Herken je al deze wagens uit The Simpsons?

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Homer Simpson rijdt al jaren met dezelfde rammelbak rond.Een gedeukte roze berline die haar beste tijd gezien heeft. Een Volvo 240 uit 1974 die volgens de overlevering in Kroatië is gebouwd van onderdelen van afgedankte Sovjettanks. Wedden dat je de volgende voertuigen uit The Simpsons ook meteen herkent?

Homers ideetje

The Homer is het resultaat van een Homer Simpson die carte blanche krijgt van de auto-industrie.In plaats van zijn schatrijke halfbroer vooruit te helpen, presenteert onze favo huisvader een onding van een wagen die het bedrijf van Herb Simpson ten gronde richt. The Homer is in 2013 trouwens echt gebouwd, als geintje uiteraard.

Jaren zeventig-restant

De AMC Gremlin van Comic Book Guy was ooit een echte wagen die in de jaren zeventig door het amerikaanse bedrijf American Motor Company gebouwd werd.Het meest waardevolle element van de cartoonversie moet wel de collectie bumperstickers zijn. Let ook op de details: de ruiten zijn allemaal vervangen door vuilniszakken. Ook Hans Moleman (foto) bezit een gelijkaardig wagentje).

Plattelandsslee

Boertiger dan Cletus zal je het in The Simpsons niet vinden.Dat uitgerekend hij met een coole Chevrolet Advance-Design rondrijdt, is dan ook opmerkelijk. De rondvliegende kippenveren nemen we er voor lief bij.

SUV-gek

De Canyonero is een duidelijke parodie op de SUV-gekte in de Verenigde Staten, iets wat we hier in Europa maar niet kunnen begrijpen.Wanneer Homer Simpson er eentje koopt, vergist hij zich en krijgt hij een F-Serie (van Female Serie) thuisgeleverd. Met lippenstifthouder in plaats van aansteker, waardoor Homer het bakbeest snel doorschuift naar Marge.

Otto's bestaansreden

De tot op de draad versleten schoolbus waarmee Bart en Lisa naar school rijden, is de enige bestaansreden van het personage Otto.Die geen rijbewijs heeft, constant aan de pretsigaret zit en het liefst van al fulltime op zijn gitaar tokkelt. En precies daarom mag het gele gevaarte nog lang zijn ding blijven doen.

Sneeuwruimer

Wanneer het sneeuwt in Springfield, is de Plow King heer en meester.Deze truck is eigendom van Barney - de laatste die je achter het stuur wilt zien - al kwam hij slechts in één aflevering ruimschoots aan bod.

Meer seventies

Wanneer de makers van The Simpsons een sullige wagen nodig hebben, gaan ze blijkbaar grasduinen in de jaren zeventig.Deze Honda Accord uit 1979 is de eigendom van inspecteur Chalmers, kwestie van nog maar eens te benadrukken hoe extreem onhip onderwijspersoneel is.

Tweede generatie

Uitgerekend de coolste auto van heel Springfield, een Dodge Charger RT uit 1969, is eigendom van Chester 'Snake' Turley, de grootste misdadiger van de stad (op Sideshow Bob na).Deze tweede generatie Charger was voor Dodge een dikke verkoopshit: de vraag naar het model verzesvoudigde! Een misdadiger met een goede autosmaak, waar vind je die nog?

Engelse klasse

Dikke pech voor Waylon Smithers wanneer hij de limousine van Mr. Burns mag voorrijden want binnenin is er geen ontsnappen aan de meest verzuurde vent van Springfield.De limousine zou losjes gebaseerd zijn op een Rolls-Royce Silver Dawn, gecombineerd met de trekken van een Silver Wraith en de Rolls-Royce Phantom IV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top