Er zijn al 66 doden en tientallen gewonden gevallen bij de explosie van een brandstofleiding in Mexico. De explosie deed zich voor in het dorpje Tlahuelilpan, in de staat Hidalgo, 100 km ten noorden van de hoofdstad. Dat meldt Omar Fayad, gouverneur van Hidalgo. In een eerste balans lag het aantal doden nog op 21 doden.


Op het moment van de ontploffing waren er enkele honderden personen in de buurt van de pijplijn, berichten lokale media. Aan de leiding, in de stad Tlahuelilpan, was een lek ontstaan. Inwoners van de stad waren de leiding genaderd om de brandstof in emmers of jerrycans mee te nemen. De Mexicaanse regering voerde onlangs de strijd tegen brandstofdiefstallen op.

Onduidelijk is nog wat de precieze oorzaak is van de explosie. Op videobeelden was te zien hoe er na de explosie paniek ontstond. Mensen liepen luid roepend weg van de leiding. Aan de pijpleiding sloegen vlammen de hoogte in. De hulpdiensten zetten het gebied af. De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador riep de regering op om de bewoners van de getroffen regio te ondersteunen.