Brussel

Vandaag
  • 25° 13°
  • 3%
  • NO 15km/u
Het weer voor 10 dagen

De meest bizarre veilingen op eBay

Zelf besteedt eBay er niet veel aandacht aan, maar de grootste veilingswebsite ter wereld mocht begin deze maand 20 kaarsjes uitblazen. De merknaam eBay werd pas in 1997 gelanceerd, maar voorloper Auctionweb ging op 4 september 1995 online, en sindsdien zijn al heel wat bizarre items verkocht. Hoewel je er vaak echte koopjes kan doen, probeerden sommigen ook de gekste voorwerpen aan te smeren. Tijd voor een overzicht!

Toast met het gezicht van de maagd Maria

Toast met het gezicht van de maagd Maria


In 2004 bood iemand een gegrilde boterham aan. Miraculeus of puur toeval: in de verbrande stukjes was het aangezicht van de maagd Maria te zien. Het etenswaar werd vele jaren bewaard, maar niet aangetast door schimmel. Daar zorgde de vrouw op de toast voor, volgens de verkoper althans. Het werd geveild voor een dikke 25.000 euro.

Gesmolten sneeuwman

Gesmolten sneeuwman


"Onze sneeuwpop van vorig jaar, want we willen graag plaatsmaken voor een nieuwe", zo probeerde iemand vorige winter een plasje water en een bevroren wortel te verpatsen. Het bieden startte op 1 euro met verzendkosten van nog eens 3 euro. Of de levenloze sneeuwpop ook een nieuwe eigenaar vond, is niet bekend.

Advertentieruimte op voorhoofd

Advertentieruimte op voorhoofd


Een Amerikaanse moeder dacht haar dochter een enorme gunst te doen door haar voorhoofd aan te bieden als advertentieruimte. Ze wilde ervoor zorgen dat haar kind een betere toekomst zou hebben dan zijzelf. Haar waanzinnige idee werd verzilverd door het online casino GoldenPalace.com voor zo'n 9.000 euro. De tatoeage is inmiddels trouwens van het gezicht verdwenen.

Een grootmoeder

Een grootmoeder © uzhursky / Fotolia


Een 10-jarig meisje probeerde haar grootmoeder aan te bieden via het internet en prees haar aan als "knuffelig, maar soms wat irritant". De kleindochter liet de biedingen beginnen op 100 euro. De verkoopsite verwijderde de verkoop echter, omdat die niet strookte met de wetgeving van de website inzake mensenhandel.

Schoonmoeder

Schoonmoeder © DDRockstar / Fotolia


Nog meer mensenhandel: een Brit wou af van zijn schoonmoeder en wou haar kwijt voor 1 pond. De vrouw vatte het sportief op, en merkte op dat ze toch minstens 100 pond waard was.

Een gesigneerde luchtgitaar

Een gesigneerde luchtgitaar


Luchtgitaren werden de afgelopen 20 jaar verschillende keren aangeboden, maar zelfs een gesigneerd exemplaar werd ooit verkocht. 5 dollar (4,50 euro) verdiende de grapjas eraan.

Kauwgom waarop Britney Spears gekauwd heeft

Kauwgom waarop Britney Spears gekauwd heeft


Een vrouw beweerde een kauwgom in het bezit te hebben die zangeres Britney Spears tijdens een concert zou gekauwd en uitgespuugd hebben. Op eBay bood ze het unieke verzamelitem aan. Eén fan ging uiteindelijk met de prijs naar huis en telde daar 12.500 euro voor neer.

Het recht om een babynaam te kiezen

Het recht om een babynaam te kiezen © inarik / Fotolia


De ouders raakten er zelf blijkbaar niet uit. In 2009 verkocht een koppel de rechten om hun ongeboren baby een naam te geven op eBay. De hoogste bieder gaf 6.000 euro, maar had eigenlijk helemaal niet de intentie om op de verkoop in te gaan. De vrijgevige weldoener wilde de ouders en baby vooral een (financieel) steuntje in de rug geven.

Lamborghini van Tom Boonen

Lamborghini van Tom Boonen


Een van de meest merkwaardige Belgische veilingen was een brokstuk van de Lamborghini van Tom Boonen. De verkoper beweerde het gevonden te hebben bij de elektriciteitspaal waar Boonen is tegen gereden.

Onderbroek van Bridget Jones

Onderbroek van Bridget Jones


Een klein legendarisch Hollywood-item is de onderbroek van Bridget Jones, gewassen en gesigneerd door Hugh Grant. Het bod van 3.900 pond volstond voor de verkoper echter niet om afstand te doen van het kleinood.

Koninklijk paleis

Koninklijk paleis © Flickr


Tot slot nog een stukje erfgoed uit ons land: in 2008 stond het het koninklijk paleis in Brussel even te koop. Het bleek te gaan om een stunt van Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0