Brussel

Vandaag
  • -4°
  • 98%
  • ZZW 23km/u
Het weer voor 10 dagen

De premières van het Autosalon van Frankfurt 2017

De Duitse automobielindustrie lijdt enigszins onder het schandaal van het gesjoemel met de diesels. Het salon in Frankfurt dat midden september van start gaat, is dan ook een uitgelezen kans om auto's uit de hele wereld in een mooi daglicht te plaatsen.

De grote premières van het IAA-salon 2017 in Frankfurt

De grote premières van het IAA-salon 2017 in Frankfurt


De Duitse automobielindustrie lijdt enigszins onder het schandaal van het gesjoemel met de diesels. Het salon in Frankfurt dat vanaf 16 september van start gaat, is dan ook een uitgelezen kans om auto's uit de hele wereld in een mooi daglicht te plaatsen. Hier is de lijst met de grote premières van het IAA-salon. Inclusief een aantal must sees van bij onze Duitse buren.

Audi A8

Audi A8


De A8 is het vlaggenschip van Audi en is uitgerust met de allernieuwste technologie. Te beginnen met halfautomatisch rijden op de autosnelweg, tot 60 km/u. De luxeberline met de ringen heeft ook een indrukwekkend gamma functies die helpen bij het rijden. Denk daarbij aan artificiële intelligentie, vierwielaandrijving en hybride oplossingen.
Bentley Continental GT

Bentley Continental GT


De Bentley Continental GT krijgt 15 jaar na zijn lancering een make-over. Zijn gespierde, atletische look, die blijft behouden. Hij evolueert echter wel aan de binnenkant en weegt nu ook 85 kg minder. Zijn W12 met 635 pk heeft vierwielaandrijving maar het systeem geeft altijd de voorkeur aan de achterwielen. En dat alles in een verpakking die ware luxe ademt.


BMW X3

BMW X3


De nieuwe generatie X3 werd op een stevig dieet gezet. Hij weegt minder (zo'n 50 kg) en kreeg een betere aerodynamica en aandrijving. Aan boord valt het dashboard in de vorm van een zeshoek op, naast het touchscreen voor de nodige infotainment en geconnecteerde diensten.


Citroën C3 Aircross

Citroën C3 Aircross


De Citroen C3 Aircross trekt de kaart van de monovolumes en de SUV's en is de opvolger van de C3 Picasso. In tegenstelling tot de C4 Cactus en de nieuwe C3 kreeg de Aircross geen airbumps - de gekende zijdelingse luchtkussens - mee. Maar met de uitgebreide opties kleuren voor het koetswerk, zal deze Française zeker hoge ogen in het straatbeeld gooien, en al helemaal wanneer er twee kleuren worden gecombineerd.


Ferrari Portofino

Ferrari Portofino


Ferrari vervangt de California T met de Portofino in het instapgamma. Maar instapgamma klinkt misschien verkeerd want deze coupé-cabriolet heeft toch wel een V8-motor van 600 pk. De achterwielaandrijving werkt via een automatische versnellingsbak. Daarnaast kan de Portofino rekenen op een elektronisch bestuurde differentieel. Klaar om in 3,5 seconden van 0 tot 100 km/u op te trekken!


Jaguar E-Pace

Jaguar E-Pace


Met de E-Pace, het kleinere broertje van de F-Pace, begeeft Jaguar zich nog meer in het SUV-segment. Het merk gaf de E-Pace zijn sportieve DNA mee. Er zijn diesels tussen 150 en 240 pk en de benzineversies kregen tussen 250 en 350 pk mee. In de meeste gevallen hebben ze een automatische versnellingsbak met 9 versnellingen.


Mercedes X-klasse

Mercedes X-klasse


De Mercedes X-klasse is een revolutie: een pick-up met de bekende ster! Ondanks de laadbak, de robuuste look en de 4x4-overbrenging, is de X ook zeer luxueus. De basis is afgekeken van de Nissan Navara maar het leder en de toptechnologie komen ontegensprekelijk uit Stuttgart.


Porsche Cayenne

Porsche Cayenne


De Porsche Cayenne is aan de derde generatie toe. De SUV is nu nog sportiever en het design doet nog meer denken aan de 911. De wegligging wordt verzekerd door de vierwielaandrijving. Momenteel herbergt de motorkap enkel een benzinemotor. De dieselmotor maakt later zijn opwachting.


Opel Grandland X

Opel Grandland X


Opel, dat sinds kort tot de PSA-groep behoort, versterkt zijn gamma met SUV's. De grootste nieuwkomer is de Grandland X. Deze wagen werd gebouwd op de basis van de Peugeot 3008. Let zeker ook op de elektronische veiligheid, het entertainment en de geconnecteerde diensten.


Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc


VW breidt zijn gamma uit met een nieuwe compacte crossover: de T-Roc. Deze SUV is even groot als de Golf, waarmee hij de basis deelt. Maar het register is helemaal anders: welkom in de wereld van personaliseerbare agressiviteit. Hiermee biedt Volkwagen dus een veelzijdig voertuig dat een pak minder klassiek is dan de rest van het gamma. Beschikbaar in twee- en vierwielaandrijving.


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0