Brussel

Vandaag
 • 100%
 • W 18km/u
Het weer voor 10 dagen

Kies je teken title

 • ram
 • stier
 • tweelingen
 • kreeft
 • leeuw
 • maagd
 • weegschaal
 • schorpioen
 • boogschutter
 • steenbok
 • waterman
 • vissen

10 crazy excessen uit Dubai

10 crazy excessen uit Dubai © -

Misschien wordt het toch tijd voor die steeds uitgestelde trip naar Dubai. Er is meer dan genoeg te zien in deze rijkste zandbak ter wereld. We beginnen met de Sheikh Rashid bin Saeed brug, met zijn 1,6 kilometer de langste boogbrug ter wereld. In totaal zal de brug 12 rijstroken bevatten, goed voor een capaciteit van 20.000 voertuigen per uur.

Reuzenparking

Reuzenparking

Wanneer je in de toekomst naar Dubai vliegt, zal je in stijl ontvangen worden. Momenteel wordt er gebouwd aan het vliegveld Al Maktoum, dat op termijn het allergrootste ter wereld moet worden. Capaciteit? 120 miljoen passagiers per jaar, terwijl 'ons' Zaventem niet verder geraakt dan 17 miljoen per jaar. Wanneer Al Maktoum volledig klaar zal zijn (ten vroegste in 2017) zullen er 100.000 ondergrondse parkeerplaatsen aangelegd zijn voor toeristen en werknemers. De grootste parking nu, een Britse, kan 20.000 wagens aan. Ambitieuze kereltjes, die voormalige vissers.

Waterpret

Waterpret

Wanneer je ooit uitgekeken geraakt op het Burj Al Arab hotel en het Jumeira Beach hotel kan je halfweg tussen die twee locaties het waterpark Wild Wadi bezoeken om eventjes af te koelen. Opvallend: dit is het enige pretpark in de Verenigde Arabische Emiraten met een Arabisch thema. De twee grootste (letterlijk dan) publiektrekkers zijn een aangelegde waterval van 18 meter hoog en een glijbaan van 33 meter hoog, de grootste van Europa en Azië samen.

IJsgekoeld zand

IJsgekoeld zand

Het hotel Palazzo Versace in de Arabische Golf biedt een unieke feature aan zijn gasten aan. In plaats van hun voeten te verbranden op weg naar een plons in de zee, krijgen ze een gekoeld strand aangeboden. Het zand wordt er continu afgekoeld door middel van een ondergronds buizensysteem dat aangesloten is op het aircosysteem van het hotel. Typisch Dubai om weer voor airco te gaan: koelsystemen zijn in dat land goed voor meer dan 60 % van de totale energiefactuur.

Jurassic Park, maar dan echt

Jurassic Park, maar dan echt

Enkele oliesjeiks hebben iets te vaal naar de Jurassic Park-films gekeken. "Wat David Attenborough kan, doen wij beter" dachten ze. Restless Planet was een feit. Op een oppervlakte van 46.000 m², middenin het megalomane vastgoedproject City of Arabia, vind je 109 gerobotiseerde dino's terug en tientallen echte fossielen. Het ganse project kostte 1 miljard dollar, een peulenschil in Dubai. Toeristen hoeven er niet te vrezen voor de woestijnhitte: het ganse domein ligt netjes onder een 75 meter hoge koepel.

Opspuitend water

Opspuitend water

Je hebt het ondertussen al begrepen: in een woestijnstaat als Dubai zijn ze geobsedeerd door water. Vandaar dat de Dubai Fountain niet verbaast. Middenin het meer van Burj Khalifa ligt een systeem van fonteinen die een gecoördineerde choreografie kunnen uitvoeren op muziek. overeen lengte van 275 meter verlichten 6600 lampen dit spektakel, met water dat tot 80 meter hoog wordt gespoten. Wanneer alle fonteinen actief zijn, spuiten ze samen 83.000 liter water de lucht in. De show is zo groots dat je hem op een afstand van 30 kilometer nog duidelijk kunt zien.

Skiën in het zand

Skiën in het zand © Ski Dubai

Wat ooit als grap opgevat werd, is nu al zeven jaar realiteit. De sjeiks van Dubai beschikken over een eigen (indoor) skipiste. In totaal kan je jouw latten testen op 23.000 m² sneeuw. Niet minder dan 23 gigantische airco's laten de sneeuwmachines constant draaien. Vergeet bij je volgende trip naar het zand je snowboard niet in te pakken!

Goud shoppen

Goud shoppen © Imre Solt

Dubai is een winkelparadijs, alle grote merken zijn er vertegenwoordigd. Bezoek zeker de Gold Souk in Deira, waar jaarlijks honderden kilo's goud van eigenaars wisselen. In totaal tref je er zo'n 300 juweliers aan, die samen zo'n 10 ton aan gouden sierraden uitstallen. Je steunt er trouwens de Belgische economie, want een groot deel van de diamanten in Dubai zijn afkomstig uit... Antwerpen.

Vogelperspectief

Vogelperspectief

Het beste wat je kunt doen in Dubai, is een helikoptervlucht boeken. Op die manier krijg je het beste zicht op de drie kunstmatig aangelegde palmeilandengroepen in Dubai; Palm Jebel Ali, Palm Jumeirah en tenslotte Palm Deira. Daar tussenin ligt ook nog eens The World, een groep van 300 kunstmatige eilanden die samen de wereldbol voorstellen, en The Universe.

Hoogste court

Hoogste court

Je kunt onmogelijk naast de Burj Al Arab kijken, een van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld. Wij focussen op één bijzonderheid: het hoogste tennisveld ter wereld. Op het dak van de wolkenkrabber ligt dit opmerkelijk sportveld, dat de rest van de tijd dienst doet als landingsplaats voor helikopters. Als je hier een tennisbal verkeerd raakt, wacht je een lange wandeling om hem terug te halen...

Dit artikel maakt mij
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0