromatische smaak van meidoorn. Zijn delicate bloemen hebben een zoete amandelsmaak, ideaal voor een zoete siroop. Doe alle ingrediënten in een shaker, schud zonder ijs, voeg gemalen ijs toe en schud opnieuw, tot je armen pijn doen!
Recept:
50ml The Botanist gin
25ml meidoornsiroop
25ml citroensap
10ml pompelmoessap
10ml eiwit
10ml room
Vul aan met spuitwater
Glas: maakt niet uit
Garnering: verse meidoorn en andere eetbare bloemen

De Zonnekoning
De naam van deze cocktail verwijst niet naar koning Lodewijk XIV, maar wel naar de gele bloem –geel als de zon– die hier gebruikt wordt. ‘Zonnekoning’ is dus de perfecte naam voor deze heerlijke cocktail. Vooral omdat deze een variant is van een koninklijke klassieker, de 'French 75'. De 'French 75' is een mix van gin, suiker, citroen en champagne. De champagne vervangen we door witbier en we maken een siroop van paardenbloemen. De combinatie van deze twee smaken is fantastisch. Vooral leuk om te drinken tijdens de eerste zonnige dagen in mei.
Recept:
40ml The Botanist gin
30ml citroensap
28ml paardenbloemsiroop
Vul aan met witbier
Glas: champagneglas
Garnering: niet nodig

Celestial Seasonings

Celestial Seasonings lanceert zijn nieuwe thee-samplers: herbal tea sampler en fruit tea sampler.
De kruidenthee collectie verenigt vijf verschillende rijke smaken zoals Chamomile, Lemon Zinger, Peppermint, Honey Vanilla Chamomile en tenslotte Sleepytime, om ’s avonds helemaal tot rust te komen.

De vruchtenthee collectie omvat vijf verschillende fruitige smaken met onder andere Raspberry Zinger, Country Peach Passion, Wild Berry Zinger, True Blueberry en Black Cherry Berry. Door deze ruime keuze aan cafeïne- en glutenvrije theeën is er voor elk wat wils.

De theeën van Celestial Seasonings bevatten geen toegevoegde suikers of kunstmatige kleurstoffen. De kruiden en specerijen die gebruikt worden zijn afkomstig uit duurzame landbouw.

Strongbow

Alken-Maes brengt ‘s werelds grootste en meest gerenomeerde cidermerk – Strongbow - naar België en dit in maar liefst drie varianten: Gold Apple, Red Berries en Elderflower. Deze licht alcoholische verfrissende drank (4,5%) is aangenaam sprankelend en erg toegankelijk, wat het zowel bij mannen als vrouwen populair maakt. Zonder twijfel ideaal om van te genieten in goed gezelschap aan de bar, thuis of op terras.

Carpe Diem Matcha

Matchathee is dit jaar de trend die beauty-en foodland op zijn kop zet. De thee heeft ontelbare voordelen en sinds kort is het wonderdrankje de perfecte partner in crime van heel wat sterren. Beroemdheden als Gwyneth Paltrow, Ashley Olsen en Alessandra Ambrosio zweren bij de gezonde, helende thee. Carpe Diem vertaalt de eeuwenoude theetraditie uit Japan nu naar een nieuw, bruisend, en vooral heerlijk fris drankje.

Maar wat maakt matchathee bijzonder? Matcha bevat, in vergelijking met gewone groene thee, 137 keer meer antioxidanten. Matcha is ook rijk aan vitamines en mineralen en verlaagt het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel. Bovendien bevatten de bladeren van matcha L-theanine, die je helpen te ontspannen. Matchathee stimuleert ook de vetverbranding en zorgt voor een natuurlijk detox-effect. Ideaal dus om je lichaam klaar te stomen tijdens de komende zomermaanden.

Carpe Diem combineert matcha met nashipeer, gember en een vleugje citroen om zo tot een toprecept te komen. Zo wordt het bittere van de matcha gecompenseerd door een frisse, zoetere toets. Om je smaakpapillen intens te verwennen met de perfecte smaakbalans! Het hydraterende drankje, bevat weinig calorieën, namelijk 25 kcal/100ml. Verder bevat de gezonde dorstlesser 100% natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen en is het drankje glutenvrij, lactosevrij en vegan certified.

Sacré Sauvage, de zomercocktail van Piper Heidsieck

Toen Joseph Biolatto, een van de meest getalenteerde barmannen van zijn generatie, de Piper-Heidsieck Rosé Sauvage champagne ontdekte, stelde hij Régis Camus - Chef de Caves van het champagnehuis - voor om er een cocktail mee te ontwerpen. Dat werd Sacré Sauvage!

De Rosé Sauvage is een elegante, originele en frisse wijn die veel biedt: zwarte kers, braam, roze pompelmoes en bloedsinaasappel. Bij de structuur en het fruit voegen zich warme kruidentoetsen van Espelette peper, thee en zoethout.

Joseph Biolatto is erin geslaagd om een onverwacht samenspel te vinden die de complexheid en de intensiteit van Rosé Sauvage nog meer doet uitkomen.
 
Het recept:
Een paar ijsblokjes voor de frisheid
10-12cl Champagne Piper-Heidsieck Rosé Sauvage
2cl bittere sinaasappellikeur
Bitter orange
Zeste van roze pomplemoes
Garnituur: rood fruit (bramen, bosbessen)

Pure Leaf

Hoe je gasten verblijden met een origineel drankje? Pure Leaf snelt met z'n vers getrokken ijsthee ter hulp en komt met heerlijk verfrissende mocktail recepten! Deze ijsthee is gemaakt met echte theeblaadjes en bevat geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen, noch conserveermiddelen. De mogelijkheden met de drie smaken - Lemon, Mint & Peach - zijn bovendien eindeloos...

Pure Leaf Peach Sunrise
Een must-try voor de zwoele zomeravoncen
Ingrediënten:
Pure Leaf Peach – veenbessensap – citroenverbena
Werkwijze:
Meet 20 ml veenbessensap af en giet in een glas. Neem een 6-tal blaadjes citroenverbena, scheur ze zodat de aroma’s vrijkomen en voeg ze bij het sap. Neem je ijskoude Pure Leaf Pach en giet ongeveer de helft in het glas. Afwerken met enkele blokjes ijs, een groen blaadje citroenverbena en klaar! De mocktail krijg een finishing touch met verse veenbessen, indien ze voorhanden zijn.

Pure Leaf Minty Sweet
Zoet als een limonade, fris als een ijsthee!
Ingrediënten:
Pure Leaf Mint – verse munt – vlierbloesemsiroop
Werkwijze:
Knip enkele takjes verse munt en spel kort onder lopend water. Maak een vijftal blaadjes los en leg opzij. Giet een half flesje koude Pure Leaf Mint in een ruim glas gevuld met ijsblokjes, voeg de verse (gescheurde) muntblaadjes en twee eetlepels vlierbloesemsiroop toe. Roeren maar! Enkele verse vlierbloemetjes maken je drankje picture perfect!

Kingston cocktail

Deze zomer je vrienden verrassen met creatieve en smakelijke cocktailpresentaties? Dat lukt in een handomdraai met de tips van mixologiste Sofie Ketels, winnares van de allereerste Campari Bartender Competition).
"Een takje gerookte tijm of rozemarijn geeft een extra kruidige, gerookte en zuiderse toets aan je cocktail. Bovendien ziet het er apart uit."

Zo doe je het:
Je steekt een takje tijm of rozemarijn in brand en blust het in de cocktail 'Kingston'. De bittere smaken en het warme gevoel van de rum in deze cocktail past perfect bij de gerookte kruiden.

Zo maak je de 'Kingston':
2,5cl Campari
2,5cl Appleton Estate Signature Blend
2,5cl Cocchi dio Torino
Een kleine minuut roeren om een verwatering te bekomen van ongeveer 40%; nieuw ijs toevoegen;
afgieten; een zeste van sinaasappel* uitknijpen en gebrande tijm toevoegen
*Citruszestes zijn alleen een meerwaarde indien ze goed gewassen worden. Dit werkt het best met water en azijn.

Chaudfontaine Fusion

Water is wauw vandaag. Niet alleen blijft de Belgische markt van gebotteld water groeien, ook gearomatiseerde waters winnen snel terrein. In België mag de markt dan nog klein zijn, Chaudfontaine zet alvast volop in op smaak. De nieuwe Chaudfontaine Fusion, een Belgische innovatie, verrast dan ook met licht bruisend mineraalwater met intense natuurlijke aroma’s: citroen en pompelmoes - cranberry. Een bron van verfrissing met een lekkere smaak, zonder suikers of zoetstoffen, en nul calorieën.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top