Facebook lanceert ondernemersplatform Workplace

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Workplace?

Facebook heeft onlangs Workplace gelanceerd, een zakelijk platform. De dienst ging in betafase als Facebook at Work door het leven, maar heet nu dus Workplace en is klaar om de wereld te veroveren. Eén van de grootste troeven? De dienst is volledig advertentievrij.

App!

Je kunt Workplace gewoon in de browser gebruiken, maar er is uiteraard ook een app beschikbaar. Die kun je gratis downloaden via de App Store of Google Play.

Van idee naar actie

Maar laat ons beginnen bij het begin. Want wat is nu in feite het doel van Workplace? Alle medewerkers met elkaar verbinden via een gebruiksvriendelijk platform, daar komt het op neer. Vervolgens kun je groepsgesprekken starten en samenwerken aan diverse projecten.

Samenwerken met andere bedrijven

Werk je regelmatig samen met medewerkers van andere bedrijven? Ook dan is Workplace erg nuttig. Je kan (tijdelijke) samenwerkingsverbanden aanmaken op Workplace en op die manier snel kortsluiten over bepaalde thema's en onderwerpen.

News feed

Net zoals bij Facebook vind je een stream met nieuwsberichten op Workplace. Je kunt op de hoogte blijven van wat er in de sector speelt. Daarnaast is het ook mogelijk om berichten te delen in een bepaalde groep.

Weg met e-mails

Wil je je e-mailverkeer beperken? Gebruik dan de instant messaging tool van Workplace. Je stelt heel eenvoudig een vraag aan een medewerker en die kan vervolgens onmiddellijk antwoorden via computer, smartphone of tablet. Bestanden tot 100 MB doorsturen kan eveneens, net als videobellen.

Live video

Nog een andere interessante functie? Live video. Je kunt een belangrijke gebeurtenis live streamen zodat al je collega's mee kunnen genieten. Dat kan interessant zijn bij een persconferentie, een uitreiking van een award of de opening van een klantenevent.

Prima zoekfunctie

Nog een troef van Workplace is de ingebakken zoekrobot. Typ helemaal bovenaan je zoekterm in – bijvoorbeeld jaarrapport – en je krijgt onmiddellijk een overzicht van alle posts. Op die manier is het erg eenvoudig om bepaalde documenten, websites of commentaren terug te vinden.

Veilig

Het allerbelangrijkste aspect als het om bedrijfsgerelateerde content gaat? Veiligheid! Je Facebook- en Workplace-account zijn daarom gescheiden van elkaar. In het Trust Center zie je welke maatregelen de dienst allemaal neemt om je gegevens te beveiligen.

Prijs?

In tegenstelling tot Facebook is Workplace niet gratis. Wil je je aansluiten, dan betaalt je bedrijf een prijs per gebruiker. Voor kleine bedrijven (tot 1.000 medewerkers) bedraagt de maandelijkse bijdrage 3 dollar per gebruiker. Heb je meer dan 10.000 medewerkers in dienst, dan zakt de prijs naar 2 dollar per user.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top