Prins Gabriël 12

Nieuws | Kleine jongens worden groot: prins Gabriël vierde op 20 augustus zijn twaalfde verjaardag. Een belangrijke mijlpaal voor de oudste zoon van koning Filip en koningin Mathilde. Hij mag dan al in schaduw van zijn zus, troonopvolgster prinses Elisabeth, staan, wij zetten hem deze keer volop in de spotlights!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kleine jongens worden groot: prins Gabriël vierde op 20 augustus zijn twaalfde verjaardag. Een belangrijke mijlpaal voor de oudste zoon van koning Filip en koningin Mathilde. Hij mag dan al in schaduw van zijn zus, troonopvolgster prinses Elisabeth, staan, wij zetten hem deze keer volop in de spotlights!

Tweede kindje voor Filip en Mathilde

Prins Gabriël zag op 20 augustus 2003 het levenslicht in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Prinses Elisabeth was de fiere grote zus.

Oogappel

Tijdens de fotosessie ter ere van de zeventigste verjaardag van koning Albert in 2004 was het het guitige prinsje die met alle aandacht ging lopen.

Deugniet

Tijdens de jaarlijkse zomerse fotosessie met het gezin van prins Filip in 2006 had hij het duidelijk naar zijn zin in Bokrijk.

In de armen van mama

Een mooi plaatje van het jaarlijkse kerstconcert in 2006 in de armen van Mathilde.

Stoer

Tijdens een daguitstap naar het recreatiepark in Manhay liet het jonge prinsje zich van een andere kant zien.

Grote broer

Na de geboorte van prins Emmanuel op 4 oktober 2005 kwam er op 16 april 2008 nog een zusje bij: prinses Eleonore. Voor Filip en Mathilde was het geluk compleet.

Op de boerderij

In 2010 werden de jaarlijkse vakantiekiekjes genomen op de kijkboerderij De Pierlaponto in Lommel.

Op skivakantie

Koning Filip en zijn gezin trekken al jarenlang op skivakantie naar het Zwitserse Verbier. Prins Gabriël is dan ook een geoefend skiër.

Olympische Spelen

Het gezin van prins Filip trok in 2012 naar de Olympische Spelen in Londen. Tijdens de wedstrijd van Steve Darcis in het tennis toonde prins Gabriël zich alvast een enthousiaste supporter.

Mooi gezinnetje

Een portret van het hele gezin, vrijgegeven ter gelegenheid van Nieuwjaar 2013.

Koningin Elisabethwedstrijd

Ook cultuur maakt deel uit van de opvoeding van prins Gabriël. Hier woont hij een opvoering bij van de Koningin Elisabethwedstrijd samen met Mathilde en prinses Elisabeth.

Troonswissel

Sinds de troonswissel op 21 juli 2013 lopen de kinderen van koning Filip nog meer in de aandacht. Tijdens de balkonscène toonden ze zich alvast perfect voorbereid op hun taken.

Uitblazen

Daarna was het tijd voor vakantie. Koning Filip en zijn gezin trokken daarvoor – en niet voor het eerst – naar het Franse eiland Yeu. Ook prins Gabriël leek er een fijne tijd te beleven.

Hockey

De passie van prins Gabriël is hockey, hij is zelf ook lid van een club. Hij was dan ook maar al te blij toen hij zijn vader mocht vergezellen tijdens het EK hockey van 2013 in Boom. Eerder was hij ook al geregeld toeschouwer bij de wedstrijden van de Rode Duivels.

Met de Rode Duivels

Voor hun vertrek naar het WK in Brazilië zag Gabriël een andere jongensdroom in vervulling gaan: samen met zijn broer mocht hij een balletje meetrappen met Axel Witsel en co.

Feestelijk

Tijdens de beslissende wedstrijd van de Rode Duivels op het WK tegen Argentinië zat prins Gabriël alweer strak in het pak voor het huwelijk van zijn neef prins Amedeo.

Officiële plechtigheid

Na het Te Deum in 2014 maakten prins Gabriël en prinses Elisabeth tijd om het publiek te groeten: net zoals papa en mama. Qua grootte lijkt de prins trouwens zijn twee jaar oudere zus ondertussen te hebben bijgehaald.

Eerste schooldag

Samen met mama naar school in het Sint-Jan Berchmanscollege. Vanaf 1 september gaat Gabriël er naar het middelbaar.

Begrafenis Fabiola

Op de begrafenis van Fabiola eind vorig jaar waren het de beelden van een snikkende prins Gabriël die de wereld rond gingen.

Nationale feestdag

Tijdens het militaire defilé van dit jaar toonde de prins zich duidelijk geïnteresseerd in het gepresenteerde materiaal.

Plichtsbewust

Prins Gabriël houdt het handje van zijn jongste zus vast. Een zoon om trots op te zijn voor koning Filip en koningin Mathilde!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top