Brussel

Vandaag
  • 20°
  • 6%
  • NW 11km/u
Het weer voor 10 dagen

5 redenen waarom mobiele toestellen gevoeliger zijn voor internetbedreigingen dan (vaste) pc's

Op een pas gekochte pc of laptop laten we eerst een oerdegelijk antivirusprogramma los, als die er al niet standaard op geïnstalleerd stond. Want zo hoort het, toch? En hoe zit het met je smartphone?

5 redenen waarom mobiele toestellen gevoeliger zijn voor internetbedreigingen dan (vaste) pc's © Anan Chincho


Raar genoeg 'vertrouwen' we onze smartphone sneller en dat terwijl hij net zo gevoelig is voor schadelijke software als elke andere pc. We zijn altijd en overal bereikbaar en precies dat maakt ons kwetsbaarder. Een pc of laptop schakel je uit tijdens verplaatsingen, waardoor de kans om aangetast te worden haast nihil is. In het beste geval staat een pc acht tot tien uur per dag aan. Het merendeel van de smartphones wordt 24 uur op 24 blootgesteld aan allerlei gevaren. Kortom: je smartphone af en toe uitschakelen, kan heus geen kwaad.Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt hoe je je smartphone of tablet het best kan beveiligen

Beveiligen

Beveiligen © Blackday


Een smartphone geeft je een waaier aan mogelijkheden: van surfen, mailen, bankieren en bellen tot gamen en sociale media onderhouden. Wat niets dan voordelen biedt, tot jij je geliefde apparaat verliest. Plots word je hele leven te grabbel gegooid. Wist je dat minder dan de helft van alle smartphonegebruikers effectief paswoorden of PIN's gebruikt om persoonlijke data te beschermen?


Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt hoe je je smartphone of tablet het best kan beveiligen

Antivirus

Antivirus © wk1003


Antivirusprogramma's op een laptop zijn haast de gewoonste zaak van de wereld geworden: 91 % van alle laptops is voldoende beveiligd om de meeste aanvallen probleemloos het hoofd te bieden. Daar kunnen smartphonegebruikers nog veel van leren: minder dan één derde van hen kiest er bewust voor om antivirusapps te downloaden.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt hoe je je smartphone of tablet het best kan beveiligen

Malware

Malware © Gunnar Assmy


Duizenden apps zijn gebaseerd op een open platform. Kort geschetst: app-ontwikkelaars maken gebruik van een publiek beschikbaar raamwerk om van daaruit zelf aanpassingen aan te brengen aan een bestaande app of een volledig nieuwe app uit te werken. De kans dat open platform-apps besmet zijn met malware, is met andere woorden groot. Iets waar 'klassieke' softwareprogramma's zelden last van hebben.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt hoe je je smartphone of tablet het best kan beveiligen

Veilig besturingssysteem

Veilig besturingssysteem © Nobuhiro Asada


In principe heeft een IT'er van een bedrijf een eenvoudige opdracht: beveilig alle computers die werken met Windows of Mac. Nu de BYOD-bedrijfscultuur niet meer weg te denken is, is hun taak er niet eenvoudiger op geworden. Werknemers kunnen kiezen voor een besturingssysteem als Android, iOS, Windows Phone, Blackberry, Firefox, Tizen, Ubuntu Touch en nog een paar andere, wat de kans op een infectie uiteraard vergroot. De nood om data afdoende te beschermen, is groter dan ooit.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt hoe je je smartphone of tablet het best kan beveiligen

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0