10 beroemde tv-triootjes

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Er zijn dynamische duo's zat op televisie, maar hoeveel trio's ken je? Drie personages of presentatoren die je haast onmogelijk los van elkaar kunt voorstellen.We denken in de eerste plaats uiteraard aan de unieke chemie tussen Richard Hammond, James May en Jeremy Clarkson van het Britse autoprogramma Top Gear. Al is er van een trio daar niet veel sprake meer, met dank aan de losse handjes van Jeremy.

Drie engeltjes

We laten de Britse bierbuikgrijsaards graag achter ons om ons te focussen op de babes van Charlie's Angels.Jongeren zullen vooral denken aan Drew Barrymore, Lucy Liu en Cameron Diaz. Voor mensen die de jaren zeventig bewust meegemaakt hebben, gaat er niets boven Kate Jackson, Jaclyn Smith en vooral Farrah Fawcett.

Chemie op het kleine scherm

Wanneer het 'klikt' tussen de hoofdpersonages van een serie, heb je op voorhand al half gewonnen.Bij 'Seinfeld' was de interactie tussen Jerry (Jerry Seinfeld), Elaine (Julia Louis Dreyfus) en Cosmo Kramer (Michael Richards) op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Trouwe hulpjes

'Mythbusters' draait rond de kale Jamie Hyneman met eeuwige bril en baret en zijn rosse nerdy collega Adam Savage (laat je niet door zijn achternaam misleiden).Voor de kleinere (en allergrootste) mythes deden de twee beroep op hun trouwe trio Kari Byron, Tory Belleci en Grant Imahara. Doodjammer: eind 2014 kondigde Discovery Channel aan dat de drie geschrapt werden uit de show wegens budgettaire redenen.

Samen sterker

'Buffy the Vampire Slayer' was altijd al meer dan alleen maar Buffy, ook al ging Sarah Michelle Gellar steevast met de meeste aandacht lopen.Het trio Buffy – Willow – Xander hield het 144 afleveringen lang uit met elkaar, wat op zich al een hele prestatie is.

Heksenruzie

In 'Charmed' deed actrice Shannen Doherty achter de schermen haar reputatie van moeilijk mens alle eer aan.In de eerste drie seizoenen stond ze als Prudence zusterlijk naast Holly Marie Combs (Piper in de reeks) en Alyssa Milano (Phoebe), tot Shannen tijdens het derde seizoen centraal wilde staan in de publiciteitsfoto's ten koste van Alyssa Milano. Die laatste zette de producers voor het blok: ofwel Doherty eruit, ofwel zij. Shannen Doherty hield de eer aan zichzelf en verliet 'Charmed' vrijwillig, ongetwijfeld met de nodige slaande deuren, uitbarstingen en overbodig divagedrag erbij.

Geen tussenweg

Ofwel ben je meteen fan van Simon, Alvin en Theodore (gokje: dan ben je ongeveer 5 jaar), ofwel word je knettergek van hun piepstemmen en covers (iedereen ouder dan 12).e eerste televisieserie rond het trio dateert alweer van 1961-1962 (als The Alvin Show), de tweede liep van 1983 tot 1990 (Alvin and the Chipmunks). Sinds de langspeelfilm 'Alvin and the Chipmunks' uit 2007 zijn we weer toe aan een kleine revival.

De winter komt

Wie zal in de hitserie 'Game of Thrones' de ijzeren troon uiteindelijk veroveren?Inzetten op Daenarys is zo gek nog niet, vooral omdat zij als enige beschikt over drie draken. Drogon, Rhaegal en Viserion kunnen op termijn het verschil maken, al is George R.R. Martin natuurlijk de enige die écht weet hoe hun avontuur zal eindigen.

Keikoppen

In de Pokémon-tekenfilms staan twee trio's elke aflevering weer lijnrecht tegenover elkaar.In de eerste seizoenen waren dat Ash, Misty en Brock versus Jesse, James en Meowth van Team Rocket. Eén ding moet je dat Team Rocket nageven: het zijn verdomde volhouders! Elke aflevering weer krijgen ze het pak slaag van hun leven om telkens opnieuw van voor af aan te beginnen.

Broederliefde

The Three Stooges (Moe, Larry en Curly) waren jarenlang komische toppers in de Verenigde Staten.Dankzij 190 kortfilms, een eigen televisieserie van 1960 tot 1972 en eindeloze herhalingen maken ze ondertussen onlosmakelijk deel uit van de Amerikaanse televisiegeschiedenis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top