Brussel

Vandaag
  • 20°
  • 6%
  • NW 11km/u
Het weer voor 10 dagen

Vreemde zinkgaten, kraters en putten in de weg

Tropische stormen, stortregens, overstromingen, kapotte rioleringen of gewoon een slechte ondergrond : ze richten soms een enorme ravage aan. Het lijkt wel alsof hele stadsdelen of straten zomaar door de aarde worden opgeslokt. Wij gingen op zoek naar de opmerkelijkste zinkgaten, de grootste kraters en de vreemdste gaten in de weg.

Vreemde zinkgaten, kraters en putten in de weg © Belga


Onlangs doken in Brussel uit het niets enkele zinkgaten op. Op 31 augustus was er één op het Kardinaal Mercierplein, vlakbij het Centraal Station. Nog geen week later was het prijs op de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node (foto). Door die instorting werd een waterleiding beschadigd en kwamen de sporen tussen Brussel-Noord en Brussel-Luxemburg onder water te staan. Eerder dit jaar zakten bij het Schumanplein twee auto's in de grond, nadat het asfalt onder hun wielen met veel kabaal was opengebarsten tot een kloof van vier meter diep.

Guatemala City

Guatemala City


In 2010 werd in de Guatemalteekse hoofdstad Guatemala City een enorm gat in de bodem geslagen door hevige regenval bij de tropische storm Agatha. Een appartementencomplex van 3 verdiepingen stortte binnen enkele seconden in de aarde. Het gat was bija perfect rond, had een diameter van 20 m en was tussen de 30 en 60 m diep.

Lekke riolen

Lekke riolen


Ook in 2013 onstond in het noordelijke deel van de stad een gigantisch zinkgat. Het is dan ook een wonder dat er slechts 1 persoon omkwam bij deze gebeurtenis. Deze zinkgaten hebben alles te maken met een slecht aangelegd rioleringsnetwerk. Ook in Brussel zorgde een lekkende riolering voor het ontstaan van de zinkgaten.

Paniek in China

Paniek in China


Toen de foto's van de zinkgaten in Guatemala in de pers verschenen, gonsde het van de geruchten op het Chinese internet. Er zouden talrijke van deze gaten zijn opgedoken over heel China en er ontstond een lichte paniek. Op deze foto inspecteren arbeiders een zinkgat in een straat in Beijing in februari 2010.

In een gat gevallen

In een gat gevallen


In augustus 2009 zakte plotseling een weg in in Hefei, in de Chinese provincie Anhui. Een taxi en drie moto's vielen in het gigantische gat.

Gat in het zebrapad

Gat in het zebrapad


In mei 2009 ontstond er een groot gat op een zebrapad in Nanjing, in de Chinese provincie Jiangsu. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Vrachtwagen in de put

Vrachtwagen in de put


In juni 2009 stortten aan vrachtwagen vol met zand in een gigantische put in een straat in Wuhan in de Chinese provincie Hubei.

Huis op de bodem van een put

Huis op de bodem van een put


Waihi, in het noorden van Nieuw-Zeeland, is een oude gouddelversstad. In december 2001 stortte een huis in Barry Road, in de buurt van de kantoren van de Martha Gold Mining company, naar beneden in een immense put van 50 m diameter en 15 m diep. Het gat ontstond plots nadat een mijngang was ingestort. Als bij wonder geraakte hierbij niemand gewond.

Dode Zee

Dode Zee


Januari 2010: een bedoeïenenherder laat zijn kudde grazen aan de rand van een zinkgat dat plots opdook aan de  zuidkust van de Dode Zee. Milieuspecialisten beweren dat deze zinkgaten het gevolg zijn van het dalende waterniveau in de Dode Zee.

Londen

Londen


Dit gat verscheen in de Blackheath Road in London in juli 2002.

Krater in tuin

Krater in tuin


Toen Michael Whittaker uit Normich op een ochtend in 2001 wakker werd, vond hij deze 12 m diepe krater in zijn tuin.

Gat in de straat

Gat in de straat


Dit gigantische zinkgat verscheen in West Broad Street in Columbus, Ohio. De Mercedes-Benz van advocaat Michael M. Schmidt ligt op de bodem van de krater. De put ontstond nadat een riolering was gebarsten.

München

München


Een bus raakt vast in een krater veroorzaakt door bouwwerken in een straat in München in 1994.

Weggezakt tankstation

Weggezakt tankstation


In januari 1997 zakte dit tankstation in een zinkgat van bijne 2 m diep in Lake Forest Park in de VS. Hevige sneeuwval en regen en overstromingen waren verantwoordelijk voor deze ravage.

Duitsland

Duitsland


In augustus 2007 stortte deze wagen in de diepte in een zinkgat in een straat in Arnsberg, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Brandweer in zinkgat

Brandweer in zinkgat


In september 2009 kwam deze brandweerwagen vast te zitten in een zinkgat in de buurt van Valley Village in Los Angeles. De vier inzittende brandweerlui kwamen er zonder kleerscheuren van af. Het gat werd veroorzaakt door een gesprongen waterleiding in de San Fernando Valley.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0