10 ongelooflijke Pokémon Go-verhalen

Nieuws | Amper een paar dagen na de lancering heeft Pokémon Go al zowat de hele wereld in zijn ban.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Die keer dat een speler een lijk vond

Amper een paar dagen na de lancering heeft Pokémon Go al zowat de hele wereld in zijn ban. Zoeken naar kleine wezentjes maakt de ontdekkingsreiziger in sommige spelers wakker, wat soms voor benarde situaties zorgt. De Amerikaanse Shayla Wiggins bijvoorbeeld was druk op zoek naar een Pokemon toen ze een lichaam zag voorbijdrijven in Wind River in Riverton, Wyoming. Niet het soort Water Pokemon dat ze in gedachten had toen ze op jacht vertrok.

Die keer dat het Holocaustmuseum er genoeg van had

Het Holocaustmuseum in Washington D.C. heeft aan bezoekers moeten uitleggen dat ze een plaats zijn om stil te staan bij de geschiedenis, niet om Pokemon te vangen. De rust in het museum werd de laatste dagen om de haverklap verstoord door spelers die enkel oog hadden voor het augmented reality-spel. Blijkbaar staat het museum gemarkeerd als Pokestop, tot ergernis van de medewerkers.

Die keer dat overvallers spelers in de val lokten

Sluwe overvallers gebruikten Pokemon Go Gyms en Pokestops om spelers naar verlaten plekken te krijgen. Het politiedepartement van Missouri liet via hun Facebookpage weten dat gewapende misdadigers het spel gebruikten om spelers van al hun waardevolle spullen te ontdoen. Ze slaagden erin om elf jongeren tussen de 16 en 18 jaar te beroven, maar de drie daders zijn intussen ingerekend door de politie.

Die keer dat de politie spelers moest verjagen

De politie in Darwin, Australië heeft een officiële aanvraag moeten indienen om de stroom Pokémon Go spelers in hun kantoor droog te leggen. Een aantal overijverige spelers vielen voortdurend binnen om een creatuur te vangen die naar de naam Sandshrew luistert. De politie liet zich van haar meest behulpzame kant zien en tipte dat je het gebouw niet binnen hoeft te gaan om punten te krijgen, het kan gewoon van op straat.

Die keer dat een Pokémon zich schuilhield in een striptent

Schaamte kennen ze niet, die Pokémon. De Pokestops worden willekeurig gekozen door de onschuldige hand van een computer. En dat levert soms gekke resultaten op qua locaties, zoals striptent Club Z in Seattle. Niet echt voor alle leeftijden, denken we dan.

Die keer dat iemands huis een Pokémon Go Gym werd

De Pokerage loopt soms wat uit de hand. Boon Sheridan heeft niet echt iets met Pokémon, maar wordt sinds een paar dagen overstelpt door Pokémonfans die het willen opnemen tegen andere creaturen. Hij woont namelijk in een voormalige kerk in Massachusetts, die nu plots tot Pokémon Go Gym is gebombardeerd. 24u op 24 staan er mensen aan zijn deur die willen spelen. Blijkbaar is de database van de spelmakers toch niet helemaal up to date.

Die keer dat een speler in de gracht donderde

Mensen hebben er heel wat voor over om hun geliefde Pokémon te vangen. Gotta catch 'em all, maar tegen welke prijs? Een speler belandde in een greppel en vervolgens op de spoedafdeling met een gebroken voet als gevolg. De berichten over verstrooide autobestuurders en toevallige passanten met blauwe plekken zijn intussen niet meer te tellen, politiediensten overal ter wereld vragen om uit je doppen te blijven kijken.

Die keer dat lege winkels overrompeld werden

Het is niet al kommer en kwel, de Pokémon Go-gekte. Er valt namelijk een aardige duit aan te verdienen. Het spel zou Nintendo al 7,5 miljoen dollar hebben opgeleverd, maar ook voor anderen biedt de rage mogelijkheden. Allerhande zaken spelen handig in op de hetze en openen Pokestops of trachten in de daluren volk te trekken met "aas" waar de Pokémon een halfuur lang gretig op af komen.

Die keer dat twee meisjes een frisse neus haalden

De hele dag met je neus op een scherm zitten, hoeft nog niet te betekenen dat je niet van wat frisse buitenlucht kunt profiteren. Kelsey Thomson en Lizzy Eden, twee jongedames uit Nieuw-Zeeland, huurden een kajak om tot bij een Pokemon Go Gym te geraken die zich bij een fontein in de oceaan bevond. Wie zei er ook alweer dat gamers luie couch potatoes zijn?

Die keer toen er een Pokémon in de verloskamer schuilde

Wat doe je terwijl je hoogzwangere vrouw in het ziekenhuis wacht op haar keizersnede? Pokémon Go spelen, natuurlijk. Jonathan Theriot zag plots een Pidgey zitten op het bed van zijn vrouw. "Ik heb een screenshot genomen, heb hem gevangen en vervolgens aan Jessica getoond." En nee, ze was echt niet kwaad.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top