Weg herfstblues, leve de vallende blaadjes!

Nieuws | Enkele ideeën om de herfstvermoeidheid tegen te gaan

Door Pickx

Deel dit nieuws

De herfst is niet meteen het meest vrolijke seizoen van het jaar. De dagen worden korter, de zon houdt zich verscholen achter dikke wolken, het wordt stilaan kouder. Maar geen nood, want met onze tips tegen de blues kom je zeker de herfst door!

Geniet van de buitenlucht

Trek erop uit, de gezonde buitenlucht zal je deugd doen! Elke dag een half uurtje wandelen is bovendien goed voor je humeur. Bij genoeg daglicht maakt het lichaam namelijk gelukshormonen aan.

Eet lekker en gezond

De kans is groot dat je tijdens deze miezerige dagen vooral zin hebt in chocolade of snoep, maar laat je er niet toe verleiden. Ze geven je alleen maar een vals gevoel van energie en op termijn wordt je er zelfs futloos van. Eet liever veel fruit en verse groenten of volkorenproducten. Dat zijn de echte energieleveranciers voor je lichaam!

Speel een vrolijk deuntje

Niets is zo goed voor je gemoed als goede muziek. Zet dus je favoriete radiozender aan, steek je iPod in de oren of zet een leuke ringtone op je GSM, zoals fluitende vogeltjes. Niets leuker om mee wakker te worden trouwens !

Verzorg jezelf

Een bezoek aan de sauna kan helpen om depressies tegen te gaan. Wie in een ontspannen en gezond lichaam rondhuppelt, voelt zich sowieso beter. Besteed ook aandacht aan je lichaamsverzorging: bescherm je huid en handen tegen koude en wind met een vochtinbrengende crème. Verwen jezelf met een uitgebreid bad en je kan de wereld aan.

Neem een bloempje in huis

Waarom houdt iedereen zo veel van de lente? Omdat de bloemen dan overal hun kop opsteken! Koop dus geregeld een bosje geurige en fleurige bloemen en verdrijf zo droevige dagen. Je kan ook van de herfst profiteren om de decoratie in je huis volledig om te gooien: kleurschakeringen met rood, geel, oranje en groen creëren een opwekkend gevoel in je hoofd. Of gebruik (dennen)appels!

Ga sporten

Wie sport, sterkt het immuunsysteem en brengt lichaam en geest in beweging. En een goede doorbloeding maakt extra gelukshormonen aan. Ook je afweersysteem geniet ervan. Ga dus naar de fitness, maak een wandeling, ga fietsen of joggen: als je maar beweegt. Ook sport tussen de lakens is goed voor je want je krijgt er nog een hormonenkick bovenop!

Zoek gezelschap op

Ga je vooral niet isoleren wanneer je een dipje hebt. Zoek het gezelschap op van leuke mensen en doe samen iets waar je plezier aan beleeft: een shoppingtrip, cinemabezoek of etentje zal je opvrolijken. Of nodig je vrienden gewoon thuis uit en praat even bij.

Laat licht binnenkomen

Een heel doeltreffend middel tegen herfstblues: meer licht in je leven. Open de gordijnen en laat het (zon)licht binnen. Zo maak je extra serotines aan, stoffen die ons gelukkig maken. Je kan ook gebruik maken van lichttherapie. Of nog leuker: boek een vakantie naar een zonnige bestemming!

Ga voor een nieuwe outfit

Het zit in de kleine dingen. Steek die zomertopjes, shorts en jurken in een doos tot volgend jaar en schaf een nieuwe outfit aan. Spring eens binnen bij de kapper en wees zeker niet bang om wat kleur in je leven te brengen. Of geniet van een gezichtsbehandeling en straal!

Gebruik kruiden

Haal je kracht uit de natuur met Johanneskruid. Het stimuleert een goed humeur. Verschillende kopjes thee met het kruid doen je goed!

De morgenstond...

Slaap voldoende, maar ook niet te veel: te veel slaap maakt je loom en trager. Sta dus tijdig op, ook al heb je enkel zin om tussen de warme lakens te blijven liggen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top