Op stap met de kinderen in Brussel

Nieuws | Ben je deze zomer op zoek naar activiteiten voor je kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes? Brussel heeft heel wat te bieden voor een daguitstap of een meerdaagse citytrip met het hele gezin.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ben je deze zomer op zoek naar activiteiten voor je kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes? Brussel heeft heel wat te bieden voor een daguitstap of een meerdaagse citytrip met het hele gezin. Op het menu: grote klassiekers, maar je kan ook alles te weten komen over het beroep van paleontoloog, chocolade zoeken in de stad, op draken jagen, workshops volgen, enz. En onvermijdelijk ook smullen van ijsjes, koeken, frieten en chocolade.

We hebben voor jullie een reeks activiteiten en handige tips geselecteerd… dus kom met ons mee!

Meer info: http://www.brussel-toerisme.be

Ontdek het Atomium

Wie denkt aan Brussel, denkt aan het Atomium en iedereen kent het Atomium… of denkt het althans te kennen. Bereid je voor, want deze zomer doet het Atomium er alles aan om je te verbazen en je kinderen een leuke tijd te bezorgen.

Kinderen vinden de unieke architectuur van dit monument fascinerend. De lange roltrappen met kleurrijke lichtjes en de lift met glazen plafond spreken tot de verbeelding. En dan hebben ze het prachtige zicht over Brussel nog niet gezien vanuit de hoogste bol.

Deze zomer organiseert het Atomium "De Kleine Chefs", een gastronomische workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De kinderen amuseren zich de hele dag tijdens 3 verschillende workshops terwijl hun ouders het Atomium herontdekken en de tijdelijke tentoonstellingen bezoeken.

Mini-Europa en Oceade

Vlakbij het Atomium kan je niet omheen Mini-Europa en Oceade. Of je nu kiest voor culturele ontdekking of amusement, klein en groot beleven zeker en vast plezier.

Oceade en zijn 14 glijbanen zijn een echt tropisch paradijs! We hopen bijna dat het opnieuw gaat regenen zodat we de perfecte uitvlucht hebben om er te gaan schuilen.  In het Aqua Fun House beleven de allerkleinsten dolle pret met de schommels, glijbanen, waterpistolen en watertunnels. Grotere kinderen zoeken het avontuur op in de Ouragan of de Bala de Canon.

Mini-Europa: 350 schaalmodellen en tal van animaties. Droom al van je volgende vakantiebestemming bij het zien van de typische steden van het Oude Continent. Ontdek alles over de Europese Unie. Elke zondag tot 25 augustus is er trouwens Mini-Europe by night met vuurwerk!

Chocolademuseum

Wil je liever naar het centrum? Je kinderen willen absoluut Manneken Pis en de Grote Markt zien? Geen probleem, maar daarna moet je zeker langsgaan in het Cacao- en Chocolademuseum. In een oud typisch Brussels huis met krakende plankenvloeren ontdek je hoe chocolade ontstaan is en hoe die in Europa terechtgekomen is. Op de bovenverdiepingen kan je diverse voorwerpen bewonderen die met chocolade te maken hebben. Je waant je in het huis van een verzamelaar!

Natuurlijk hoort bij een bezoek aan het chocolademuseum ook een animatie en een proeverij. Bezoek je het museum in groep, dan kan je op reservatie de chocoladerally doen. Die neemt je mee naar de mooiste plekjes van Brussel rond het thema chocolade.

Cultuur opsnuiven

In de buurt laat de Kunstberg je kinderen kennismaken met cultuur: de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, het Magrittemuseum en het Paleis voor Schone Kunsten BOZAR programmeren het hele jaar door vele activiteiten voor kinderen.

Neem deel aan vertelwandelingen en wandelingen in gebarentaal langs de verbluffende collecties van het Museum voor Schone Kunsten.

Vanaf september zijn er opnieuw de BOZARSUNDAYS op zondagochtend: ontbijt, activiteiten voor kinderen, tentoonstellingen of concerten voor de volwassenen (of familiefilms) en vooral een uitstekende sfeer!

Museum voor Natuurwetenschappen

Een andere vaste waarde is het Museum voor Natuurwetenschappen. Bijna iedereen heeft waarschijnlijk al de enorme Galerij van de Dinosauriërs bezocht, maar heb je al de tijd genomen om alle hoekjes en kantjes te ontdekken? Zeker nu er de laatste jaren tal van nieuwigheden zijn bijgekomen: Biodivercity, Galerij van de Evolutie, …

Kinderen die geïnteresseerd zijn in paleontologie kunnen deelnemen aan speciale workshops. Hebben ze het meer voor magische dieren, toverdrankjes en verschrikkelijke draken? Dan moeten ze zeker het parcours voor jonge heksen en tovenaars volgen…

Deze zomer (tot 2 september) is er ook nog de prachtige interactieve tentoonstelling "Prikkels" over de 5 zintuigen.

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

Ouders zien vaak de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis over het hoofd, maar zij hebben ook een mooi aanbod voor kinderen. Wist je dat daar het Arumbaya-beeldje staat uit het Kuifjealbum "Het Gebroken Oor"? Of dat je er een beeld van het Paaseiland kan zien, maar ook duizenden andere schatten van niet-Europese beschavingen. Op een paar uur tijd bezoek je alle continenten van de Prehistorie tot de 20ste eeuw.

En ook daar worden de kinderen niet vergeten. Zijn je kinderen tussen 4 en 8 jaar oud, dan kunnen ze deelnemen aan het spel "Zomerstoofpotje". De kleine chefs trekken met een kookpotje op wieltjes en een picknickdeken de museumzalen in en gaan op zoek naar ingrediënten voor een origineel recept. Of word drakenjager of rechercheur en vind de moordenaar van "Drama in het Museum".

Het museum ligt te midden van het Jubelpark, dus je kan er picknicken of naar hartelust spelen. Mis zeker ook niet het prachtige panorama vanop de Triomfbogen (ingang via het Legermuseum).

Museumraad

Er zijn natuurlijk nog andere Brusselse musea (er zijn er wel 100 in Brussel!) die activiteiten organiseren voor je kroost. De Brusselse Museumraad heeft ze allemaal verzameld op een unieke portaalsite. Met een handige zoekmachine kan je activiteiten selecteren op type (workshops, vakantiestages, rondleidingen en verjaardagen), leeftijd, datum en zoekwoord.

Je vindt er dus alle info over de Hallepoort, het Molen- en Voedingsmuseum of het Muziekinstrumentenmuseum.

Nog meer Brussel?

Ziezo, zo ziet een uitstap naar Brussel er in een notendop uit, maar er valt nog heel wat meer te beleven! Om te vermijden dat je met je kroost doelloos door de stad loopt, hebben we enkele goede tips voor je verzameld:

- 3 typeparcours waarmee je de stad kan verkennen

- tips voor een lekkere lunch of diner aangepast aan het hele gezin, inclusief de beste frituren van de stad

- adressen van speelpleinen en leuke groene ruimtes zodat je even op een bank kunt uitblazen terwijl de kinderen ravotten

- ludieke haltes die je gezinsuitstap nog leuker maken

- logeeradressen voor gezinnen

Kortom, surf naar www.brussel-toerisme.be, druk alle informatie af en pak je koffers!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top