De ideale bestemmingen voor wie van zoet houdt

Nieuws | The Huffington Post ging op zoek naar bestemmingen die bekend staan om hun zoete lekkernijen. Wie dus een zoetebek is en binnenkort nog op vakantie gaat, maar nog niet weet naar waar, kan in dit dossier alvast inspiratie opdoen. Snoep mee!

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Huffington Post ging op zoek naar bestemmingen die bekend staan om hun zoete lekkernijen. Wie dus een zoetebek is en binnenkort nog op vakantie gaat, maar nog niet weet naar waar, kan in dit dossier alvast inspiratie opdoen. Snoep mee!

Parijs, Frankrijk

In 1862 opende Louis-Ernest Ladurée een patisseriezaak in de Rue Royale 16 in Parijs. Zijn kleinzoon Pierre Desfontaines introduceerde daar in 1930 de allereerste macarons. Die bestonden uit twee kleine amandelschuimpjes met daartussen een ganachevulling. Tegenwoordig is de zaak nog steeds vermaard voor zijn heerlijke macarons, die ondertussen in talrijke smaken te verkrijgen zijn, zoals oranjebloesem, rozenblaadjes, ijsmunt…

Voor wie niet zo “ver” wil reizen: er is ook een Maison Ladurée in Antwerpen.

Brussel, België

Wie België zegt, zegt chocolade! En de chocoladezaken in ons land zijn dan ook wijdverbreid. Wist je trouwens dat de uitvinder van de praline Jean Neuhaus was? Een Zwitserse apothekerszoon die in Brussel net een banketbakkerij geopend had…

De bekendste zaken zijn Leonidas, Neuhaus; Godiva en Corné Port-Royal, maar er zijn ook artisanale zaken zoals Pierre Marcolini, Mary en the Chocolate Line van Dominique Persoone.

Amsterdam, Nederland

Stroopwafels zijn heel populair in Nederland. Het zijn twee wafels met ruitjespatroon die door middel van een zoete stroop aan elkaar geplakt zijn. Omdat de eerste stroopwafels in de negentiende eeuw in Gouda werden gemaakt, staan stroopwafels ook bekend als Goudse wafels of armenkoeken, omdat ze voornamelijk met deegresten en goedkope stroop werden gemaakt. Sinds 2006 bestaat er ook een ijssoort van, bestaande uit vanille-ijs en stukjes van mislukte wafels.

Tokio, Japan

KitKat, het chocoladewafeltje dat lijkt op een halve Leo, kent in Tokio limited editions als ‘Sublime Bitter’, ‘Special Cherry Blossom Green Tea’ en ‘Special Chili’. Laat je vooral niet afschrikken door de vreemde kleur van het koekje.

Oaxaca, Mexico

Oaxaca is het centrum van de chocoladeproductie in Mexico, de chocolade is dan ook wereldbekend en bestaat in een uitgebreid assortiment. Maar de bekendste vorm van chocolade die er ontstond is de warme chocoladedrank, die tegenwoordig wereldwijd vermaard is. De traditionele Oaxaca chocomelk wordt op verschillende manieren bereid, maar het meest bekend is met suiker, kaneel en amandelen.

Een minder bekend gebruik van Oaxaca chocolade is tejate, een koude chocolademelk. Het is gemaakt van chocolade, masa (maïsdeeg), cacaobloemen en de pulp van de mamey, een Mexicaanse vrucht. De ingrediënten worden gemengd tot een zeer verfrissende drank in de zomer.

India

Barfi is een Indische zoete lekkernij en wordt gemaakt van gecondenseerde melk en suiker. Er bestaan verschillende soorten van, gemaakt met onder andere kikkererwtenbloem, cashewnoten en pistachenoten. De naam is afgeleid van het Perzische woord Barf, dat "sneeuw" betekent. De lekkernij lijkt er van uitzicht op en wordt dan ook koud gegeten.

Barfi wordt vaak op smaak gebracht met fruit (zoals mango of kokosnoot) of specerijen als kardemom en rozenwater en afgewerkt met een laagje eetbaar bladgoud. Barfi heeft een vierkante, ronde of diamantvorm.

Quebec, Canada

Maple taffy maakt deel uit van de traditionele cultuur in Quebec en wordt gemaakt door ahornsap te koken tot het siroop wordt. Daarna wordt de siroop in de sneeuw geduwd, waardoor die snel hard wordt, en er met een klein houten stokje weer uitgehaald. Maple taffy wordt geserveerd met desemdonuts, augurken en koffie. De augurken en koffie dienen om de zoetheid op te vangen. Je kan het vinden in een Canadees sugar house of suikerhuis.

Uzès, Frankrijk

Wie gek is op snoepjes, zoals de gummibeertjes van Haribo, moet een tripje naar het Zuid-Franse Uzès overwegen. In 1996 opende Haribo hier namelijk het “Musée du Bonbon”, dat een overzicht geeft van de geschiedenis van de productie van drop, fruitgom en snoepgoed. Je vindt er onder andere oude reclameborden van rond de vorige eeuwwisseling en de vele, verschillende soorten verpakkingen. Aan de hand van oude machines en ateliers krijgt je tevens een beeld van de geschiedenis van zoetigheden.

Maar het museum biedt ook leuke attracties, zoals de productie van Haribo goudberen of je kan zelf de verpakkingsmachine in gang zetten.

Los Angeles, Verenigde Staten

Bij Sweet! op Hollywood Boulevard weten ze alles van snoep! Je komt er binnen via een trap van muzikale pianotoetsen en betreedt er een snoepwalhalla van bijna 3000 m², onderverdeeld in 12 boetieks. Elke boetiek heeft een eigen thema en je kan er interactieve snoepspelletjes spelen, je eigen chocolade maken in het Chocolate Lab of je winkelmandje vullen met een van de 300 soorten chocoladerepen, 860 verschillende chocoladeproducten, 200 soorten gelatinesnoepjes, 140 smaken kauwgom, 250 soorten lolly’s of 200 kilo snoep dat dagelijks ter plaatse en voor je ogen gemaakt wordt! Er is een Willy Wonka winkel, proefmachines, een wereldboetiek met exotische smaken en bij Route 66 vind je alle klassieke snoepjes van vroeger tot nu!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top