5 tips om je privacy te beschermen op het internet

Nieuws | Ondanks de verschillende sensibiliseringscampagnes van de overheid gaan nog heel wat mensen te losjes om met hun privacy op het internet. Wij serveren vijf tips.In eerste instantie is het erg belangrijk om je sociale netwerken dicht te timmeren. Sta – heel even – bewust stil met de content die je op Facebook, Twitter of Instagram publiceert. Geef niet elke app of dienst toegang tot je Facebook-profiel en weet dat je door deel te nemen aan acties of wedstrijden ook heel wat persoonlijke data te grabbel gooit.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Timmer je social media dicht

Ondanks de verschillende sensibiliseringscampagnes van de overheid gaan nog heel wat mensen te losjes om met hun privacy op het internet. Wij serveren vijf tips.In eerste instantie is het erg belangrijk om je sociale netwerken dicht te timmeren. Sta – heel even – bewust stil met de content die je op Facebook, Twitter of Instagram publiceert. Geef niet elke app of dienst toegang tot je Facebook-profiel en weet dat je door deel te nemen aan acties of wedstrijden ook heel wat persoonlijke data te grabbel gooit.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Gebruik een wegwerpadres

Eén e-mailadres? Dat is om problemen vragen.Kies er tenminste twee. Eén voor professioneel gebruik, één voor acties, wedstrijden en nieuwsbrieven. Op die manier krijg je minder rommel in je inbox. Ook handig is de gratis dienst 10MinuteMail. Hiermee krijg je – zonder registratieprocedure - gedurende 10 minuten een random e-mailadres.

Verwijder regelmatig cookies

Browsers slaan tijdens het surfen piepkleine bestandjes op met informatie over de websites die je bezoekt.Het voordeel is dat bezochte pagina's hierdoor sneller laden, maar op vlak van privacy zijn er heel wat nadelen. Eigenaars van websites kunnen bijvoorbeeld je browsegeschiedenis opvragen en deze doorspelen aan anderen. De oplossing? Verwijder op regelmatige basis de cookies via de instellingen van je browser.

Big Brother

Grote diensten zoals Facebook, Google en YouTube zijn niet zomaar gratis.Jij betaalt met je persoonlijke gegevens. Je zou er van versteld staan wat een bedrijf van Google allemaal over jou weet. Vind je dat maar niks? Probeer dan eens een zoekmachine die je zoekgeschiedenis niet opslaat. DuckDuckGo is een prima voorbeeld.

Versleutel bestanden in de cloud

Back-ups in de cloud? Geweldig. Let er echter wel op welke bestanden je precies aan clouddiensen toevertrouwt.Gaat het om vertrouwelijke informatie waarvan je niet wilt dat die in verkeerde handen terechtkomt? Activeer dan op zijn minst dubbele authenticatie (via Dropbox of Google Drive) om hackers geen kans te geven of maak gebruik van een extra versleutelingstool zoals Boxcryptor.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top