10 Belgische start-ups om in de gaten te houden

Nieuws | België bruist van het talent en de ondernemingszin. Dat bewijzen tal van start-ups die als paddenstoelen uit de grond schieten. Wij stellen u alvast tien veelbelovende start-ups van eigen bodem voor.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

ONAK

België bruist van het talent en de ondernemingszin. Dat bewijzen tal van start-ups die als paddenstoelen uit de grond schieten. Wij stellen u alvast tien veelbelovende start-ups van eigen bodem voor. Wat dacht u bijvoorbeeld van ONAK, een opvouwbare kano? Het idee van twee jonge Gentenaars werd onlangs nog bekroond door Bizidee. Het lichtgewicht is makkelijk mee te nemen en erg compact op te bergen. De ONAK weegt 17 kg en is in een kwartiertje tijd om te bouwen tot een volwaardige kano die tot 230 kg kan dragen.

Pawshake

Vind je het vervelend om altijd beroep te moeten doen op buren of familieleden om op je huisdier te passen als je er even tussenuit knijpt? Met dat probleem kreeg Dries Coucke ook te maken. Samen met ex-eBay-collega Tanguy Peers bedacht hij de oplossing: Pawshake. Dankzij deze online community vind je betrouwbare oppassers bij jou in de buurt. Installeer de app, zoek een oppasser, check recensies, bekijk de beschikbaarheid en boek hem of haar online.

Pridiktiv

Administratie is een grote slokop voor zorgverleners. Dat probleem tackelt Pridiktiv met behulp van een gebruiksvriendelijk platform waarop alle data van patiënten gecentraliseerd is. Het doel? Minder tijd voor administratie, meer tijd voor de patiënt. Start it@kbc ondersteunt het project van business developer en marketeer Jeroen De Backer.

Postbuzz

Postbuzz is een digitaal platform waarmee buurtbewoners en lokale handelaars, verenigingen en overheden hyperlokale informatie kunnen raadplegen en uitwisselen. Iedereen kan er nieuws posten of een evenement aankondigen maar ook hulp vragen om bijvoorbeeld een weggelopen huisdier op te sporen. Informatie en nieuws op buurt- of wijkniveau, dus. Met Postbuzz krijgt elk fysiek adres een digitaal prikbord en dat is goed nieuws om wat aan de papierberg te doen. Onder andere iMinds en Start it@kbc ondersteunen het project.

Yoga at your desk

Bij Yoga at your desk kan je onbeperkt online korte stoelyoga volgen via filmpjes van 3 tot 5 minuten.Een ideale powerbreak dus voor tijdens het werk! Het brein achter de start-up? Jozefien Scheepers, een yoga addict, ex-professioneel skister en jonge onderneemster.

tsjing

Behoorlijk vervelend als je op een terras of in een brasserie wachten tot de ober de bestelling komt opnemen of de rekening brengt. Dankzij de app tsjing kunnen bezoekers van horecazaken hun bestelling rechtstreeks naar de bar of keuken sturen via hun eigen smartphone. Afrekenen kan eveneens via de app. De start-up van Marc Willems verwierf onder andere kapitaal via business angels en Bolero Crowdfunding.

Parcify

Het grootste nadeel aan online shoppen? Je moet thuis zijn om je pakje in ontvangst te nemen. Tenzij je gebruik maakt van Parcify! Want deze start-up levert waar je ook bent: op een terras op de markt, op je werk of bij die ene vriendin. Het idee ontstond toen Jonas Coenen een koerier miste omdat hij vijf minuten weg was om de hond uit te laten. Voorlopig is Parcify enkel beschikbaar in Antwerpen en Brussel, maar daar komt hopelijk snel verandering in.

Appiness

Appiness is in 2014 van start gegaan met het idee voor een innovatieve product placement-oplossing onder de vorm van een iMinds-innovatieproject. Via hun app Spott maken ze televisie een stuk interactiever en persoonlijker. Dankzij de app kun je immers aflezen hoeveel de producten die je op tv ziet precies kosten. Met één tik word je desgewenst doorverwezen naar de webshop. Ideaal als je bijvoorbeeld ook zo'n hemd wilt als die ene acteur. Microsoft steunt Appiness inmiddels ook. Veelbelovend!

BookWidgets

BookWidgets is een platform waar leerkrachten zelf interactief didactisch materiaal maken en dit via iPads delen met hun leerlingen. Het platform wordt al door 3.000 leerkrachten in meer dan 50 landen gebruikt. Bookwidgets is een idee van Niels Vanspauwen en Xavier Van Elsacker. Het project maakt deel uit van Start it @kbc en krijgt ook steun van iMinds en LRM.

Chestnote

Chestnote is een app waarmee je vrienden naar je favoriete plekjes lokt en je je geliefde laat uitkijken naar een verrassing.Je beslist zelf de ideale plek én het juiste moment waarop je foto, tekst of video zichtbaar wordt. Je stelt eenvoudig een timing in voor je bericht (volgende week of pas binnen vijf jaar), duidt op een landkaart aan binnen welke radius je het kunt lezen en klaar. Als je vrienden je bericht willen lezen, moeten ze naar de plek gaan die jij hebt gekozen. Chestnote krijgt steun van Start it @kbc en iMinds.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top