10 bedrijven waar we nog van gaan horen!

Nieuws | Disrupt 100 is een lijst van honderd global changers. Honderd bedrijven die in de nabije of verre toekomst onze manier van denken, leven of wonen zouden kunnen veranderen. Wij destilleerden er tien leuke uit.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Impossible Foods

Disrupt 100 is een lijst van honderd global changers. Honderd bedrijven die in de nabije of verre toekomst onze manier van denken, leven of wonen zouden kunnen veranderen. Wij destilleerden er tien leuke uit. Impossible Foods, bijvoorbeeld. De wetenschappers van dit bedrijf doen er alles aan om de looks, de structuur, de geur en de smaak van vlees te vervangen door een synthetisch alternatief. Onder andere Bill Gates heeft miljoenen dollars in het bedrijf gepompt.

FairFly

We betalen jaarlijks ruim honderd miljard dollar te veel aan vliegtickets. Dat beweren de mensen van FairFly. Zij werken aan een platform om de ticketprijzen automatisch op te volgen.

uBEAM

Het Amerikaanse uBEAM werkt aan draadloze elektriciteit. Het doel is om draadloze elektriciteit via geluiden met hoge frequentie net zo ingeburgerd te maken als WiFi. Batterijen zouden op die manier nog kleiner en lichter kunnen worden, want je kan ze overal opladen. Maar wat met de dieren en hooggevoeligen onder ons die misschien knettergek worden van al die hoge frequentiegeluiden?

Belong

Solliciteren zou weleens voltooid verleden tijd kunnen worden dankzij big data. Belong.co scant miljoenen profielen via social media, internet en openbare bronnen om de perfecte kandidaat voor die ene job te zoeken.

Particle

Je spreekt pas echt over een succesvolle Kickstarter-ronde als je meer dan 60 maal het nodige investeringsbedrag ophaalt. Dat lukte de bedenkers van Particle. Het bedrijf bedenkt en ontwikkelt sensoren en hulpmiddelen om elk denkbaar apparaat met het internet te verbinden en dus slim te maken.

Nextdoor

Noem Nextdoor een sociaal netwerk voor je eigen buurt. Gebruikers kunnen er nieuwsberichten publiceren maar ook op zoek gaan naar een babysitter of elkaar optrommelen voor een straatbarbecue.

AppyParking

Dankzij AppyParking krijgen we één centrale app waar je alle vrije parkeerplaatsen in een stad kunt zien. Niet enkel boven- maar ook ondergronds. Inclusief prijzen, eventuele beperkingen en betaalmogelijkheden.

REVOTEK

Als dit project zou slagen, is de toekomst van kunstmatige organen niet veraf meer! In mensentaal: de bedenkers van het Chinese REVOTEK werken aan een 3D-printer die het mogelijk zou maken om artificiële aderen te maken met behulp van bepaalde voedingsstoffen en stamcellen.

Hip Hope

De Israëlische ondernemers van Hip Hope hebben een intelligente riem ontwikkeld die de heupen van ouderen beschermt. In de riem zitten verschillende sensoren die een soort persoonlijke airbag activeren over de heup wanneer een bejaarde dreigt te vallen.

Fringefy

Je kunt Fringefy het best vergelijken met een Shazam-achtige toepassing voor gebouwen. Richt je smartphone naar een bepaald gebouw en je krijgt onmiddellijk meer informatie voorgeschoteld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top