10 premières op het Autosalon van Genève

Nieuws | Op het Autosalon van Genève, zal bijna elke autofabrikant een nieuw model voorstellen. Sommigen onthulden zelfs al een model dat op Palexpo in de schijnwerpers gezet zal worden voor de mondiale en Europese premières.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Alfa Romeo Stelvio

Op het Autosalon van Genève, zal bijna elke autofabrikant een nieuw model voorstellen. Sommigen onthulden zelfs al een model dat op Palexpo in de schijnwerpers gezet zal worden voor de mondiale en Europese premières. Alfa Romeo stelt er de nieuwe SUV, Stelvio voor. Het meest krachtige model, de Quadrifoglio, beschikt over een benzinemotor, goed voor 290 pk die wordt aangevuld met een automatische transmissie met 8 versnellingen en volledig Q4-vierwielaandrijving.

Seat Ibiza

De nieuwe generatie van de Seat Ibiza zal voor het eerst worden onthuld op het Autosalon van Genève. Dit veelzijdige model kan rekenen op een nieuw chassis met een wielbasis die 95 mm toeneemt, wat voor meer ruimte zorgt. De Seat Ibiza heeft daardoor ook een ruimere koffer. Nochtans bleven op een paar millimeters na, de buitenmaten van de huidige generatie behouden. De beschikbare motoren variëren tussen 75 pk en 115 pk.

Opel Insignia Grand Sport

De Opel Insignia kreeg een compleet nieuwe look. In Genève kunnen we de recente generatie ontdekken. De 5-deurs sedan kreeg de naam Insignia Grand Sport mee. Dit Duitse model is nu een lichtgewicht met de nodige geavanceerde technologie aan boord. Tijdens de nacht zal de weg worden verlicht met de helderheid van daglicht door de ledverlichting bestaande uit 32-segmenten. Voor de veiligheid van de voetgangers beschikt de sedan over een actieve motorkap. OnStar zorgt op zijn beurt voor een wifihotspot.

Opel Insignia Sports Tourer

Samen met de sedan, zal de stationwagen Insignia Sports Tourer de nieuwe Insignia familie compleet maken in Genève. Voor de commerciële lancering werd voor AWD geopteerd.Net zoals de sedan, kreeg deze break een automatische transmissie met 8 versnellingen en vierwielaandrijving. Dit dynamisch paradepaardje heeft een koffervolume van 1640 L met de nodige modulariteit.

Kia Stinger

Kia trekt alle registers open met de Stinger. Deze sportieve sedan is het krachtigste model dat het merk ooit bouwde. De zwaarste Turbomotor is een V6-benzinemotor goed voor 370 pk en 510 Nm. Een andere optie is de turbo-aangedreven 4-cilinder, goed voor 255 pk. Deze twee motorblokken werden gekoppeld aan een automatische transmissie met 8 versnellingen. Kia biedt vierwielaandrijving in optie aan.

Alpine Berlinetta

Alpine maakt zijn comeback in Genève, waar het sportieve Franse merk de Berlinetta presenteert. Deze vlotte coupé wordt aangedreven door een centraal geplaatste 4-cilindermotor van meer dan 250 pk. Deze sportieveling behaalt 100 km/u in 4,5 sec. In elk geval, de terugkeer van Alpine is nu reeds een commercieel succes, daar de eerste 1955 exemplaren online verkocht werden in slechts 48 uur.

Toyota Yaris

In Genève kunnen we de Toyota Yaris bekijken die een volledige make-over kreeg. Deze facelift zorgde voor een atmosferische 1.5 L 4-cilinder goed voor 111 pk en is reeds in overeenstemming met de Euro 6c-normen. De Yaris Hybrid zal deel blijven uitmaken van het gamma met een meer geavanceerd systeem voor optimaal comfort. Dit model kan ook op de nieuwste technologische ontwikkelingen rekenen, waaronder Toyota Safety Sense voor uw veiligheid.

BMW 5-serie Touring

In aanvulling op de volledig nieuwe sedan, volgt de BMW 5-serie Touring. Deze luxewagen is voorzien van meerdere rijhulpsystemen voor een halfautomatische rijervaring. Je kan de auto namelijk parkeren met de afstandsbediening. Vanuit praktisch oogpunt beschikt de koffer over een volume van 1700 L en is de 5-serie Touring beschikbaar met vierwielaandrijving.

Mercedes E-Klasse Cabrio

De nieuwe Mercedes E-Klasse Cabrio verandert van gedaante in Genève. We kunnen kennis maken met de nieuwe cockpit van de E-Klasse met een klassevol dashboard met dual 12,3" display. Net zoals bij zijn voorganger, krijgen de inzittenden bescherming tegen de koude met Airscarf, een warmteverdeler ter hoogte van de hals en tocht wordt op zijn beurt voorkomen door Aircap.

McLaren 720S

Het Autosalon van Genève staat bekend om het uitstekende aanbod van super- en hypercars. Zo kunnen we in de buurt van het meer van Genève, de McLaren 720S gaan bewonderen. Deze nieuwe generatie Super Series zal de 650S gaan vervangen. De V8 biturbo is, zoals de naam doet vermoeden, goed voor 720 pk. Deze sportieve coupé kan ook rekenen op afgenomen gewicht dankzij de uitvoering in enkelvoudig carbon.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top