De luchthaven Hartsfield-Jackson International Airport in het Amerikaanse Atlanta (Georgia) is zondag al urenlang getroffen door een grote stroompanne. Daardoor ligt alle vliegverkeer op de drukste luchthaven ter wereld plat. Het is niet duidelijk wat aan de basis ligt van de elektriciteitsstoring en wanneer het probleem opgelost kan worden.

De stroomonderbreking in de terminals gebeurde rond 13 uur lokale tijd (19 uur Belgische tijd). Wachtende passagiers raakten daardoor gestrand aan de controlepunten en aan de gates. Volgens Amerikaanse media zouden arbeiders per ongeluk een stroomkabel hebben doorgeknipt, maar dat wil de luchthaven niet bevestigen. "De oorzaak van het incident wordt nog onderzocht", luidt het in een mededeling.
Door de panne zijn duizenden passagiers gestrand in het donker op de luchthaven van Atlanta. Daarnaast is ook een zogenaamde "ground stop" van kracht in andere luchthavens voor vluchten naar Atlanta, waardoor ook daar reizigers gestrand zijn. Volgens CNN moesten in totaal al meer dan 600 vluchten van een naar de luchthaven in Atlanta worden geannuleerd, waarvan 350 vertrekkende vluchten. Heel wat aankomende vluchten worden daarnaast omgeleid naar luchthavens in de buurt.
Op Hartsfield-Jackson vertrekken en landen elke dag 2.500 vliegtuigen. De luchthaven krijgt dagelijks gemiddeld 275.000 passagiers te verwerken.