Weldadige rozen

Nieuws | Rozen geuren niet alleen heerlijk, het zijn ook echte mooimakers voor je huid. Ze kalmeren, reinigen en verstevigen: geen wonder dat zo veel beautyproducten op basis van rozen gemaakt worden! Maar je kan ook zelf aan de slag met rozenwater in de badkamer!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rozen geuren niet alleen heerlijk, het zijn ook echte mooimakers voor je huid. Ze kalmeren, reinigen en verstevigen: geen wonder dat zo veel beautyproducten op basis van rozen gemaakt worden! Maar je kan ook zelf aan de slag met rozenwater in de badkamer!

Rozenwater als wondermiddel

Rozenwater is het water dat overblijft na het destilleren van rozen. Het heeft heel wat troeven: het verstevigt en kalmeert de huid, verzacht, reinigt, en heeft een antibacteriële werking. Het is bovendien geschikt voor elk huidtype: ideaal voor de gevoelige huid, maar ook voor de vette huid omdat het de poriën verfijnt en zwarte puntjes verminderd. Kies bij voorkeur voor puur rozenwater zonder alcohol of etherische olie, die de huid kunnen uitdrogen of irriteren.

Bij vermoeide ogen

Leg enkele wattenschijfjes doordrenkt met rozenwater op je oogleden en laat twintig minuten inwerken. Ook als je ogen ontstoken zijn, kan dit ontspannen.

Een prachtige haardos

Rozenwater bezorgt je haar een prachtige glans omdat het de haarschubben sluit. De stimulerende werking kan je haardos wat dikker maken en haaruitval tegengaan. Voeg toe aan je shampoo, masseer de hoofdhuid goed en laat even inwerken.

Ideale verfrissing

Doe wat rozenwater in een verstuiver en neem ‘m overal mee in je handtas. Vernevel wat rozenwater over je gezicht wanneer je huid droog aanvoelt of je nood hebt aan verfrissing. Ook ideaal om je make-up te fixeren.

In je gezichtscrème

Je kan ook een paar druppels rozenwater toevoegen aan je gezichtscrème. Het gaat irritaties en ontstekingen tegen én herstelt je PH-balans.

Ideale reiniger

Met wat rozenwater op een wattenschijfje verwijder je je make-up en foundation in alle zachtheid. Ook geschikt voor de gevoelige zone rond de ogen. Het resultaat is een mooie gloed.

British Rose van The Body Shop

Met de British Rose collectie van The Body Shop zit je op rozen. De rozen worden speciaal gekweekt op een milieu-award winnende kwekerij hartje Engelse countryside, en vervolgens met de hand geplukt, gedroogd aan de lucht en ter plekke geweekt in het frisse bergwater. De collectie bestaat uit shower gel, bath foam, hand cream, eau de toilette, exfoliating soap, body scrub, body essence en body butter. Het resultaat is een zachte huid en een directe glans.

Smell the Roses Hydration Spray – jane iredale

De Smell the Roses Hydration Spray van jane iredale is een verkwikkende en verfrissende gelaatsspray die je een wonderzachte huid oplevert. Ideaal om op een eenvoudige manier een pauze te nemen en je weer fris en energiek te voelen. Ook geschikt om je make-up te fixeren.

Rituals Ayurveda

Een uitstekende manier om een frisse start te nemen is door lichaam en ziel te reinigen met het diep voedend Ayurveda-ritueel van Rituals. Topingrediënt in deze collectie: de Indische roos, samen met zoete amandel olie en Himalaya honing. De collectie is uitgebreid en bevat onder meer shower gel, bath foam, body scrub, body cream, body mist, shampoo, conditioner en body oil.

Treasures of Morocco - Spa Secrets Kruidvat

Spa Secrets is de luxe spa en wellness verwenlijn van Kruidvat geïnspireerd op traditionele en authentieke badrituelen. De collectie Treasures of Morocco is geïnspireerd op het hammam-schoonheidsritueel. Een intensief reinigend ritueel met rijk verzorgende oliën en verfijnde bloemenextracten. Arganolie bijvoorbeeld, wordt als reinigingsproduct gebruikt, waarmee ze het gezicht, lichaam en de handen verzorgen en beschermen. Rozenwater is mild en van oudsher bekend om de kalmerende en verzachtende werking op de huid. Beide ingrediënten reinigen en verzorgen de huid diep en laten een sensuele, oosterse geur achter. De collectie bestaat uit een shower foam, shower cream, sugar body scrub, body oil en hand cream.

L’Occitane Pivoine Sublime

In de huidverzorgingslijn Pivoine Sublime van L’Occitane staan de pioenrozen centraal. Make-up verwijderen, verfrissen, exfoliëren: deze verfraaiende huidverzorgingslijn is gericht op de basics met drie nieuwe, originele reinigingsstappen. De stralende pioenroos begeleidt ons ’s ochtends en ’s avonds met drie basisstappen, die elkaar aanvullen. Het resultaat is een gladde, prachtige huid die perfect gereinigd is en geen kunstmatige verfraaiing nodig heeft. De lijn bestaat uit een make-up remover, tinted lip balms, perfecting scrub, perfecting toner, skin perfector, perfecting cream, CC cream en perfecting mist.

Riche Crème van Yves Rocher

De Riche Crème van Yves Rocher verrijkt met 30 kostbare oliën en subliem door de Duizend-rozenolie, staat voor innovatie in anti-aging en doet wonderen voor de celvernieuwing. In de verzorgingsproducten zorgen deze oliën voor herstel, bescherming en voeding voor de rijpere huid.

De onderzoekers selecteerden hiervoor de damascusroos waarvan de verse rozenblaadjes een beschermende en herstellende was bevatten. Dankzij plantaardige 'Enfleurage' is het mogelijk om deze kostbare wassen te concentreren in jojoba-olie. Alles bij elkaar zijn er meer dan duizend verse rozen nodig per kilogram van deze werkstof.

De lijn bestaat uit acht producten die instaan voor de verschillende facetten van de huidverzorging zoals een voedende balsem, herstellende verzorging, schoonheidselixir en anti-rimpel dagcrème.

Parfum

Ook heel wat parfums bevatten extract van rozen omwille van de heerlijke geur.

Van links naar rechts: Caudalie Rose de Vigne, My Little Roses de Chloé, Dolce Rosa Excelsa, Annayaké Niji.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top