Brussel

Vandaag
  • 20°
  • 6%
  • NW 11km/u
Het weer voor 10 dagen

5 handige tools om bestanden te versleutelen

Als je niet wil dat persoonlijke gegevens in verkeerde handen terechtkomen, is het verstandig om je files, bestandsmappen of zelfs volledige schijven te versleutelen. We serveren je vijf encryptietools.SteadyCrypt is een eerste voorbeeld. Deze freeware is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. De tool laat je niet enkel bestanden versleutelen maar ook beveiligen met een wachtwoord.

SteadyCrypt

SteadyCrypt © Imilian


Als je niet wil dat persoonlijke gegevens in verkeerde handen terechtkomen, is het verstandig om je files, bestandsmappen of zelfs volledige schijven te versleutelen. We serveren je vijf encryptietools. SteadyCrypt is een eerste voorbeeld. Deze freeware is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. De tool laat je niet enkel bestanden versleutelen maar ook beveiligen met een wachtwoord.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

BitLocker

BitLocker © Menna


Deze encryptietool van Microsoft zit standaard in Windows gebakken. Je kunt de toepassing inschakelen via het configuratiescherm om zowel interne als externe harde schijven te versleutelen. Maak er gebruik van!

Drag'n'Crypt ULTRA

Drag'n'Crypt ULTRA © Horoscope


Ben je eerder op zoek naar een toepassing om aparte bestanden te versleutelen? Probeer dan de freeware Drag'n'Crypt ULTRA eens. Zodra je deze tool geïnstalleerd hebt, volstaat het om een bestand of volledige map naar het icoontje te verslepen als je iets wilt versleutelen. Het programma maakt gebruik van een veilige Twofish-algoritme. Enig minpuntje is dat Drag'n'Crypt ULTRA uitsluitend op Windows werkt.

Boxcryptor

Boxcryptor © Boxcryptor


Wil je bestanden in de cloud optimaal beveiligen? Dan is Boxcrytpor een must. Deze toepassing is niet enkel beschikbaar voor je Windows-computer of Mac maar ook voor je smartphone of tablet. De tool maakt gebruik van AES-256 en RSA-versleuteling en kan overweg met de grootste clouddiensten; Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box, ... De basisversie is gratis, voor de ietwat geavanceerdere versie betaal je 36 euro per jaar.

Folder Cryptor for Dropbox

Folder Cryptor for Dropbox © Folder Cryptor


Een gelijkaardige toepassing is Folder Cryptor for Dropbox. Deze tool is zowel Windows, Mac, iOS als Android beschikbaar en fungeert als extra veiligheid voor je Dropbox. De werking is ontzettend eenvoudig. Je maakt een 'veilige' map in je Dropbox-account aan. Zodra je hier bestanden in sleept, worden ze onmiddellijk versleuteld. Handig is dat je toch nog altijd bestanden kunt delen met vrienden of familieleden.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0