Hoe je kapsel je jonger maakt

Nieuws | Vrouwen zijn haast allemaal op zoek naar de eeuwige jeugd. Maar wist je dat je er met enkele eenvoudige trucjes heel wat jonger kan uitzien?

Door

Deel dit nieuws

Vrouwen zijn haast allemaal op zoek naar de eeuwige jeugd. Maar wist je dat je er met enkele eenvoudige trucjes heel wat jonger kan uitzien? Je hoeft zelfs niet naar de parfumerie of de plastisch chirurg, hoogstens naar je kapper! Klik mee en laat je inspireren door de slimme kapsels van volgende Hollywoodvrouwen.

Kleurschakeringen

De basisregel voor een jonger uiterlijk is een zo naturel mogelijke look. Te veel make-up maakt je bijvoorbeeld ouder. Volgens hetzelfde principe kan je verschillende kleurschakeringen laten aanbrengen voor een jeugdig en speels resultaat.

Laagjes

Een kapsel met verschillende laagjes doet ongeveer hetzelfde. De verschillende lengtes creëren een speels kapsel, dat nonchalant valt en schijnbaar meer volume heeft. Jane Fonda is daar perfect van op de hoogte.

Zachte kleuren

Harde kleuren maken je bleker en accentueren bovendien je rimpels en lijntjes. Je vermijdt ze dus beter. Kies liever voor een zachte kleur zoals die van Nicole Kidman. Die licht je teint en je contouren op.

Volume

Door de jaren heen verliest ons haar volume. Dun en fijn haar wijst daarom op ouderdom. Vrouwen die zoals Cindy Crawford voor een volle brushing kiezen om hun kapsel wat meer 'body' te bezorgen, zien er daardoor plots veel jonger uit.

Golven

Strakke coupes zijn vanaf een bepaalde leeftijd not done. Ze benadrukken immers de onvolmaaktheden in je gezicht. Ideaal zijn zachte golven in je lokken. De lijnen maken je gezicht liever en jonger.

Glans

Hoe ouder we worden, hoe doffer en stugger onze haren worden. Glanzende lokken staan daarom garant voor een jonger uiterlijk. De boodschap: verzorg je haren altijd goed en kies minstens één keer per week na het wassen voor een conditioner.

Pony

Een pony linken we meteen aan jonge vrouwen. Daarom is een pony, zoals die van Reese Witherspoon, altijd een goed idee als je enkele jaren van je leeftijd wil aftrekken. Bovendien verbergt hij alle imperfecties op je voorhoofd!

Bob

Kies voor een hippe coupe. De bob is nu weer helemaal in. Daarnaast zorgt een korte coupe ervoor dat je haar er gezonder uitziet – lange haren hebben makkelijker last van droge, gespleten punten – en dat je meer volume lijkt te hebben – een lang kapsel verzwaart je haar, waardoor het plat tegen je hoofd valt.

Paardenstaart

En 'last but not least': een klassiek, maar meisjesachtig kapsel dat ideaal is voor je volgende bad hair day. De paardenstaart springt speels op en neer als je wandelt en als je hem goed strak naar achteren trekt, zet hij je jukbeenderen mooi in de verf.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top