Business: Tips voor Instagram Stories voor je bedrijf

Nieuws | Instagram heeft onlangs de Snapchat-achtige feature Instagram Stories gelanceerd. Met deze functie deel je bepaalde foto's en video's voor 24 uur. Doe je mee?

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Visibiliteit

Instagram heeft onlangs de Snapchat-achtige feature Instagram Stories gelanceerd. Met deze functie deel je bepaalde foto's en video's voor 24 uur. Doe je mee? Je kunt er ongetwijfeld extra visibiliteit of sales mee genereren. Je hebt geen extra app nodig. Je opent simpelweg Instagram en tikt linksboven op de Plus-knop of veegt naar rechts. Vervolgens maak je een foto door éénmalig te tikken of een videofragment door de cameraknop ingedrukt te houden. De verhalen verschijnen niet op je tijdlijn maar helemaal bovenaan in de cirkels.

Kleurtjes

Net zoals bij Snapchat kun je met behulp van het potlood of de markeerstift tekeningen of andere kribbels toevoegen. De kleur en dikte kies je helemaal zelf. Wees creatief!

Tekst toevoegen

Om tekst toe te voegen, tik je op de Aa-knop. Op die manier kun je bijvoorbeeld een titel of een onderschrift maken. Ofwel teken je eerst een tekstballon en voeg je er vervolgens tekst aan toe.

Filters

Instagram zou Instagram niet zijn zonder filters. Ook aan je Instagram Stories kunt je heel eenvoudig een filter toevoegen. Je hoeft alleen maar naar rechts te vegen. Op dit moment zijn er zeven filters beschikbaar, maar dat aantal zal ongetwijfeld snel stijgen.

Wie kijkt er?

Benieuwd wie je Instagram Stories bekijkt? Open je verhaal en swipe naar boven. Onderaan zie je een teller en de Instagram-namen van de kijkers. Deze info is uiteraard for your eyes only.

Permanent

Zoals eerder aangehaald blijft een Instagram Story precies 24 uur online. Daarna verdwijnt het. Wil je het ook op je Instagram-stream opslaan? Open dan je verhaal, tik op de drie puntjes en kies daarna de knop met het pijltje naar boven.

Verwijderen

Om één of andere reden niet tevreden met het resultaat? Dan kunt je je Instagram Story heel eenvoudig verwijderen. Open het verhaal, tik rechtsonder in de foto of video op de knop met de drie puntjes en tik daarna op Verwijderen. Tik nogmaals om te bevestigen.

Reviews

Weet je niet goed wat je precies via Instagram Stories moet publiceren? Alles kan, alles mag. Maak bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks een round-up van enkele positieve reviews die je klanten achterlieten.

Teasers

Ook voor teasers is Instagram Stories ideaal. Via een verhaal maak je klanten of volgers warm voor de lancering van een nieuw product. Maak bijvoorbeeld een detailfoto om een tipje van de sluier te lichten.

Achter de schermen

Mensen zijn sowieso nieuwsgierig, via Instagram Stories prikkel je ze om een kijkje achter de schermen nemen. Bijvoorbeeld tijdens een fotoshoot, opendeurdag, in het magazijn... Zo'n persoonlijke connectie zorgt voor geloofwaardigheid.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top