Tips om je huis sneller te verkopen

Nieuws | Als je eenmaal beslist hebt om je huis te verkopen dan mag het snel gaan. Om meer kandidaat kopers te lokken en je vastgoed aantrekkelijker te maken zetten wij een reeks handige tips op een rij. Zodat je snel kan klinken op een succesvolle verkoop!

Door

Deel dit nieuws

Als je eenmaal beslist hebt om je huis te verkopen dan mag het snel gaan. Om meer kandidaat kopers te lokken en je vastgoed aantrekkelijker te maken zetten wij een reeks handige tips op een rij. Zodat je snel kan klinken op een succesvolle verkoop!

Kwaliteiten in de kijker

Het klinkt erg logisch, maar men vergeet nog te vaak de troeven van het huis uit te spelen. Dat begint al bij de advertentie die je plaatst. In het centrum leg je bijvoorbeeld de nadruk op de uitstekende ligging nabij de vele winkels terwijl je in een buitenwijk de rust en de veiligheid voor de kinderen onderstreept.

Gezellig 'thuiskomen'

Maak het zo gezellig mogelijk. Ook al heb je al een groot deel van de decoratie – en misschien zelfs je meubels – opgeborgen, probeer er voor de kandidaat kopers een potentiële thuis van te maken, een plek waar ze zichzelf meteen tot rust voelen komen. Steek wat kaarsjes aan en dek bijvoorbeeld de tafel...

Iedere kamer een functie

Lege, verloren kamers staan bij mensen die een huis zoeken immers symbool voor onnodig geld uitgeven. Zorg er daarom voor dat iedere kamer een duidelijke functie heeft. Ook al hebben de kopers bijvoorbeeld geen eigen fitnessruimte nodig, toch geef je hen een idee van waar je met de ruimte naartoe kan.

Tijdloos troef!

Kies voor een zo tijdloos mogelijke inrichting. Gekleurde keukenkastjes of een muur met bloemetjesbehang voorzie je best van een paar lagen witte verf. Zo spreken ze meteen heel wat meer mensen aan. Opvallende kleuren en prints kunnen snel afschrikken.

Opgeruimd staat netjes

In een huis mag inderdaad geleefd worden, maar als er potentiële kopers langskomen dan hoeft er geen speelgoed van de kids rond te slingeren. Ook als jullie foto's nemen voor jullie advertentie, let er dan op dat het bed netjes opgedekt is en de badkamer niet rommelig oogt.

Goede beelden

Die foto's vormen trouwens de eerste belangrijke stap naar een succesvolle verkoop. Neem duidelijke foto's van zo ordelijk mogelijke ruimtes. Let er op dat ze een goed overzicht geven van jouw vastgoed en kies voor een voldoende hoge resolutie.

Minpunten verdoezelen

Net zoals je de troeven in de kijker zette, zo mag je ook gerust enkele minpunten verdoezelen. Is er ergens een lelijke elektriciteitskabel die uit de muur komt piepen? Hang er dan nog snel een kader over. Heel onschuldig, maar het heeft wel effect.

Laat het licht binnen

Licht is van erg groot belang. Een lichte ruimte oogt aangenamer en bovendien ook verrassend veel groter. Als jullie foto's gaan nemen of bezoekers verwachten, doe de gordijnen dan liefst zo ver mogelijk open. Als het kan verf je donkere muren ook best in een witte kleur voor een optimaal licht effect.

De laatste klusjes

Maak een weekend vrij om laatste klusjes op te knappen. Een badkamer waar een spiegel ontbreekt of kastjes waar nog geen handvaten opstaan, ze ogen alles behalve aantrekkelijk voor potentiële kopers. Wandel vooraf door het lijstje en maak voor jezelf een strenge to do-lijst zodat je het huis tiptop op de markt kan brengen. Succes!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top