Sportieve droomauto's op het Dream Cars Salon

Nieuws | Van 20 tot en met 22 januari brengt het Dream Cars Salon de mooiste auto's samen die de markt te bieden heeft.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Koenigsegg Regera

Van 20 tot en met 22 januari brengt het Dream Cars Salon, in het kader van het Brusselse Autosalon, de mooiste auto's samen die de markt te bieden heeft. Met een primeur voor België: Koenigsegg. Deze Zweedse autofabrikant exposeert namelijk zelden op verplaatsing. U hebt dus misschien het geluk om kennis te maken met de ongelooflijke Regera. De V8 5.0 L motor wordt ondersteund door drie krachtige elektrische motoren om een totaal van 1500 pk te bereiken en deze hybride Hypercar heeft geen versnellingsbak!

Alpine Vision

De Alpine Vision is het sportieve prototype dat de terugkeer van het Franse merk aankondigt. Een centraal gelegen 4-cilinder turbomotor zorgt voor de aandrijving van deze sedan. Deze tweezitter in coupéversie beschikt over een lichtgewicht chassis en trekt op van 0 naar 100 km/u in minder dan 4,5 seconden. Zo zijn sensationele rijsensaties gegarandeerd en wordt het sportieve DNA van het legendarische merk opnieuw leven ingeblazen.

Aston Martin DB11

De steeds stijlvolle Aston Martin DB11 is zowel krachtig als elegant. De V12 5.2 L twin-turbo, geleverd door Mercedes, produceert 600 pk. Het nieuwe aluminium design zorgt voor een lichter ontwerp, maar het echte verschil ligt in de aerodynamica. En er is ook plaats voorzien voor de kinderen: de twee achterste zitplaatsen beschikken over Isofix-bevestigingen.

Porsche Panamera

De nieuwe Porsche Panamera leunt qua stijl dicht aan bij de 911, terwijl het een ruime en luxueuze 4-deurs sedan blijft. De optimale wegligging werd bekomen door het vlijmscherpe onderstel, de luchtvering en de 4-wielaandrijving. Er bestaat ook een hybride uitvoering. Door de Connected-mogelijkheden kunnen bepaalde functies van op afstand bediend worden met een smartphone.

Ferrari GTC4 Lusso T

Nu al een paradepaardje voor Ferrari. De wachtlijst voor de GTC4 Lusso T, het familiale "instapmodel" van het merk met het steigerende paard, groeit aan. De coupé met 4 plaatsen erft de V8 turbo uit de California T en werd opgevoerd tot 610 pk. Dit blok drijft enkel de achterwielen van het Italiaanse model aan. Ook de GTC4 Lusso blijft verder beschikbaar. Deze versie beschikt over vierwielaandrijving en een V12-motor, goed voor 690 pk.

Jaguar F-Type SVR

De 'Special Vehicles Operations' afdeling van Jaguar had de nodige inspraak bij het ontwerp van het F-Type en het resultaat is best pittig te noemen. De V8 5-liter beschikt over 575 pk en 700 Nm. Deze baanbreker wordt in actie gezet door een ZF 8-versnellingsbak en vierwielaandrijving. Deze bolide behaalt maar liefst 320 km/u na een sprint van 0 tot 100 km/u in 3,5 seconden. Verder moet het SVR F-Type niet inboeten op vocale symfonie.

Nissan GT-R

De opnieuw uitgebrachte Nissan GT-R 2017 is het laatste model voor de presentatie van een volledig nieuwe generatie. Godzilla kreeg een volledige make-over, voor zowel het interieur als de vormgeving. De 2+2-zits coupé heeft een eenvoudige bediening die toegankelijk is via het 8-inch touchscreen. De "basisversie" van de GT-R beschikt over 570 pk, de Nismo over 600 pk. De sportieve uitvoeringen van Nissan worden zoals steeds gesigneerd met "Takumi".

Honda NSX

Honda beleeft belangrijke momenten! De NSX is terug, nu in moderne uitvoering en nog altijd even sportief. Er werd gekozen voor een hybride oplossing met 3 elektrische motoren. De coupé heeft een gecumuleerd vermogen van 580 pk. De kracht wordt grotendeels geleverd door een V6 twin-turbomotor met 507 pk. Dit blok werd voorzien van een dubbele koppeling met 9 vitessen. Vuurwerk voor deze, in zijn klasse, toch lichtere auto.

Maserati Levante

De eerste SUV uit de stal van de drietand! Met de Levante betreedt Maserati het gamma van verheven luxevoertuigen. Het model kan rekenen op een AWD Q4 transmissie en een V6 motor. Het gaat om benzine- of dieselmotoren die bijzondere aandacht verdienen. Het neusje van de zalm is de V6 benzinemotor die in combinatie met een ZF 8-versnellingsbal 430 pk haalt. Deze combinatie is overweldigend door de uitzonderlijke prestaties en het geluid van de motor.

McLaren 570 GT

GT zoals in Gran Turismo: McLaren brengt een "meer comfortabele" 570 op de markt. De 570 GT is voornamelijk bedoeld voor lange afstanden. Maar de Britse supercar is zijn sportieve karakter lang niet verloren. De V8 3,8 L biturbo in centrale achterpositie is goed voor 570 pk, net zoals bij de 570S. De 570 GT heeft echter het voordeel van een achterklep die toegang geeft tot de bagageruimte achter de zetels.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top