10 luxegarages voor elke autofanaat

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Beeld je de gemiddelde garage in. Een betonnen vakje met net genoeg ruimte om in- en uit te stappen, zowat het tegenovergestelde van de batcave.De duurste parkeerplaats van Londen bevindt zich in Rysbrack Street, net om de hoek van Harrod's. Omdat parkeren in de buurt van het beroemde warenhuis een echte hel is, mag die ene parkeerplaats (6 meter breed op net geen 5 meter diep) 750.000 euro kosten.

Las Vegas

Francis Wisniewski spendeerde één miljoen dollar en 18 maanden van zijn tijd aan de bouw van zijn garage in Las Vegas-thema, logischerwijze in Las Vegas, Nevada.Zijn inbegrepen in die prijs; een garage van 4500 m², ruimtebesparende liften voor de helft van alle wagens van Francis, een basketbalveld en mini-casino. De airco op zich nam een hap van 200.000 dollar uit het budget.

Cirkelvormige garage

Craig Jackson, CEO van Car Collection Company, heeft in de loop der jaren een uitgebreide collectie musclecars uitgebouwd.Zijn garage is cirkelvormig, vooral omdat de rest van zijn huis omgeven is door bergen en hij simpelweg niet over meer ruimte beschikt op zijn terrein. In het midden van de 1,7 miljoen euro dure garage prijkt een Bugatti Veyron op een ronddraaiend platform, omgeven door allerhande klassieke modellen. Opvallend ook: het dak is ontworpen als een wieldop, kwestie van niet van het thema af te wijken.

Jongensdroom

Ene Tom Gonzales heeft in Lake Tahoe de ultieme particuliere garage gebouwd.Je kunt het ondergrondse gedeelte enkel betreden via een 18 meter lange en 3,5 meter brede lift die in een vorig leven gebruikt werd om gevechtsvliegtuigen op het dek van een vliegdekschip te heisen. Ondergronds staan alle wagens en motoren verdeeld in een ruimte van 1800 m². Alle steunpilaren zijn trouwens verwijderd zodat de kans op een domme crash al wat kleiner is.

Uithangbord

Voor 6,6 miljoen euro koop je in Singapore een garage waar toevallig een luxueuze flat aan vasthangt.Ontwerper Hamilton Scott vertrok vanuit een supercar en bouwde alles daarrond. Vandaar dat de garage volledig van glas is en direct aansluit op de woonkamer van het appartement. Wil je de wagen vervangen of er een ritje mee maken, reserveer je gewoon de biometrische lift van het gebouw om je oogappel op de grond te krijgen. Voor dagdagelijks gebruik krijgt elke bewoner uiteraard twee extra ondergrondse parkeerplaatsen.

Lust voor het oog

We zijn ondertussen aanbeland bij de garages waar haast onmogelijk een prijskaartje op geplakt kan worden.Toen de modeontwerper Ralph Lauren zijn zestigste wagen kocht, vond hij het hoog tijd om zijn collectie gepast te eren. De D.A.D Garage (de initialen van Ralph Laurens kinderen David, Andrew en Dylan) beslaat twee verdiepingen in een New Yorks gebouw. Elke wagen rust op een spierwit verhoog van roestvrij staal, terwijl de vloer pikzwart geverfd is.

Taxiën

Hoeveel mensen, naast John Travolta, kunnen zeggen dat ze over een garage beschikken voor een Boeing 707?Travolta is zo gek op vliegen dat hij nog verder ging en een landingsbaan van 2,2 kilometer liet aanleggen tot vlak voor zijn huis. Daarmee vergelekenn, verdwijnt zijn garage voor vijftien wagens haast in het niets.

Big Dog

De Big Dog garage is een mythisch bedevaartsoord voor elke aficionado van de betere wagen.Je moet wel eerst een afspraak maken met eigenaar Jay Leno om erin te mogen en tijdens de aanvraag op je blote knieën bidden dat hij in een genadige bui is. Hoeveel Leno's persoonlijke speeltijd precies gekost heeft, houdt de presentator in het midden. Misschien geeft dit je een idee van de omvang van de ruimte: toen Jay Leno vijf jaar geleden zonnepanelen bestelde om het dak te bedekken, was hij in één klap 450.000 dollar kwijt.

Privécollectie

Het nationale automuseum van de Verenigde Arabische Emiraten is niet meer of niet minder dan de privécollectie van Hamad Bin Hamdan al-Nahyan.De beste man was zo vriendelijk om de tientallen voertuigen open te stellen voor het grote publiek. Wanneer je in het museum een lege plaats ziet, wilt dat dus zeggen dat Hamad een ritje aan het maken is. De blikvanger is de grootste Dodge jeep ter wereld, een gevaarte van drie verdiepingen hoog.

Glazen silo

We eindigen niet met Ferrari's, Bugatti's of Bentley's maar met doodgewone Volkswagens.In de Duitse stad Wolfsburg heeft autobouwer Volkswagen Autostadt gebouwd, een soort amusementspark met daarin twee zestig meter hoge glazen silo's waarin nieuwe wagens op hun eigenaars wachten. Een lift brengt je nieuwe wagen van een van de twintig verdiepingen veilig naar de begane grond. Altijd goed voor een interessant plaatje!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top