Brussel

Vandaag
  • 19° 13°
  • 67%
  • W 14km/u
Het weer voor 10 dagen

Zo letten deze miljardairs op de kleintjes

Niet alle rijkaards gooien hun geld door deuren en vensters. Niet dat ze het nodig hebben, maar deze miljardairs letten wel degelijk op de kleintjes. Benieuwd waarop ze besparen ? Dat ontdek je hier.

Zo letten deze miljardairs op de kleintjes © Gabrielle Lurie/Polaris/Photo News


Bron : Jobat

Mark Zuckerberg - Facebook

Mark Zuckerberg - Facebook © Roma/Empics Entertainment/Photo News


Mark Zuckerberg is de oprichter van Facebook en één van de rijkste mensen op de wereld. Aan kleren geeft hij alvast niet veel geld uit. Afgezien van de occasionele bruine of zwarte hoodie of vest met kap draagt de jonge miljardair eigenlijk alleen maar jeans en grijze t-shirts. Ook zijn transportkosten houdt hij binnen de perken. Zo tuft hij niet rond met een Ferrari of Rolls Royce, maar met een Volkswagen Golf GTI. Nieuw is die auto amper 25.000 euro waard.

Warren Buffett - investeerder

Warren Buffett - investeerder © Gary He/Polaris/Photo News


Zo’n 60 miljard is hij waard, een fortuin dat hij opbouwde door goede investeringen (Coca Cola, Procter & Gamble, IBM ...) en weinig overdreven luxueuze uitspattingen. Zo woont Buffett nog steeds in hetzelfde huis dat hij kocht in 1958 en rijdt hij met een vrij sobere wagen. Oké, een Cadillac is niet de doorsnee gezinswagen, maar dat is niets in vergelijking met miljardairs met waanzinnige autocollecties. Hij reed ook bovendien 8 jaar rond met zijn oude exemplaar vooraleer hij een nieuwe Cadillac XTS kocht (40.000 euro). Voor de aankoop van de nieuwe wagen  stuurde hij zijn dochter naar de autodealer omdat hij vreesde dat hij door zijn naam en fortuin geen goede deal zou krijgen.

Ingvar Kamprad - Ikea

Ingvar Kamprad - Ikea © Piero Oliosi/Polaris/Photo News


De oprichter van Ikea leeft 'zuinig', volgens de levensstijl die zijn winkels promoten. Zelf is hij zo'n 3 miljard waard, maar hij vliegt nog steeds economy class met lagekostenluchtvaartmaatschappijen, neemt het openbaar vervoer, winkelt regelmatig op rommelmarkten en woont in een bescheiden huis met zelf in elkaar gestoken Ikea meubilair.

Bill Gates - Microsoft

Bill Gates - Microsoft © Gabrielle Lurie/Polaris/Photo News


75 miljard staat er op zijn rekening, maar Gates laat het niet belachelijk breed hangen. Hij geeft enorme bedragen aan goede doelen en aan de Bill and Melinda Gates Foundation, waarvan de inkomsten ook al naar goede doelen gaan (vooral onderwijs).

De oprichter van Microsoft kan ongetwijfeld wel enkele dure speeltjes voor zichzelf kopen, maar hij onthulde ooit op een feestje dat het horloge dat hij droeg amper 10 dollar (8 euro) waard was en dat hij nog altijd zelf de afwas doet. Ook vloog hij jaren enkel in economy class, al heeft hij ondertussen wel zijn eigen privévliegtuig.

Amancio Ortega - Zara

Amancio Ortega - Zara © Daliphard/Photo News


Met zijn 70 miljard is hij de tweede rijkste persoon ter wereld, maar de oprichter van Zara heeft het niet naar zijn hoofd laten stijgen. Hij staat erom bekend nog steeds in de cafetaria van het bedrijf te gaan eten, samen met zijn personeel. Verder is hij niet de fervente jet-setter en zelfs geen regelmatig geziene gast op gala’s. Nee, Ortega houdt zich liever bezig met het kweken van kippen en gaat zelden op reis.

David Cheriton - Google investeerder

David Cheriton - Google investeerder © APSTRA


Cheriton is een succesvolle investeerder in vele bedrijven, waaronder Google, en verdiende daar zo’n 3 miljard mee. Toch woont hij al jaren in hetzelfde huis, vult hij zijn tijd met lesgeven en fietsen en rijdt hij rond met een Honda en een VW-busje. Hij knipt zelfs zijn eigen haar en probeert zo eenvoudig mogelijk te leven.

Azim Premji - Wipro Ltd.

Azim Premji - Wipro Ltd. © Moritz Hager/World Economic Forum


De voorzitter van technologiebedrijf Wipro verdiende al zo’n 15 miljard maar leeft duidelijk energiezuinig en probeert verspilling tegen te gaan. Zo staat hij erop dat iedereen de lichten uitdoet bij het verlaten van de kantoren en wordt er van hem gezegd dat hij zelf het aantal rollen wc-papier natelt dat het personeel opgebruikt heeft. Misschien een beetje obsessief, maar hij is duidelijk begaan met waar zijn geld naartoe gaat.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers