Brussel

Vandaag
  • 20°
  • 6%
  • NW 11km/u
Het weer voor 10 dagen

10 securityprioriteiten voor de zomer

De zomer staat voor de deur. Eindelijk! Vakantie geboekt? Houd dan zeker deze 10 securityprioriteiten in het achterhoofd.

Oogje in het zeil

Oogje in het zeil © kittichai boonpong


Wil je thuis een oogje in het zeil houden als jij aan de andere kant van de wereld zit? Dat kan heel eenvoudig met een zogenoemde IP-camera. Er bestaan exemplaren voor binnen én buiten. Zodra er beweging of geluid gedetecteerd wordt, ontvang jij een notificatie.Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Tot volgende week!

Tot volgende week! © Lighthunter


Het is ondertussen al wel een beetje ingeburgerd, maar toch zijn er nog heel wat mensen die op social media publiceren dat ze voor een week op vakantie vertrekken. Niet slim! Zo weten kwaadwilligen immers dat je niet thuis bent en ze alle tijd van de wereld hebben om in te breken. Kondig je vakantie dus niet op voorhand aan en post ook geen familiefoto's op Facebook à la 'Groetjes uit Mallorca van ons allemaal!'. Deel de foto's liever als je terug thuis bent!

Alarm!

Alarm! © Photographee.eu


Wil je graag een alarm in huis? Dan kun je beroep doen op een erkend installateur. Maar handige Harry's kunnen ook zelf aan de slag en een alarmsysteem aan hun smartphone koppelen. De doe-het-zelf kits van Somfy zijn bijvoorbeeld een aanrader. Ook Proximus biedt een aantal huisbeveiligingstools aan. Klik hier om ze te ontdekken!

Lichten aan, lichten uit

Lichten aan, lichten uit © alexandre zveiger


Wil je de illusie wekken dat er toch iemand thuis is? Installeer dan een simpele timer op je verlichting. Zorg er ook wel voor dat er iemand je brievenbus leegt. Criminelen zijn niet dom.

Computers uit!

Computers uit! © PandaVector


Als jij er een week niet bent, is het ook niet nodig dat je computer ingeschakeld blijft. Zet je pc uit om sluimerverbruik en aanvallen van buitenaf – besmetting met ransomware, bijvoorbeeld – te vermijden.

Back-up

Back-up © scyther5


Maak voor je vertrek nog snel een back-up van de apparaten die je meeneemt naar je vakantiebestemming. Als je onderweg je smartphone of tablet verliest, heb je tenminste nog toegang tot die belangrijke persoonlijke data.

Track je koffer

Track je koffer © Brian A Jackson


Niks zo vervelend als in de aankomstterminal terechtkomen en merken dat je koffer er niet bij is. Dankzij een zogenoemde bagagetracker voorkom je deze ellende en weet je altijd waar je koffer is.

Mobiel betalen?

Mobiel betalen? © Denys Prykhodov


Betalingen uitvoeren in het buitenland? Dat doe je maar beter via het mobiel netwerk in plaats van een gratis hotspot in één of ander café of hotel. Dan ben je tenminste zeker dat het netwerk perfect versleuteld is.

Waar zijn de kinderen?

Waar zijn de kinderen? © BlueOrange Studio


Wil je niet dat de kinderen te ver van je verwijderd zijn op het strand? Er bestaan verschillende polsbandjes die je kunt koppelen aan jouw smartphone. Zodra je zoon of dochter een bepaalde actieradius overschrijdt, krijg je een signaal.

Pas op met gratis wifi!

Pas op met gratis wifi! © Lester Balajadia


Niet elke hotspot is goed beveiligd. Gebruik een gratis wifi-netwerk gerust om wat te surfen of een dichtstbijzijnde trekpleister op te zoeken, maar vermijd het invoeren van persoonlijke gegevens zoveel mogelijk. Ga er ook vanuit dat een hotelnetwerk meestal beter beveiligd is dan gratis wifi op één of andere openbare plek.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0