Brussel

Vandaag
  • 18°
  • 96%
  • NW 4km/u
Het weer voor 10 dagen

5 redenen waarom mobile device security in 2015 een prioriteit is

Je smartphone is ... een agenda vol belangrijke afspraken, toegang tot je e-mails, een adresboek met gegevens van al je dierbaren, de camera die je altijd op zak hebt, een fotoalbum vol mooie herinneringen, een uitgebreide muziekcollectie, je redmiddel in de wachtzaal, je sociaal leven, je... alles. Zonder voelen we ons naakt. Net daarom is het zo belangrijk om zorg voor je toestel te dragen en het beginscherm te beveiligen met een code of vingerafdruk. Op tijd en stond een back-up van je belangrijkste best

5 redenen waarom mobile device security in 2015 een prioriteit is © Shutterstock / wk1003mike

Betaalmiddel

Betaalmiddel © Shutterstock / Tyler Olson


Bankieren is zoveel eenvoudiger dan pakweg tien jaar geleden. Met behulp van de juiste app kun je altijd en overal je rekeningsaldo controleren of vrienden in een tik en een veeg terugbetalen door middel van scashing. Als we weldra ook nog via NFC of Apple Pay zullen betalen, is onze smartphone net zo belangrijk als onze portefeuille. Draag er dus ook evenveel zorg voor.

Kapers op de kust

Kapers op de kust © Shutterstock / microvector


Je persoonlijke data is erg gegeerd. Zowel door hackers als door marketing- en reclamegoeroes. Installeer dus niet zomaar elke app op je smartphone, koppel niet elke dienst aan je Facebook-profiel en maak enkel verbinding met versleutelde netwerken. Twijfel je over de betrouwbaarheid van een draadloos wifi-netwerk? Dan kun je maar beter connecteren via 3G of 4G.

Verlengstuk

Verlengstuk © Shutterstock / Denys Prykhodov


Smart living wint aan populariteit. Steeds meer toestellen zijn met het internet verbonden en kun je van op afstand bedienen met je smartphone: je alarminstallatie, thermostaat, robotgrasmaaier, verlichting, rolluiken, ... Je wilt niet dat iemand anders toegang tot jouw woning of huishoudelijke apparaten krijgt.

Diefstal

Diefstal © Dia 5 – foto 5 (copyright Shutterstock


Dure toestellen zijn erg geliefd. Ook op de tweedehandsmarkt. Wees niet te nonchalant met je telefoon. Geef gauwdieven geen kans door je smartphone in je achterzak te stoppen en sluit je rugzak of handtas goed af.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0