De beste openluchtzwembaden van België

Nieuws | Sommigen onder ons hebben een (opblaasbaar) zwembad in de tuin staan, anderen moeten voor een verfrissende duik andere oorden opzoeken. Liefst binnen België, en daarom sommen we hier openluchtzwembaden op die best de moeite waard zijn.

Door

Deel dit nieuws

Sommigen onder ons hebben een (opblaasbaar) zwembad in de tuin staan, anderen moeten voor een verfrissende duik andere oorden opzoeken. Liefst binnen België, en daarom sommen we hier openluchtzwembaden op die best de moeite waard zijn.

In het Limburgse Opglabbeek tref je recreatieoord Wilhelm Tell aan, met een golfslagbad, waterspeeltuin, glijbaan, snelstromende rivier en waterkanon. Open van 1 juli tot 31 augustus, een abonnement is mogelijk.

Helemaal gratis

Kijk, zo zien we het graag: in het Centre sportif van Libramont mag je volledig gratis gaan zwemmen. En toch zijn er redders aanwezig om bij nood in te grijpen. Met een lengte van 95 meter en een breedte van 60 meter is het openluchtzwembad van Libramont bijna twee keer zo groot als een Olympisch bad.

Oranjestad

De Halve Maan in Diest is al jaren een begrip in de streek. Het buitenzwembad komt er met zandstrand, wat het allemaal nog een pak leuker maakt. De kust midden in het binnenland dus. In de zomer barst het er van de tieners, zeker als de zon overvloedig schijnt. En als je geen zin hebt om te zwemmen, kan je altijd nog trampolinespringen, roeien, fietsen, tennissen of klimmen.

Luiks plezier

In het park van Wégimont ligt een betrekkelijk nieuw zwemcomplex van drie zwembaden. Naast het kinderbadje heb je er een groot speelbad van 500 m² en een standaard zwembad. Het domein zit best goed in elkaar: naast de zwembaden kan je er barbecueën, golfen, de speeltuin bezoeken, vissen, sporten en kanoën. Je betaalt slechts 2 euro per persoon inkom en een kleine toeslag voor de andere activiteiten.

Beau monde

Zien en gezien worden, dat is de opdracht in het Hasseltse zwembadcomplex Kapermolen. Bij mooi weer troept iedereen samen aan de openluchtzwembaden, maar ook bij regenweer zijn er voldoende (overdekte) alternatieven. Als het tijd is voor een nieuw lief, breng je gewoon een namiddagje op een openluchtzwembad als dit door.

Kustzwemmers

Voor een van de meest aparte openluchtzwembaden moet je in het West-Vlaamse Oostduinkerke zijn. Op amper enkele meters van de Noordzee kan je er lekker decadent plonsen in een verwarmd openluchtzwembad. Het zwembad van Oostduinkerke is een unicum voor ons land, geen enkele andere kustgemeente heeft er zo eentje.

Alles in één

In Chevetogne (Dinant) liggen een Olympisch bad, een duikbad met glijbaan en een piepklein plonsbadje voor de allerkleinsten. Bij mooi weer zal je hier zeker niet alleen zijn, want er is plaats voor 5000 mensen! Er bestaan goedkopere openluchtzwembaden dan dit (inkom is minstens 10 euro) maar nadien mag je wel gratis gebruik maken van de minigolf, kano's, bootjes en een pak andere attracties.

Goedkoop zwemmen in 't Stad

In Antwerpen staat een duik in de Schelde zelden op het programma. Dan maar uitwijken naar Linkeroever en zijn vijftig meter lange openluchtzwembad. Deze locatie is erg geliefd bij jonge gezinnen, die moet je er wel bijnemen. Bezoekers betalen maximaal 4 euro aan de inkom van De Molen, veel geld hoef je dus niet op zak te hebben.

Gemeentelijk plezier

Het zwembad van Spa is voor de twijfelaars. Als het mooi weer is, zwem je buiten in het zwembad van 50 meter en rust je uit op het gigantische grasveld. Dreigt het wisselvallige Ardeense weer toch om te slaan, verhuis je snel naar het overdekte zwembad van 25 meter. Hardnekkige zweters kunnen er ook een saunaatje reserveren, maar niet of maandag of vrijdag. Opgelet: maandag gesloten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top