Tips voor een rustgevende slaapkamer

Nieuws | Blader doorheen onze tips en ontdek hoe jouw slaapkamer je een optimale nachtrust kan brengen.

Door

Deel dit nieuws

Een goede nachtrust is van het allergrootste belang. Heel wat factoren kunnen die helaas belemmeren. De omgeving waarin je slaapt is daarbij zeker van belang. Blader doorheen onze tips en ontdek hoe jouw slaapkamer je een optimale nachtrust kan brengen.

 

Rustgevend kleurenpalet

De kleur van je muren, je meubels en je beddengoed maakt vaak het verschil. Kies voor zachte natuurlijke tinten of pastel. Natuurlijke materialen brengen rust. Lichtblauw staat voor vredige dromen, roze straalt warmte uit, oranje symboliseert liefde en lichtgroen brengt harmonie. Ook je beddengoed blijft best zo sober mogelijk. Witte lakens zijn ideaal. Wil je toch wat kleur, kies dan voor sobere tinten om een accent aan te brengen.

Bed centraal

Jouw bed is het belangrijkste meubel in de slaapkamer. Het is dus ook logisch dat het bed een centrale plaats nodig heeft. Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom je bed. Dat doe je door het bed zo ver mogelijk van je ramen en je deuren te plaatsen. Mooi in het midden dus.

Minimalisme

Ga letterlijk en figuurlijk voor rust in je slaapkamer. Een interieur dat rust uitstraalt is er één met zo weinig mogelijk meubelstukken en decoratie. Overbodige spullen rondom je bed creëren een chaotische sfeer en dat merk je aan je nachtrust.

Kalmerende geuren

Bepaalde geuren zorgen er voor dat jij je ‘s avonds gemakkelijker ontspant. Jasmijn, lavendel, kamille, sandelhout en marjolein zijn ideaal. Zet een kom met gedroogde blaadjes neer, sprenkel etherische olie over je hoofdkussens of plaats subtiele geurstokjes op je nachtkastje.

Warme vloerbekleding

Om aangenaam met je blote voeten uit bed te stappen heb je om te beginnen een warme vloer nodig. Koude tegels vervang je door kurk of laminaat. Kleine tapijtjes naast het bed zijn ook prima maar vergeet ze niet te stofzuigen en ze wekelijks in de wasmachine te stoppen.

Orde en netheid

In een propere slaapkamer word je uitgerust wakker. Poets daarom grondig in de hoeken en onder het bed. Zorg daarnaast dagelijks voor voldoende verluchting. Rommel laten rondslingeren creëert chaos en levert je een verstoorde nachtrust.

Ronde vormen

Volgens de oude Chinese filosofie Feng Shui schep je met zachte stoffen en ronde vormen een ontspannende sfeer. Accessoires die daarbij helpen zijn grote sierkussens, een dik dekbed, een warme boutis en weelderige gordijnen. Probeer strakke lijnen zo veel mogelijk te verzachten maar behoud uiteraard wel je eigen stijl zodat jij je goed voelt in je slaapkamer.

Weer elektrische apparaten

Vermijd zo veel mogelijk elektrische apparaten rond je bed. Heb je een televisie in de slaapkamer? Trek de stekker dan uit voor het slapengaan. Elektrische apparaten wekken een magnetisch veld op en dat kan onrust veroorzaken tijdens je slaap.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top