10 heerlijke one shot muziekvideo's

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Een one shot videoclip, eentje waarin met andere woorden niet geknipt is, kan het mooiste zijn wat er is. Als die tenminste goed uitgevoerd wordt.Dat is bij Kiesza en haar 'Hideaway' zeker het geval. Van taxi tot taxi werkt ze een indrukwekkende choreografie af in Brooklyn. Net voor de opname brak ze een rib en door de intense opname kon ze zich nadien een maand lang niet bewegen.

Regenachtig

De sfeer in Coldplays 'Yellow' kon niet beter gekozen zijn.Tijd voor wat achtergrondinfo: normaal gezien zou de videoclip bij stralend weer ingeblikt worden. Op de geplande opnamedag werd de moeder van drummer Will Champion begraven, vandaar dat de rest van de band ontbreekt. De regen en de regenjas vonden de mannen wel een gepaste verwijzing naar Champions verdriet.

Eenvoud scoort altijd

Van Michael Andrews en Gary Jules' cover van de Tears of Fears-song 'Mad World' wordt je meteen rustig, kan niet anders.Het enige wat ze daarvoor nodig hadden, waren een groep mensen op straat, de zanger, de pianist en een cameraman.

Feesten met Feist

De Australische Sally Seltmann bracht in 2007 het vrolijke '1234' uit, vergezeld van een zwaar opbeurende videoclip.Kleurrijk, inventief, beweeglijk en tegelijk... mysterieus. Want waar zijn alle 46 dansers naartoe op het einde?

Drone

OK Go toonde vorig jaar wat er allemaal mogelijk is met een drone, een paar honderd paraplu's en een gemotiveerde Japanse meisjesschool.In 'I Won't Let You Down' verandert het viertal een speelplaats in één groot levend televisiescherm.

Huppelen van blijdschap

Lang voordat Pharrell een dagelijkse glimlach op ons gezicht toverde, deed Goldfrapp precies hetzelfde met 'Happiness'.Alison Goldfrapp zit helemaal in het begin op de trap, vervolgens met zwart haar in het bushokje, als politieagente, snoeikunstenares en bloemiste. Will Gregory is te zien als straatveger en postbode. Straf allemaal, zeker als je rekening houdt met het aantal kostuums dat ze moesten dragen. Trouwens, drie keer raden wie helemaal op het einde het oudere koppel speelt...

Schnapps-tijd

De Duitsers van Blumentopf zijn ons eerder onbekend.Spijtig, zeker wanneer je op videoclippareltjes als deze 'Neulich in der City' stoot. De lyrics combineren met tientallen acties en figuranten is een krachttoer van jewelste.

Wandeling in het getto

'Unfinished Sympathy' van Massive Attack is gefilmd in Los Angeles en dat zal de groep geweten hebben.Heel wat personen die prominent in beeld komen, zijn bijvoorbeel geen figuranten maar echte buurtbewoners. De bendeleden met hond in het begin vertikten het bijvoorbeeld om op te rotten. Daarom besliste regisseur Baillie Walsh om de bluts met de buil te nemen en ze gewoon als opening te gebruiken.

Spetteren maar

Wat is het leuk om de Canadese zangeres Lights te zijn!Hoeveel mensen dromen er niet van om een maagdelijk wit huis helemaal te mogen volkliederen met de meest opvallende kleuren? Ook al zijn de beelden versneld, toch lipt Lights de tekst bijna perfect.

Wie dat?

Over de kwaliteiten van J. Cole en 'Who Dat' gaan we het hier even niet hebben.Ieder zijn smaak. Wat we wel verfrissend vinden, is dat hij af durft te stappen van de stereotiepe rapclip vol blinkende wagens, ronddwarrelende dollarbiljetten en schaarse bimbo's. Nee, dan liever dit goor industrieterrein, de vlam in de pan en een overenthousiaste fanfare.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top