Vandaag eten we vis!

Nieuws | Onder het motto, het hoeft niet altijd vlees te zijn, schotelen we jullie zeven heerlijke visgerechten voor. Als soep of hoofdgerecht, in combinatie met vlees of met groenten, koud of warm, voor ieder wat wils!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Onder het motto, het hoeft niet altijd vlees te zijn, schotelen we jullie zeven heerlijke visgerechten voor. Als soep of hoofdgerecht, in combinatie met vlees of met groenten, koud of warm, voor ieder wat wils!

Toast met gebakken vis en pesto van broccoli

HOOFDGERECHT - Voor 4 toasten – makkelijk – goedkoop – bereiding: 15 minuten – baktijd: 25 minuten

Ingrediënten
2 gebakken visfilets – hummus – broccoli – 4 sneden brood – Parmezaanse kaas – pijnboompitten – oliifolie – zout

Bereiding
Laat de broccoli in een grote hoeveelheid gezouten water koken. Laat uitlekken en meng met een stamper in een mortier met de olijfolie, Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en wat zout.

Toast de sneden brood, smeer er de hummus op, leg de gebakken visfilets erop en werk af met de pesto van broccoli. Smakelijk!

Kruidige kabeljauw- en coppabrochettes

HOOFDGERECHT - Voor 4 brochettes – makkelijk – schappelijke prijs – bereiding: 15 minuten – baktijd: 15 minuten

Ingrediënten
500 g kabeljauw – 8 sneetjes coppa – komijn – kurkuma – paprika – olijfolie – sesamzaad – peper en zout

Bereiding
Snijd de kabeljauw in stukken, doe hem in een kom en kruid met kurkuma, komijn, paprika, het sesamzaad en wat olijfolie. Meng alles goed.

Maak de brochettes door er afwisselend een stukje kabeljauw en coppa op te prikken.

Zet alles gedurende 15 à 20 minuten in de oven op 180° C.

Dien warm op.

Zalm Belle-vue

HOOFDGERECHT - Voor 4 personen – makkelijk – schappelijke prijs – bereiding: 25 minuten – baktijd: 30 minuten – rusttijd: minimum 1 uur

Ingrediënten
4 moten zalm - water - 2 sjalotten - 2 gele wortelen - 2 paarse wortelen - 2 zonnewortelen – 2 aardperen – platte peterselie - paprika – peper en zout

Bereiding
Schil de groenten en doe ze samen met de sjalotten, de platte peterselie en de kruiden in een grote kookpot met water. Breng aan de kook.

Doe vervolgens de stukken zalm erbij, matig het vuur en laat gedurende 20 minuten koken.

Doe de zalm en de groenten, na 20 minuten, in een grote schotel en bedek met kookvocht  (alles moet bedekt zijn). Laat alles afkoelen en dien de zalm op met de groenten als bijgerecht. Dit gerecht dient koud te worden gegeten.

Papillot van schelvis met mosterdsaus op grootmoeders wijze

HOOFDGERECHT - Voor 4 personen – makkelijk – schappelijke prijs – bereiding: 15 minuten – baktijd: 20-25 minuten

Ingrediënten
4 schelvisfilets – mosterd op grootmoeders wijze – lichte room – waterkers – citroentijm – olijfolie – paprika – peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.

Leg de visfilets in bakpapier en vervolgens in een ovenschotel.

Doe wat olie op de vis en voeg de paprika toe. Kruid met peper en zout. Doe er daarna de mosterd, wat lichte room, de waterkers en citroentijm bij.

Zet gedurende 15 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de visfilets).

Dien onmiddelijk op wanneer het uit de oven komt.

Soep van broccoli & skrei in peterseliekorst

HOOFDGERECHT – Voor 1 liter soep – makkelijk – schappelijke prijs – bereiding: 15 minuten – baktijd: 30 minuten

Ingrediënten
400 g broccoli – 100 g knolselder – 1 ui – 4 stukken skrei – 1 boeketje platte peterselie – 4 soeplepels pijnboompitten – klaproos – 2 bouillonblokjes – olijfolie – peper en zout

Bereiding
Was en snijd de broccoli. Schil de knolselder en snijd de ui in twee. Doe alles, samen met een liter water en de bouillonblokjes, in een drukpan. Laat koken tot de stoom ontsnapt, zet het vuur af en laat rusten.

Verpletter ondertussen de pijnboompitten, hak de peterselie en meng beiden. Voeg er wat klaproos en olijfolie aan toe. Kruid de skrei met peper en zout en smeer in met het net gemaakte mengsel.

Bak de skrei vervolgens in de pan (op zacht vuur).

Mix de soep. Leg een stuk skrei in elk bord en voeg de soep eraan toe. Dien goed warm op.

Zeeduivel en sperziebonen met ricotta

VOORGERECHT – Voor 4 personen – makkelijk – schappelijke prijs – bereiding: 20 minuten – baktijd: 25 minuten

Ingrediënten
4 stukken zeeduivel – 4 handenvol sperziebonen – 2 sjalotten – 1/2 oranje paprika – ricotta – groentenbouillon - olijfolie – peper en zout

Bereiding
Was de sperziebonen en snijd ze in 3. Schil de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Schil de sjalotten en hak ze fijn.

Doe wat olijfolie in een stoofpot en laat de sjalotten glazig worden. Doe er de paprika en de sperziebonen bij en kruid met peper en zout. Laat koken.

Doe er de groentenbouillon bij en vervolgens de ricotta. Indien nodig, mag er bijgekruid worden.
Eindig met het toevoegen van de zeeduivel. Laat deze even meekoken (niet te lang).

Dien warm op.

Vissoep – Makkelijk en snel

SOEP - voor 1/2 liter - makkelijk – schappelijke prijs - bereiding: 15 minuten – baktijd: 30 minuten

Ingrediënten


1 ui - 1 teentje knoflook - 5 tomaten - 1/2 liter groentenbouillon - 150 g witte vis - 20 gekookte mosselen - safraan - paprika - olijfolie – peper en zout

Bereiding
Schil de ui en snijd hem in stukken. Schil de look en verwijder de kern. Snijd de tomaten en verwijder de pitjes.

Verwarm wat olijfolie in een stoofpot. Voeg de ui en de look toe en laat glazig worden.

Doe er vervolgens de tomaten, de safraan en de paprika bij en zet volledig onder met de groentenbouillon.

Laat gedurende 20 minuten op gematigd vuur koken. Mix de soep.

Voeg de vis eraan toe en laat 15 minuten koken. Voeg, op 5 minuten van het einde, de mosselen toe.

Dien warm op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top