Elke ster haar handtas

Nieuws | Er waren al de iconische handtassen Kelly en Birkin, maar tegenwoordig is er ook een Pippa, Harper en zelfs Hanne. Ontdek hier naar welke stijliconen deze handtassen genoemd werden!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er waren al de iconische handtassen Kelly en Birkin, maar tegenwoordig is er ook een Pippa, Harper en zelfs Hanne. Ontdek hier naar welke stijliconen deze handtassen genoemd werden!

Hanne

De Taiwanese ontwerper Jason Wu heeft een handtas in zijn nieuwe herfstcollectie genoemd naar het Belgische model Hanne Gaby Odiele. De Hanne heeft de vorm van een boekentas en is gemaakt uit leer en suede.

Kelly

Bij de lancering van deze handtas in 1935 heette de tas van Hermès nog gewoon sac à dépeches. In 1956 werd het de Kelly bag nadat actrice en prinses Grace Kelly van Monaco er haar zwangere buikje probeerde achter te verbergen en zo op de cover van Life verscheen. Heel wat celebreties hebben ook nu hun exemplaar in bruin, rood, zwart, blauw, ... Prijs: zo’n 3.500 euro.

Birkin

Volgens de legende zou de creatief directeur van Hermès actrice Jane Birkin in de jaren tachtig tijdens een vlucht hebben zien rommelen in een aftandse canvas en haar vervolgens voorgesteld hebben een gelijkaardige tas in kwalitatief leder te maken. De tas is nog altijd een enorme hit bij de sterren zoals Jessica Alba, Eva Longoria, Victoria Beckham, ... Een exemplaar maken duurt 48 uur en de kostprijs is dan ook navenant: 5.000 euro.

Alexa

Wat de Kelly of de Birkin was vroeger is de Alexa voor de huidige generatie. Deze handtas in de vorm van een boekentasje is geïnspireerd door het Britse stijlicoon en model Alexa Chung. Voor 900 euro heb je deze al, wat meteen ook het grote succes van de tas verklaart. Een slimme zet van Mulberry. Er bestaat ook een oversized en mini versie van.

Gisele

De Gisele-tas was een limited edition uit 2002, ontworpen door Luella Bartley voor Luella for Mulberry. Het Braziliaanse supermodel Gisele Bündchen droeg de tas zelf op de catwalk. De handtas werd al gauw de it-bag van het moment, met Britney Spears en Christina Aguilera als grote fans.

Brigitte Bardot

In 2010 liet het Franse merk Lancel zich nog inspireren door filmicoon Brigitte Bardot. Het werd hun eerste handtas die niet van leder gemaakt is. Als dierenactiviste wou Bardot alleen maar haar naam geven aan een ecologische katoenen tas. Er zijn twee versies van de tas: Femme Fatale en Femme Enfant.

Harper

De kortste weg naar een handtas met jouw naam is een moeder hebben die modeontwerpster is, zoals Victoria Beckham. De tas komt uit de herfst-wintercollectie van 2012 en is een eerbetoon aan haar eerste en enige dochter, Harper. Zij mag zich zo de jongste ster noemen met een naar haar genoemde handtas.

Del Rey

Mulberry zet de traditie verder en liet zich in 2012 inspireren door de retrosound én stijl van de Lana Del Rey met deze tijdloze handtas. De tas werd al gauw een van de favorieten van de Amerikaanse zangeres. En van velen met haar.

SC

Deze tas van Louis Vuitton kwam er door de vriendschap tussen ontwerper Marc Jacobs en regisseur Sofia Coppola. De elegante en tijdloze limited edition werd uitgebracht in 2009. Vorig jaar kwam er met de BB een klein zusje bij: een mini-versie van het model met langere schouderband.

Pippa

Haar zus mag dan nog met prins William gaan lopen zijn, Pippa Middleton heeft wel haar eigen handtas. Deze tas van Modalu London heb je al voor 225 euro. De zus van de hertogin van Cambridge werd al meermaals gespot met haar exemplaar. De tas is perfect voor het werk én voor afterwork cocktails.

Lady Dior

Deze handtas werd in 1994 op de markt gebracht en ging toen tegen de trend van de schoudertassen in. Omdat Lady Di de handtas veelvuldig met zoveel stijl droeg werd de tas later omgedoopt tot Lady Dior. Met dank aan mevrouw Chirac, die haar de tas cadeau deed tijdens een bezoek aan Parijs. De tas staat voor tijdloze elegantie en vrouwelijkheid en onder andere prinses Charlene van Monaco is nog steeds fan. Prijs: zo’n 700 euro.

Stam

Marc Jacobs was in 2000 verantwoordelijk voor de it-bag van het jaar: de Stam, genoemd naar het Canadese supermodel Jessice Stam. Alle sterren van het moment werden gespot met de handtas met ketting als schouderband en opvallende kiss-lock sluiting. De handtas bleef populair door elk jaar nieuwe kleurvarianten op de markt te brengen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top