Brussel

Vandaag
  • 20°
  • 6%
  • NW 11km/u
Het weer voor 10 dagen

5 tips om je social media dicht te timmeren

Wil je niet dat iedereen alles over je weet? Dan is het hoog tijd om je social media dicht te timmeren.De eerste stap? Weet wat je deelt! Ondanks verschillende sensibiliseringscampagnes blijven we te veel persoonlijke informatie over onszelf op het internet gooien. Publiceer niet elke gedachte op Facebook of Twitter, post geen allesonthullende foto's op Instagram en check niet in op elke locatie. Later een status verwijderen, heeft bovendien geen zin. Je kunt maar beter nadenken over elke status die je publiceert en af en toe eens iets niét delen.

Sleutel aan die instellingen

Sleutel aan die instellingen © 4zevar


Bij elk sociaal netwerk is het mogelijk om aan de privacy-instellingen te sleutelen.Op Facebook kun je je vrienden bijvoorbeeld onderdelen in verschillende groepen, bijvoorbeeld kennissen, familie, (ex-)klasgenoten en goede vrienden. Je Instagram-account kun je volledig afschermen voor onbekenden en op Twitter kun je bijvoorbeeld instellen dat er geen locatie aan je tweets moet toegevoegd worden.

Apps willen alles weten

Apps willen alles weten © ra2studio


Op Facebook en Twitter kun je in een handomdraai te weten komen welke apps of toepassingen je ooit toegang verleend hebt tot je profiel.Je zult versteld staan van het aantal! Check de volledige lijst en trek de toegang in van alle apps die je niet meer gebruikt.

Weg met die tag

Weg met die tag © Corepics VOF


Je vrienden kunnen niet enkel op Facebook maar ook op Instagram en Twitter foto's taggen.Gelukkig kun je zelf aangeven of jij dat echt wel wilt. Niet iedereen hoeft die schaarsgeklede strandfoto's of feestkiekjes in beschonken toestand te zien.

Verstop je voor Google

Verstop je voor Google © Refat


(Toekomstige) werkgevers durven wel eens via Google op zoek gaan naar informatie over jou.Wil je niet dat je Facebook-profiel in de resultaten van zoekrobots verschijnt? Het kost je welgeteld één klik om dat uit te schakelen.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0