De eerste foto’s van prinses Charlotte

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zaterdagmorgen is Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, bevallen van haar tweede kindje, een dochter. De echtgenote van prins William werd om 7 uur overgebracht naar het Saint Mary’s Hospital in Londen en beviel om 9u34 van een prinsesje van 3,7 kilogram. Diezelfde dag nog toonde het koppel hun dochter aan de pers en maandag werd de naam onthuld: Charlotte Elizabeth Diana. Ontdek hier de foto’s!

Bekendmaking

Het nieuws van de geboorte van het prinsesje werd rond de middag bekend gemaakt aan het ziekenhuis door een traditionele belleman. Volgens het protocol wordt altijd eerst Koningin Elizabeth II op de hoogte gebracht en pas daarna de rest van de familie zoals de ouders van Kate Middelton.

Hare koninklijke hoogheid

Een ezel met een door de dokters ondertekende verklaring van de geboorte van de prinses werd vervolgens voor Buckingham Palace geplaatst. In Londen weerklonk ook een salvo aan kanonschoten. Op de voornaam van het meisje was het toen nog even wachten. Ondertussen kennen we die: Charlotte Elizabeth Diana, een eerbetoon aan de Queen en Williams overleden moeder.

Bezoekje van de grote broer

In de vooravond bracht prins George samen met zijn papa prins William een bezoekje aan zijn kersverse zus. Prins William zelf was aanwezig bij de geboorte.

Eerste publieke verschijning

Even over 19 uur dan zijn de kersverse ouders op de trappen voor het ziekenhuis verschenen met hun dochter in de armen. Amper tien uur na de bevalling zag Kate er al opvallend fris uit.

Massale persbelangstelling

Net zoals bij de geboorte van prins George was er ook deze keer massale persbelangstelling. Sommige fans kampeerden al twee weken voor het ziekenhuis.

Close-up

Het meisje trok zich alleszins weinig van het lawaai aan en sliep de hele tijd. De prinses is de vierde in lijn voor de troonsopvolging, na prins Charles, prins William en prins George.

Vertrek

Na de korte persontmoeting vertrok het gezin met prins William achter het stuur richting Kensington Palace, de residentie van het paar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top