5 tips om je computer beter te beschermen

Nieuws | Je computer beschermen doe je niet door een metalen hek rond je harde schijf te plaatsen. Wie wilt inbreken in jouw computer, zoekt én vindt andere wegen.Schakel daarom je firewall nooit uit. De naam zegt het al: de software beschermt je computer tegen hackers die informatie proberen te vergaren, paswoorden verzamelen of het eenvoudigweg lollig vinden om je hele systeem te doen crashen. Gelukkig staat er standaard een degelijke firewall op elke nieuwe computer, na aankoop kan je er dus (eventjes) tegenaan.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Je computer beschermen doe je niet door een metalen hek rond je harde schijf te plaatsen. Wie wilt inbreken in jouw computer, zoekt én vindt andere wegen.Schakel daarom je firewall nooit uit. De naam zegt het al: de software beschermt je computer tegen hackers die informatie proberen te vergaren, paswoorden verzamelen of het eenvoudigweg lollig vinden om je hele systeem te doen crashen. Gelukkig staat er standaard een degelijke firewall op elke nieuwe computer, na aankoop kan je er dus (eventjes) tegenaan.

Virtuele bloedhond

Antivirus software is tegenwoordig essentieel in elke digitale omgeving. Het werkt als een virtuele bloedhond die schadelijke bestanden opspoort, isoleert of compleet verwijdert.Een goed antivirusprogramma werkt op de achtergrond, en schakelt wormen en virussen uit zonder dat je er in het merendeel van de gevallen zelfs lucht van krijgt. Controleer op jouw antivirusprogramma up to date is want elke dag duiken er nieuwe gevaren op.

Privé blijft privé

Heb je al antispyware op jouw computer geïnstalleerd? Dan is dit het ideale moment om daarmee te beginnen!Antispyware houdt – de naam doet het al vermoeden – spyware tegen, software die stiekem op jouw computer geïnstalleerd wordt om je doen en laten tot in de kleinste details te volgen. Of dacht je dat het toeval was dat je de laatste tijd enkel voor jou relevante online reclame te zien krijgt? Dat bedrijven meteen op de hoogte zijn van je laatste dure aankoop?

Downloadbeleid

Heel leuk dat je dochter van vijf op jouw computer mag spelen, maar hou haar toch maar goed in het oog.Voor ze het weet heeft ze ondanks alle voorzorgsmaatregelen bestanden gedownload die vernietigend te werk gaan. Download niet zomaar elke attachment die je per mail ontvangt, en zeker geen bestanden van bijvoorbeeld een verre neef uit Togo die je miljoenen aanbiedt, of een Russische postorderbruid die je de knapste man van het westelijke halfrond vindt.

Uitschakelen

Laatste tip: schakel je computer regelmatig volledig uit.Klinkt raar, maar heel veel mensen laten de pc of laptop gewoon aanstaan omdat ze dan nadien sneller kunnen inloggen. Door je computer volledig uit te schakelen, krijgen schadelijke programma's en hackers tijdens de 'off-periode' geen kans om binnen te dringen. Dat je nadien 5 seconden langer moet wachten om je login en paswoord te typen, neem je er ongetwijfeld graag bij. Liever traag en veilig, dan snel en een beveiliging als een gatenkaas.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top