Temperaturen duiken later deze week 's nachts onder vriespunt © BELGA

Deze namiddag blijft het meestal droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Zeer plaatselijk is een winters buitje niet uitgesloten. De maxima schommelen van 2 graden op de Hoge Venen tot 6 en 8 graden in Vlaanderen. De komende dagen wordt het kouder en duiken de temperaturen 's nachts zelfs onder het vriespunt, meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-intoxicatie.


Vannacht is het eerst vrij koud met brede opklaringen. De minima liggen tussen 2 graden aan de kust en -3 graden in de Ardennen. Later op de nacht wordt er nevel en mist gevormd die op veel plaatsen zal aanvriezen waardoor het plaatselijk glad kan worden op de weg.

Morgenochtend blijft het na het optrekken van het ochtendgrijs droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De maximumtemperaturen stijgen overal weer boven het vriespunt, tot 1 graad op de Hoge Venen en 6 graden aan de kust.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag blijft het droog met brede opklaringen. Plaatselijk is er opnieuw kans op nevel en aanvriezende mist. De minima liggen tussen -3 graden op de Hoge Venen en 1 graad aan de kust.

Donderdag zorgt een hogedrukgebied boven Scandinavië voor droog, maar redelijk koud weer. 's Ochtends vriest het overal. Overdag worden de temperaturen overal positief, behalve in de Ardennen, waar het kwik net onder het vriespunt blijft. Er waait een matige en gure wind, maar we kunnen ons ook verwachten aan mooie zonnige periodes.

Na een koude nacht, met minima tussen -8 en -2 graden, wordt het vrijdag opnieuw wisselend bewolkt en droog. De maxima liggen tussen -3 en +2 graden. Zaterdag start eerst droog met mooie opklaringen, maar geleidelijk aan komen er meer hoge wolken. Het blijft vrij koud met 1 graad in het centrum. Zondag trekt een regenzone over ons land, maar wordt het wel opnieuw zachter met maxima tussen 3 en 9 graden.

Het KMI waarschuwt voor de ongunstige voorwaarden voor het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden bij het verwarmen van lokalen. Daardoor is CO-intoxicatie mogelijk.