Brand Notre-Dame - "Ergste is vermeden, we zullen kathedraal heropbouwen", belooft Macron © BELGA

Volgens de Franse president Emmanuel Macron is het "ergste vermeden". "Deze kathedraal, die zullen we heropbouwen", zei Macron in een reactie op de zware brand die de Notre-Dame in Parijs maandagavond deels in de as heeft gelegd. Eerder liet de brandweer van Parijs weten dat de structuur van de kathedraal gered is kunnen worden.


"Het ergste is vermeden, ook al is de strijd nog niet helemaal gewonnen", verzekerde Macron. Hij uitte zijn erkenning voor de zowat 500 brandweermensen die de vlammen sinds 18.50 uur onder controle proberen te krijgen en prees hun moed.
"We zullen, allen samen, deze kathedraal heropbouwen", zei de president maandagavond ter plaatse aan de verzamelde pers, "want dat is wat de Fransen verwachten, want dat is wat onze geschiedenis verdient". "De Notre-Dame is onze geschiedenis, onze literatuur, onze verbeelding, de plek waar we al onze grootse momenten hebben beleefd", aldus nog Macron, die onder andere werd vergezeld door premier Edouard Philippe en burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo.