Tien tips voor een ordelijke kledingkast

Nieuws | Je hoeft geen shopverslaafde fashionista te zijn om een puinhoop in je kledingkast te creëren. Toch is orde tussen je outfits een must voor iedere vrouw. Een goed overzicht bespaart je 's morgens immers heel wat tijd. Klik mee naar nieuwe georganiseerde tijden.

Door

Deel dit nieuws

Je hoeft geen shopverslaafde fashionista te zijn om een puinhoop in je kledingkast te creëren. Toch is orde tussen je outfits een must voor iedere vrouw. Een goed overzicht bespaart je 's morgens immers heel wat tijd. Klik mee naar nieuwe georganiseerde tijden.

Accessoires uitgestald

Verzamel al je accessoires en juwelen en sorteer ze per soort of kleur. Vervolgens geef je ze aparte vakjes in je lades. Een leuk alternatief voor mandjes zijn deze veelkleurige schaaltjes. Je wordt er meteen gelukkig van als je de kast opentrekt!

Hang je sjaals op

Sjaals belanden vaak op een hoop in een koffer of in een te kleine lade. Een gekreukte sjaal staat erg slordig. Maak er daarom een gewoonte van om je sjaals steeds op te hangen. Wist je dat er zelfs speciale kapstokken voor bestaan?

Handtassen in de lucht

Ook je handtassen verdienen voldoende ruimte. In de doe het zelf zaak koop je enkele ringen om een douchegordijn mee op te hangen. Die krijgen een tweede leven door ze als handtashaken te gebruiken. Goedkoop en makkelijk!

Kleuren rangschikken

Maak een namiddag vrij om een grote lenteschoonmaak te houden in je kledingkast. Alles wat je twee jaar niet droeg breng je naar de kringloopwinkel. Wat overblijft sorteer je per kleur. Dat geeft een mooi resultaat en je vindt je kleren altijd sneller terug.

Creatief decoratief

Heb je thuis een eigen dressing? Maak ze dan gezellig zodat het een plaats wordt waar je graag vertoeft. De tasjes van je favoriete boetieks bijvoorbeeld, die gebruik je voor een toepasselijke wall of fame in je dressing. Ook parfumflesjes kunnen erg decoratief zijn.

Eenvoud siert

In een dressing verdienen de kleren alle aandacht. Hou daarom het kleurenpalet van je muren en je meubels zo sober mogelijk. In een witte ruimte komt jouw persoonlijke collectie schoenen en kledij het meest tot zijn recht.

Kader je juwelen in

Geen plaats meer om je juwelen op te bergen? Hang lege kaders op en voorzie in het midden plaats voor je halskettingen en armbanden aan kleine nageltjes. Very decoratief en zo zie je meteen welke accessoires bij je outfit passen.

Recycleren

Ook met een minibudget kan je orde creëren in je kledingkast. Hang een oude bezemsteel met staaldraad op aan het plafond. Of doop een oud boekenrek om tot garderobekast en laat van oude gordijnen een hoes op maat maken.

Boeken aan de kant

Een plaats nodig om je schoenen overzichtelijk uit te stallen? Denk 'out of the box' en ga op zoek naar verschillende formaten boekenkasten. Misschien heb je nog een oud exemplaar op zolder staan? Recyclage moedigen we altijd aan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top