Brussel

Vandaag
  • 20°
  • 6%
  • NW 11km/u
Het weer voor 10 dagen

Nissan laat de nieuwe LEAF aan grote publiek zien in Paleis 3

In Paleis 3 van Brussels Expo zal Nissan zijn nieuwe Nissan LEAF in Europese première aan het publiek laten zien. De LEAF is niet zomaar een gewone elektrische wagen, dankzij zijn ProPILOT-systeem en de revolutionaire « e-Pedal ». Daarnaast kan je er ook de speciale N-Line-series ontdekken van de New Micra, Juke en Pulsar en de fabuleuze MY18 van de GT-R.

De nieuwe Nissan LEAF

De nieuwe Nissan LEAF


De 100% elektrische compacte berline Nissan LEAF ontketende in 2010 een revolutie in de elektrische mobiliteit. De nieuwe generatie 2018 beschikt over een batterij van 40 kWh en heeft een NEDC-autonomie van 378 km. De LEAF is de vaandeldrager van de Nissan Intelligent Mobility, een strategie die rijhulptechnologie, 100% elektrisch rijden en connectiviteit combineert.

Nissan LEAF e-Pedal en ProPilot

Nissan LEAF e-Pedal en ProPilot


De Nissan LEAF vindt de manier van rijden opnieuw uit met de e-Pedal. Dankzij deze technologie kan je rijden, versnellen, vertragen en zelfs compleet stoppen via één enkel pedaal. Er is ook een versie met twee pedalen voor wie dit niet zou zien zitten. De nieuwe LEAF beschikt ook over het ProPilot-systeem met rijhulpsystemen zoals semi-autonoom rijden bij druk verkeer of ProPilot Park Assist dat de wagen zelf parkeert. Gewoon één knop indrukken en klaar.

Prestaties van de Nissan LEAF

Prestaties van de Nissan LEAF


De nieuwe Nissan LEAF beschikt over een krachtigere elektrische motor van 150 pk en een koppel van 320 Nm. Dat levert een maximaal rijbereik van 378 km op (NEDC-normen). De wagen rijdt dynamisch en gaat in 8,6 s van 0 tot 100 km/u. De bestuurdersplaats kreeg een nieuw ontwerp en is helemaal afgestemd op de chauffeur. Zo heeft hij een scherm van 7 inch om alle functies in het oog te houden.

Elektrisch rijden met Nissan

Elektrisch rijden met Nissan


Je kan de Nissan LEAF in 40 minuten tijd tot 80% opladen in een van de ChaDeMo-laadstations. Dit netwerk van snelle opladers is aan een opmars in Europa bezig. De Nissan LEAF kan ook als mobiele energiereserve dienen want hij kan bidirectioneel laden. Dat wil zeggen dat hij elektriciteit aan het net terug kan geven in een laadstation. Naast de Nissan LEAF ontdekken we ook de nieuwe e-NV200 Evalia met een bereik van 280 km.

Nissan Micra N Line

Nissan Micra N Line


De Nissan Micra N Line komt voor zijn Belgische première in de sportversie Nismo naar Brussel. Deze limited edition heeft een sportieve afwerking met een exclusief styling pack, rode details en zwarte velgen. Een veelzijdige, sportieve persoonlijkheid die nu ook bij de Nissan Juke en Pulsar te verkrijgen is.

Nissan Qashqai Tekna+

Nissan Qashqai Tekna+


De crossover bestseller krijgt met Tekna+ een nieuwe afwerking die zich onderscheidt door de uitrusting die volledig is gericht op luxe en comfort. Zo vind je er bijvoorbeeld nieuwe zetels in. De Qashqai is uitgerust met het autonome rijsysteem Nissan ProPILOT en intelligente Mobility zoals een waarschuwingssignaal bij risico op aanrijdingen achteraan.

Nissan GT-R 2018

Nissan GT-R 2018


De Nissan GT-R is altijd te vinden voor vernieuwing en dat is in 2018 niet anders. Het sportieve merkicoon heeft nu ook Apple Car Play. De coupé behoudt zijn agressieve, krachtige look, wat door de ronde lichten achteraan extra in de verf wordt gezet. In de cockpit heeft het stuur schakelpeddels zodat je altijd controle behoudt.

Nissan GT-R: de motor!

Nissan GT-R: de motor!


Onder de motorkap van de GT-R 2018 ontwikkelt de V6 biturbo een vermogen van zo eventjes 570 pk, en zelfs 600 in de Nismo-versie. De 3,8l met 24 kleppen wordt gecombineerd met vierwielaandrijving. Deze vierwielaandrijving is de allereerste ter wereld met een onafhankelijke aandrijfas aan de achterkant. De speelse en verslavende GT-R is in alle omstandigheden veilig en stabiel dankzij het onderstel en de ondersteunende technologie.

Nissan X-Trail

Nissan X-Trail


De nieuwe Nissan X-Trail ziet er geraffineerder uit en is onmiddellijk te herkennen. Hij blijft offroad uitzonderlijk beweeglijk en werd uitgerust met de allernieuwste rijhulpoplossingen van ProPilot en Intelligent Mobility. Het verzorgde en aangename interieur blijft veelzijdig en modulair zodat de hele familie op avontuur kan vertrekken. Vooral als je kiest voor de vernieuwde N-Connecta afwerking.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2018!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0