Gebeurtenissen voorbije week bemoeilijk gesprekken in Antwerpen, zegt Crombez © BELGA

De gebeurtenissen van de voorbije week in de Wetstraat bemoeilijken de gesprekken in Antwerpen met het oog op de lokale coalitievorming. Dat heeft sp.a-voorzitter John Crombez vandaag verklaard in De Zevende Dag. Hij zal praten met zijn Antwerpse partijgenoten "over wat die gesprekken vandaag opleveren".


Sp.a voert dezer dagen gesprekken met N-VA en Open Vld om tot een volgende meerderheid in de Scheldestad te komen. Volgens partijvoorzitter Crombez hebben de gebeurtenissen rond het VN-migratiepact een impact op die gesprekken. Crombez benadrukt dat zijn partij bereid is te praten indien het sociaal beleid grondig tegen het licht kan worden gehouden. "Alles wat er is gebeurd, zoals de campagne (van N-VA) en de chaos, bemoeilijkt dat".

Van zodra de Vlaamse socialisten aangaven dat ze bereid waren inhoudelijke gesprekken te voeren met de N-VA van voorzitter en burgemeester Bart De Wever, "komt er al veel druk op ons. Alles wat er is gebeurd, verhoogt die druk", geeft Crombez aan. "Het was een keuze van onze mensen in Antwerpen en ik begrijp dat. Ik zal horen wat de gesprekken vandaag opleveren en zal daar een gesprek over hebben".