De duurste accessoires ter wereld

Nieuws | Het is niet al goud wat blinkt. Maar deze accessoires zijn wel degelijk heel kostbaar. Voor wie houdt van een portie bling-bling en een oneindig budget heeft: dit zijn de duurste accessoires ter wereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is niet al goud wat blinkt. Maar deze accessoires zijn wel degelijk heel kostbaar. Voor wie houdt van een portie bling-bling en een oneindig budget heeft: dit zijn de duurste accessoires ter wereld.

A.F Vandevorst Diamond Boots

Deze laarzen werden eind vorig jaar voorgesteld door het Belgische ontwerpersduo samen met de Indisch-Antwerpse diamantair Diarough. De kalfsleren laarzen zijn bezet met 28.882 diamanten en 4.753 kilogram goud. Prijskaartje: bijna 2,4 miljoen euro. Niet meteen schoenen voor dagelijks gebruik!

Mouawad 1001 Night Diamond Purse

The House of Mouawad creëerde deze hartvormige handtas bezet met 4.517 diamanten, goed voor 382 karaat. In totaal werkten tien handarbeiders 8.800 uur aan deze creatie. Kostprijs: 2,8 miljoen euro.

Hermes Diamond Birkin Handbag

De speciale uitgave van deze klassieker werd versierd door Ginza Tanaka en heeft een waarde van 1,4 miljoen euro. De tas is bezet met goud en 2.000 diamanten maar is niet zo praktisch, want erg klein.

Lana Marks Cleopatra Bag

Ook lang niet slecht is deze handtas van Lana Marks van metallic-zilvere alligatorhuid, bezet met 1.500 witte en zwarte diamanten. Voor 190.000 euro heb je deze al. Helen Mirren mocht ze in het verleden al eens dragen.

Stuart Weitzman Diamond Dream Stiletto

De Amerikaanse ontwerper Stuart Weitzman heeft een patent op het maken van de duurste pumps ter wereld. Deze Diamond Dream Stiletto werden in samenwerking met diamantair Kwiat bezet met 1.420 diamantjes, goed voor 390.000 euro. De pumps werden in 2007 gedragen op de rode loper van de Oscars door Anika Noni Rose. De allerduurste die Weitzman ondertussen ontwierp zijn de Rita Hayworth Stiletto voor 2,3 miljoen euro.

Eternal Borgezie Diamond Stiletto

Ook The House of Borgezie brengt al een paar jaar superdure stiletto’s op de markt. Pronkstukken zijn deze pumps gemaakt van goud en bezet met 2.200 diamanten, goed voor 158.000 euro. Ook in het gamma van Borgezie: onverwoestbare platinum pumps (Borgezie Platinum Cleopatra Stiletto) met een waarborg van maar liefst 1.000 jaar.

Fantasy Bra Victoria’s Secret

Elke jaar stelt de lingeriefabrikant een met edelstenen beladen Fantasy Bra voor. Die van 2013 (links) is een van de duurste ooit met een prijskaartje van 7,4 miljoen euro. De beha is bezet met 4.200 juwelen met als blikvanger een grote robijn van 52 karaat. De naden worden gevormd door gele saffieren. In 2012 (rechts) was het kleinood amper 1,9 miljoen euro waard.

DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragance

Het Golden Delicious parfum van DKNY vind je in elke parfumerie, maar niet in deze fles. De Million Dollar Fragance Bottle werd samen met juwelendesigner Martin Katz ontworpen en is bezet met rooskleurige diamanten, saffieren, robijnen en toermalijnen. Goed voor een kostprijs van 1 miljoen dollar, ofwel 700.000 euro.

Koh-i-Noor

De duurste diamant ter wereld is de Koh-i-Noor van 109 karaat. De diamant is afkomstig uit India en kwam zo in handen van de Britse koningin Victoria. Nog altijd is hij een van de kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk. Op de foto zien we koningin Alexandra met de diamant verwerkt in haar kroon. De prijs van de diamant is ongekend, maar vast en zeker onbetaalbaar.

Graff Hallucination

Het is nog moeilijk te zien, maar dit kleinood van de Britse juwelier Graff is wel degelijk een horloge. Het duurste ter wereld dan nog, voor maar liefst 40 miljoen euro. In het horloge zijn verschillende zeldzaam gekleurde diamanten verwerkt van meer dan 110 karaat.

Buccellati iPhone Case

De Italiaanse juwelier Buccellati presenteerde onlangs hoesjes voor iPhone en iPad, volledig in goud en versierd met wit goud en diamanten. De hoesjes zijn volledig uniek en kosten 150.000 (voor iPhone) en 350.000 euro (voor iPad).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top