De onvriendelijkste steden

Nieuws | Het Amerikaanse reismagazine Travel and Leisure vroeg zijn lezers naar hun ervaringen in 266 steden. Daarbij kwamen onder andere culturele voorzieningen en de infrastructuur aan bod, maar ook de vriendelijkheid van de bevolking ter plaatse. Deze tien steden wisten de reizigers het minst te charmeren op het vlak van gastvrijheid, ook al wordt dat gevoel in veel steden gecompenseerd door andere kwaliteiten!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Amerikaanse reismagazine Travel and Leisure vroeg zijn lezers naar hun ervaringen in 266 steden. Daarbij kwamen onder andere culturele voorzieningen en de infrastructuur aan bod, maar ook de vriendelijkheid van de bevolking ter plaatse.

Deze tien steden wisten de reizigers het minst te charmeren op het vlak van gastvrijheid, ook al wordt dat gevoel in veel steden gecompenseerd door andere kwaliteiten!

10. Cannes

De stad aan de Côte d’Azur is wereldberoemd voor zijn filmfestival en ontvangt met alle plezier beroemdheden en toeristen met een mooi budget. Andere reizigers worden iets minder hartelijk ontvangen, zelfs met een zekere dedain.

9. Las Vegas

In Las Vegas kijk je als toerist echt je ogen uit met de indrukwekkende hotels en hun vertier. Minpuntje is dat het in de gokstad een en al oppervlakkigheid is, ook al nemen heel wat toeristen dat voor lief.

8. Baltimore

Baltimore in Maryland is voor veel Europese toeristen misschien nog onbekend maar kreeg niet voor niets de bijnaam Charm City. De vele protesten de laatste tijd hebben de reputatie van de inwoners echter geen goed gedaan.

7. Philadelphia

Philadelphia is wereldberoemd om zijn Love Park met het iconische pop-art kunstwerk. De inwoners brengen die boodschap echter niet allemaal in de praktijk. Vooral tijdens sportwedstrijden zou het er nogal ruw aan toe gaan op de tribunes.

6. New York

Wie al eens rondgelopen heeft in New York zal zeker wel eens "Excuse me" gehoord hebben. Niet alle inwoners zijn happig op de vele toeristen in hun stad en dat durven ze te laten merken. De vele bezienswaardigheden in de stad maken dat echter ruimschoots goed!

5. Los Angeles

In Los Angeles schijnt de zon bijna altijd en dat bezorgt de vele toeristen zonder twijfel een goed gevoel. De vele jonge inwoners, die er vaak ook goed uitzien, zijn volgens veel bezoekers wel arrogant en weinig behulpzaam.

4. Marseille

Hoewel er op cultureel vlak steeds meer te beleven valt in deze Franse havenstad, vinden veel toeristen Marseille vooral wanordelijk en worden de inwoners alles behalve vriendelijk gevonden.

3. Sint-Petersburg

Over de schitterende architectuur en musea zijn alle toeristen lovend in Sint-Petersburg. De norse gezichten van de bevolking maakt hen echter veel minder enthousiast.

2. Atlantic City

Wie van gokken houdt, kan naast Las Vegas ook terecht in Atlantic City. De gehaaste en onvriendelijke ontvangst is dan weer een grote ergernis voor vele toeristen.

1. Moskou

De historische pracht van Moskou mag dan al indrukwekkend zijn, de afstandelijke en weinig behulpzame inwoners doen het imago van de stad minder goed. Ook het chaotische verkeer is een doorn in het oog van vele toeristen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top