De leukste aprilgrappen van het jaar

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vandaag is het 1 april en dus tijd om iemand beet te nemen. Ook de media deed daar dit jaar opnieuw aan mee. Een overzicht van enkele van de leukste aprilgrappen. Dit had je maar beter niet geloofd!

Ronde van Vlaanderen vertrekt in 2016 vanuit Antwerpen

Onze aprilgrap van het jaar! Voor alle goedgelovigen: de Ronde van Vlaanderen vertrekt, voor zover we weten, ook volgend jaar vanuit Brugge. Wie Vlaanderens Mooiste zondag live wil volgen waar je ook bent, kan daarvoor terecht op TV Overal!

Groen licht wordt blauw

Volgens de gratis krant Metro wordt er deze maand nog in verschillende provincies gestart met een proefproject met nieuwe verkeerslichten. De groene lamp zou daarbij vervangen worden door een blauwe LED-lamp. De regering zou dit beslist hebben omdat onderzoek aantoont dat blauw licht automobilisten minder vermoeid, waardoor ze alerter zijn in het verkeer. Bovendien is LED-licht energiezuiniger.

Familienaam vertalen

Volgens La Libre Belgique heeft de N-VA een eerste agendapunt klaar voor de volgende staatshervorming. Volgens de krant wil de partij dat alle Belgen de kans krijgen om hun familienaam te vertalen naar het Frans of Nederlands. Jan Jambon zou zich zo kunnen laten registreren als Jan Hesp en ook voor heel wat andere politici heeft de krant vertalingen klaar.

Gesubsidieerde erotische centra in Wallonië

Volgens La Capitale pakt de Waalse regering uit met een opmerkelijk initiatief om de heraanleg van de snelwegen te financieren. Het zou ondernemers subsidies geven voor het openen van erotische centra aan parkings. Op die manier zouden bovendien de clandestiene ontmoetingen op seksparkings beter gecontroleerd kunnen worden.

Gratis wokpannen in Vlaams-Brabant

Radio 2 Vlaams-Brabant kondigde vanmorgen aan dat iedereen tussen 9 en 12 uur gratis wokpannen kon afhalen in het provinciehuis in Leuven. Een verwijzing naar het stroomtekort dat deze winter dreigde en waarbij aangeraden werd om éénpansgerechten klaar te maken. Volgens provinciegouverneur Lodewijk de Witte zou de Nederlandse provincie Noord-Brabant daarop 1.000 wokpannen cadeau gedaan hebben. Maar omdat de provincie dringend extra opslagruimte nodig heeft, werden de pannen uitgedeeld.

Steven Spielberg verhuist naar België

Het filmmagazine Vertigo pakt uit met het nieuws dat regisseur Steven Spielberg nar België verhuist. Het blad citeert een persoonlijke vriend: "Sinds zijn Kuifje-avontuur kan hij er maar niet over ophouden. Hij houdt van frieten én van wafels." Zijn assistenten zouden op dit moment een geschikte villa aan het zoeken zijn.

Politie wil ecologische drones inzetten

De federale politie postte op Twitter dat het een nieuw ecologisch project van de Finse politie met veel interesse opvolgt. Het gaat om wel zeer aparte drones...

Nostalgie bij de NMBS

De NMBS kondigt dan weer de terugkeer van de railbike aan op Twitter. Die zal rijden van Brussel-Noord tot Train World in Schaarbeek. Wie het bericht retweet, maakt kans op een van de honderd gratis ritten.

Boek een kamer mét date

Trivago, een website waar je hotelkamers kan boeken, lanceert op 1 april een nieuwe toepassing. Wie een kamer boekt, kan er meteen ook voor kiezen om zijn of haar kamer te delen met een onbekende gast. De website zou de ideale match zoeken op basis van je reisvoorkeuren. Via de applicatie kan je zo niet alleen de reis van je leven maar misschien ook de liefde van je leven vinden.

De Selfie Shoes van Miz Mooz

Het New Yorkse schoenenmerk Miz Mooz lanceerde net vandaag haar Selfie Shoes of 'Shoefie'. De schoenenfabrikant bekeek het fenomeen van de Selfie Stick door een Miz Mooz bril en gaf een origineel antwoord op het probleem van het opbergen van de Selfie Stick. Het ontwerp van de Selfie Shoe is gebaseerd op een bestsellende schoen, maar deze keer mét gleuf om de smartphone in te schuiven. Handig of toch niet?

Bewijs voor het bestaan van 'The Force'

Bij het CERN in Genève werken duidelijk fans van Star Wars. Volgens de wetenschappers heeft een nieuwe test met de deeltjesversneller onomstotelijk bewijs geleverd dat 'The Force’ echt bestaat!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top