Veel voorkomende make-upblunders

Nieuws | Het merendeel van volgende blunders lijkt logisch om te vermijden. Toch komen we dagelijks nog vrouwen tegen die bij een van volgende regels de mist in gingen. Lees mee en ontdek wat deze make-upfouten met je doen.

Door

Deel dit nieuws

Het merendeel van volgende blunders lijkt logisch om te vermijden. Toch komen we dagelijks nog vrouwen tegen die bij een van volgende regels de mist in gingen. Lees mee en ontdek wat deze make-upfouten met je doen.

Overdaad aan poeder

Breng poeder aan met een sponsje en het kwaad is snel geschied. Te veel poeder laat je er ouder uitzien, omdat je gezicht droger lijkt. Daardoor worden rimpels extra geaccentueerd. Kies voor een kwalitatieve make-upborstel en je kan heel wat subtieler te werk gaan.

Te donkere foundation

Heel wat vrouwen denken nog steeds dat een foundation bedoeld is om een donkerdere huidskleur na te bootsen. Toch gebruik je een fond de teint enkel en alleen om je huid egaler te maken. Kies daarom voor een kleur die bij je natuurlijke teint aansluit. Een zongebruinde gloed nabootsen doe je met shimmer op accentplaatsen.

Onvoldoende gehydrateerde huid

Je badkamermoment 's ochtends verkorten door je dagcrème over te slaan, is een heel slecht idee! Een onvoldoende gehydrateerde huid doet hetzelfde als een overdaad aan poeder: je huid gaat er trekkerig uitzien en in één klap ook een pak ouder. Bovendien zorgt een hydraterende basis ervoor dat je make-up langer blijft zitten.

Donkere lipliner

Een van de allergrootste make-upblunders is donkere lipliner. De jaren negentig brachten deze foute maquillage even naar boven, maar helaas doet dit randje om je lippen meer kwaad dan goed. Je maakt je lippen een pak dunner dan ze in werkelijkheid zijn. Lipliner gebruik je alleen in combinatie met een lippenstift in dezelfde tint.

Strepen blush

Een te donkere blush die vaak ook in duidelijke strepen is aangebracht, het is een absolute 'no go'. Een 80-jarig omaatje willen we het nog wel vergeven, maar als moderne vrouw breng je een lichtroze blush aan op de zogenaamde 'pommetjes'. Wederom: gebruik een goede borstel waarmee je subtiel te werk kan gaan.

Focus op ogen én mond

Bij een natuurlijke make-up geldt één erg belangrijke regel: focus op je lippen of op je ogen. Het accent op beide leggen geeft al snel een erg schreeuwerig effect. Ook bij een stijlvolle avondmake-up kies je ofwel voor een opvallende rode mond ofwel voor een stel sterk aangezette smokey eyes.

Blauwe oogmake-up

Eveneens een fout restant van de jaren negentig en tachtig: de overdadig blauwe oogmake-up. Elektrisch blauw, zachte watertinten, turkoois en chic grijsblauw zitten dit jaar wel terug in de lift. Voor een hippe look breng je één accent aan zoals een vette lichtblauwe lijn onder je ogen of XL wimpers aangezet met elektrisch blauwe mascara.

Brokken mascara

Mascara aanbrengen is met het juiste product een fluitje van een cent. Investeer daarom in een mascara die voor jouw wimpers het beste resultaat oplevert, schaf je regelmatig een nieuwe aan en verwijder ’s avonds alle make-uprestjes grondig. Slordige klonters omheen je ogen, daar word je beslist niet mooier van.

Dunne bijgetekende wenkbrauwen

Het belang van wenkbrauwen wordt door veel vrouwen nog steeds zwaar onderschat. Laat het epileren aan een deskundige over en verwijder alleen overtollige haartjes boven je neusbrug en op je oogleden. Te dunne wenkbrauwen bezorgen je een vermoeid uiterlijk en ze bijtekenen met een potlood heeft helaas nog nooit gewerkt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top