10 heerlijke halloweenrecepten

Nieuws | Halloween is helemaal af als je ook aan tafel kan bibberen en beven. En dat kan je zeker met deze Halloweenrecepten. Van cocktail over soep tot nagerecht. Maak er een verschrikkeuleuk lekkeure griezelmaaltijd van!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Halloween is helemaal af als je ook aan tafel kan bibberen en beven. En dat kan je zeker met deze Halloweenrecepten. Van cocktail over soep tot nagerecht. Maak er een verschrikkeuleuk lekkeure griezelmaaltijd van!

Pompoensoep met pootjes

Pompoensoep met pootjes

Ingrediënten:

600 gr pompoen (in blokjes)
1 fijngesneden ajuin
1 wortel in blokjes
1 takje selder
2 aardappelen in blokjes
100 ml volle melk
boter
peper en zout
2 liter water
3 eetlepels peterselie
2 bouillonblokjes naar keuze

Bereiding:

Verwarm de boter in een soepketel en fruit hierin de ajuin. Voeg de wortel, selder, aardappelen en de pompoen toe en bak alles nog even kort mee. Doe er het water en de bouillonblokjes bij en breng het mengsel aan de kook. Laat het 20 minuutjes doorkoken en mix de soep. Doe er de melk bij, breng de soep op smaak met peper en zout, en werk af met de peterselie. Voor een extra halloweeneffect kan je er balletjes aan toevoegen met een stuk spaghetti doorheen. Na het koken wordt de spaghetti slap en lijkt het alsof er een spinnenpootje uit het balletje komt gekropen. Brrrrrr!

Pompoentaart

Ingrediënten:
 
kant-en-klaar deeg
1 kilo pompoen, gekookt en gepureerd
1 blikje gezoete gecondenseerde melk
2 eieren
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel zout

Bereiding:

Meng in een grote kom de gepureerde pompoen, melk en eieren. Breng op smaak met kaneel, gember, nootmuskaat en zout. Mix met een garde tot het goed gemengd is. Schenk de vulling in een taartvorm. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Zet de temperatuur lager en bak nog 35 tot 40 minuten.

R.I.P. Brownies

Ingrediënten:

200 gr boter
200 gr donkere chocolade
200 gr suiker
130 gr gemalen walnoten
100 gr bloem
4 eieren

Bereiding:

Laat de chocolade in een pannetje op een zacht vuur smelten, voeg de boter erbij en roer het geheel tot een gladde saus. Klop ondertussen de eieren met de suiker op tot schuim en schep dit onder de gesmolten chocolade. Meng de bloem met de saus en voeg de gemalen walnoten toe. Giet het mengsel in platte rechthoekige bakvormpjes en verwarm het gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Tover de rechthoekige brownie om tot een grafzerk door er een stukje af te snijden en loodrecht op de plaatsen. Griezelig afwerken kan met suiker of slagroom.

Pompoensnoepjes in marsepein

Ingrediënten:

200 gr gemalen amandelnoten
200 gr bloemsuiker
2 eetlepels oranjebloesemwater of rozenwater
groene en oranje kleurstof

Bereiding
:

Doe alle ingrediënten (behalve de kleurstoffen) in een kom en kneed tot een samenhangende massa. Kneed balletjes en druk het met je hand een beetje platter. Snij 3 kleine driehoekjes uit voor de blaadjes en rol een klein worstje voor het steeltje. Doe enkele druppeltjes kleurstof op een schoteltje en kleur met een penseeltje de pompoen oranje en de blaadjes en het steeltje groen. Zet de pompoensnoepjes een halfuurtje in de koelkast.

Pompoenpannenkoek

Ingrediënten:

300 gr pompoen
een handvol rozijnen
1 ei
125 gr volkoren meel
2 1/2 dl melk
boter of zonnebloemolie

Bereiding:

Kook de pompoen tot ook de schil zacht is. Meng ondertussen meel, melk en ei, en voeg de pompoen toe als ze gaar is. Doe er eventueel wat rozijnen bij. Maak hiervan kleine dikke pannenkoeken en strooi er wat kaneel over.

Glibberpudding

Ingrediënten:

1 kg geschilde pompoen
1/2 liter melk
2 eetlepel fijne suiker
1 pakje vanillesuiker
1 potje uitgelekt fruit

Bereiding
:

Laat de geschilde en in blokjes gesneden pompoen gedurende 5 à 6 minuten koken. Giet het vocht af en pureer het mengsel. Voeg melk met fijne suiker toe en breng de brij opnieuw aan de kook. Doe er vanillesuiker bij en laat het geheel nog eens goed doorkoken. Giet de pudding in kommetjes en zet ze in de koelkast tot ze afgekoeld zijn.

Griezelcupcakes

Ingrediënten:

cake
Halloween versiersel

Bereiding:

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Koop in de winkel kant-en-klare cakejes. Teken er met eetbare stiften een spinnenweb of griezelige oogjes op. Vijf minuutjes werk en je hebt een resem originele Halloween cupcakes.

Pumkin pie met rozijnen

Ingrediënten:

150 gr blokjes pompoen
3 eieren
150 gr suiker
200 gr tarwebloem
1 snufje zout
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
boter en paneermeel
3/4 dl olijfolie
60 gr rozijnen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in met wat boter en bestrooi met wat paneermeel. Kook de blokjes pompoen 10 minuutjes in wat water, giet ze af in een zeef, laat ze goed uitlekken en afkoelen. Klop de eieren en de suiker tot de suiker is opgelost. Voeg de blokjes pompoen toe en roer door elkaar. Zeef de bloem met bakpoeder, kaneel en nootmuskaat en meng dit door de eiercreme. Roer er de olie en de rozijnen door. Schep het beslag in de bakvorm en bak het 50 minuten op 175 graden in de oven.

Vampierencocktail

Ingrediënten:

40 ml Lemon Wodka
15 ml triple sec
15 ml vers limoensap
30 ml cranberrysap

Bereiding
:

Het moeten niet altijd de girls van Sex and the City zijn die nippen van een sensueel rood drankje. Wij toveren de bekende cosmopolitan om tot een regelrechte halloweendrank: de vampierencocktail. Door het veenbessensap kleurt het drankje fel rood. Nog even afwerken met wat griezelige olijven en je hebt de perfecte halloweendrank. Voor kids kan je uiteraard een alcoholvrije versie shaken!

Pompoenrisotto

Ingrediënten:

1 pompoen
200 - 300 gr risottorijst
1 liter groentebouillon
2 sjalotjes
4-6 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
zout en peper

Bereiding
:

Snipper de sjalotten en snijd de pompoen in kleine blokjes. Fruit de sjalot met wat olijfolie. Doe de rijst erbij en roer de brij op een hoog vuur tot ze helemaal glazig is. Zet het vuur laag en doe er een pollepel of meer hete bouillon bij. Doe na de eerste scheut bouillon de pompoenblokjes erbij en roer regelmatig. Na zo'n 20 minuten is de risotto klaar. Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen, zodat het een echte halloweenbrij wordt.
 
Volg Skynet Lili ook op Facebook: word fan!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leukste dossiers en wedstrijden voor haar in je mailbox.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top